Şimdi Ara

1 telefon kaç sene idare edebilir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
9.396
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ben çok fazla telefon değiştiren bir kullanıcı değilim. Son telefonum 7610 Supernova'yı 5 senedir kullanıyorum fakat artık ömrü tükendi ve sorun çıkarıyor.
    Alışveriş yaparken en iyilerinden almaya çalışıp uzun seneler kullanmayı isterim. Artık bir akıllı telefon almayı istiyorum. Samsung Galaxy S3 ve HTC one x arasında gidip geliyorum. Sizce bu telefonlar beni bir 4-5 sene daha idare eder mi? Temiz bir kullanıcıyım, bu telefonlarında zaten ihtiyacım olan herşeye ve daha da fazlasına sahip olduğunu düşünüyorum. Ne dersiniz? Herhangi başka bir telefon önerisinede açığım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atakspor -- 30 Temmuz 2012; 18:58:15 >

• Kırılmadığı sürece 3 yıl yeter en az.Ben corby wifi ile 3 yıldır idare ediyorum yani
  • Nasıl kullandığınıza, neler beklediğinize ve ne kadar severek kullanacağınıza bağlıdır.
    Bunların dışında malzeme kalitesi, kamera , işlemci v.s gibi detaylar da önemlidir.
    Son olarak bütçen yerse S3 al gerisini düşünme.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Avrasya Kurdu -- 27 Temmuz 2012; 14:03:53 >
  • sgs3 alırsan seni birkaç sene rahatça idare ettirir.

telefonlara yeni fazla özellike geleceğini düşünmüyorum. ekran çözünürlüğü artar, kamera MPsi artar (belki daha güzel lens ve özellikler gelir), 3d teknolojisi gelişir... belki uygulama olarak değil ama direkt facebook twitter gibi sosyal medya şirketleri telefonlarda ağırlığını artırır ve hatasız çalışırlar.

yani özetle; mevcut olanlar geliştirilir....zira son birkaç yıldır yapılan bu.

o çok övülen, SMS geldiğine telefonu kulağına götür arasın, gibi antin kuntin, reklamı güzel ama özünde kimsenin kullanmayacağı abidik gubidik bazı özellikler de gelir. ama mantıklı ve bilinçli kullanıcı bu nedenden dolayı telefon almayacağı çin...

uzun lafın kısası sgs3 al, uzun zaman kullan.
    pilini rahatça değiştirirsin, hafızasını rahatça artırırsın ya da kartı değiştirirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wm1tr -- 27 Temmuz 2012; 15:19:54 >

• Herkese cevapları için teşekkürler.

@ksk_kaan Böyle bir telefonu olurda düşürüp kırarsam üç gün odamın karanlık köşesine oturup ağlarım heralde

@Türk Aygırı S3 donanım açısından da oldukça gelişmiş (hatta şu an için abartı) olduğundan teorik olarak sonradan çıkacak olan şeyleri de daha rahat çalıştırabilir düşüncesiyle ona daha yakındım açıkçası. Seveceğimi düşünüyorum. Sahibinden.com gibi yerlerden düzgün bir tane bulmaya çalışıyorum çünkü 2 bin TL gerçekten çok fazla

@Gopc@ S3'e daha yakın olmamın başlıca sebebi bu yazdıklarınız. Aldıktan sonra da biraz destek görebilen bir telefon. Pil çok önemli. iPhone kullanmayı açıkçası kesinlikle düşünmüyorum Yazılım güncellemesi biraz geçte olsa elbette yapılır diye umuyorum. 3 güncelleme yapıp ortada bırakacak değiller sonuçta koskoca S3'ü (umarım )

@wm1tr Evet haklısın sanırım şu anki telefonlarda zaten bekleyebileceğimiz herşeyi yapıyorlar. Devrim niteliğinde bir yenilik gelme ihtimali düşük. Ekstradan bikaç abidik gubidik özelliği eksik kalsın

• akıllı telefon alacaksan 3-4 yılları unut illaki sorun çıkarırlar güncellemesi gelmez yavaşlamalar olur v.s 3-4 yıl anca alo demelik telefon dayanır yoksa bu para tuzakları insanın kanını emer, bırak herseneyi don değiştirir gibi telefon değiştirenler var ne yazık ki, aslında eleştiriyorum ama yaptıklarıda mantıklı telefonları eskiyeceğine adamlar 2.el para ediyorken satıp üst modele geçiyor, olay bu arkadaşım
  • GAlaxy S I9000 1 yıldır kullanıyorum galiba 1 yıl daha kullanırım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İPHONE 12 KAÇ YIL GİDER
    6 ay önce açıldı
    Bu Saat Kaç TL Eder
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • evet 4-5 sene idare eder sert kullanmazsan
  • bence htc one x daha SAĞLAM duruyor. en azından benim için öyle. İki telefon arasında dağlar taşlar yok nerdeyse aynılar farklı kategorilerde birbirlerinden üstünler.Hangisi hoşuna giderse onu almalısın.
  • Güncellemeye bir noktadan sonra aman aman ihtiyaç olmaz diye umuyorum ki illaki yavaşta olsa birşeyler çıkacaktır. Takılma, yavaşlamada format gibi bir yöntemle düzelebilir. Htc one x biraz daha sağlam ama daha önceden belirttiğim sebeplerden sanıyorumki tercihim olmayacak.
  • şimdi s3ü alıcan.. alışıcan.. bi sürü aplikasyon hayatına girecek.. oyunlar cabası.. bu sırada yeni telefonlar piyasaya çıkacak.. yeni aplikasyonlarda çıkacak haliyle.. zamanla telefonun sana yeterli gelmiyecek..daha fazlasını isticeksin.. 2. senenin sonunda yazılım destegi kesilicek..3. yılında forumda yeni bir konu açıcaksın..
  • Babam 06'dan beri LG KE9770 kullanıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: sencer barkın

akıllı telefon alacaksan 3-4 yılları unut illaki sorun çıkarırlar güncellemesi gelmez yavaşlamalar olur v.s 3-4 yıl anca alo demelik telefon dayanır yoksa bu para tuzakları insanın kanını emer, bırak herseneyi don değiştirir gibi telefon değiştirenler var ne yazık ki, aslında eleştiriyorum ama yaptıklarıda mantıklı telefonları eskiyeceğine adamlar 2.el para ediyorken satıp üst modele geçiyor, olay bu arkadaşım

HTC HD2 2009'da cikti, 2 yil daha rahat rahat kullanilir.
    2009'da HD2 alan nokta atisi yapmistir.
    Iyi donanimli ve saglam kasali bir telefon 4-5 yil goturur.
  • Yuksek donanimin sonu yok. Bugun ikibin lira verip cihaz alirsiniz, alti ay sonra guncel bir modelini cikarirlar ve elinizdeki artik eski oluverir. Muhtemelen daha ucuza satilir sizin model.

O yuzden ihtiyaclarinizi belirleyip ona gore cihaz secin. Kamersi cok iyi olsun isletim sistemi onemli degil diyorsaniz nokia 808 alabilirsiniz. Malzeme kalitesi ust duzey olsun derseniz htc one x, saymakla bitmeyecek ozellikleri olsun, piyasada su anda en populer cihaz olsun drseniz s3 alabilirsiniz.

Birde iosta arkadasin dedigi gibi 100lerce dolar para harcamazsiniz. Zira cok genism ir uygulama magazasi var ve ucretsiz cogu uygulama isinizi goruyor. Ben ios tablet kullaniyorum ve su ana kadar sadece bir uygulamaya para verdim. İosun kapali sostem olmasi disaridan mudahaleyi zorlastirir. Boylece siz korkmadan kredi karti bilgilerinizi itunesa koyabilirsiniz. İsterseniz jailbreak yaparak sistemi kirabilir, boylece ucuncu parti yazilimlari yukleyebilir hale getirebilirsiniz cihazinizi.

Ben cozumu soyle buldum: telefonumu degistirmektense tablet aldim. Zira tabletin hem tasimasi kolay, hem de ekrani buyuk. Gun icerisinde spesifik isler yapmayacaksanz,tabletle gunu bitirebilirsiniz. Sizde ikibin lira vereceginize orta seviye bir cihaz + tablet cozumunu dusunebilirsiniz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 5 yıl kullanılır temız kullanırsan ama 7 yıl denır hep
  • 8 yıl samsung d600 kullandım ve halada ikinci telefon olarak kullanıyorum... hatta bazen facebook ve msn e bile d600 den bağlanıyorum... galaxy s2 almadan önce bozulsun diye gözüne bakıyodum ki bahane olsun bende yeni telefon alayım diye ama bozulacağı yok. bende mecburen gs2 aldım genede :) onuda bi 5 - 6 yıl kullanırım heralde..
  • hocam gelen yorumlara göre s3 ün kasası one x e göre daha dandikmiş bence one x al oda işini rahatlıkla götürür
  • quote:

Orijinalden alıntı: avanoss

8 yıl samsung d600 kullandım ve halada ikinci telefon olarak kullanıyorum... hatta bazen facebook ve msn e bile d600 den bağlanıyorum... galaxy s2 almadan önce bozulsun diye gözüne bakıyodum ki bahane olsun bende yeni telefon alayım diye ama bozulacağı yok. bende mecburen gs2 aldım genede :) onuda bi 5 - 6 yıl kullanırım heralde..

tam aynı durumdaydım bende benimki bozuldu ama. bi gün telefonu kapatıp açtım ve içindeki herşeyi silinmiş buldum. telefonla gelen oyunlar, hesap makinesi bile

s3 ün kasası daha dandik fakat kılıfla o açığı kapatacığımı düşünüyodum. yeterki telefon kendi kendine bozulmasın. tablet seçeneğinide düşündüm fakat taşıması o kadarda rahat olmayabiliyor, her ortama götürülmüyor malesef.
    sürekli yeni donanım vs çıktığı doğru fakat kolay kolay eskiyecek bir telefon değil s3. artık 2-3 sene sonrasında daha ileri telefon almamak içinde nefsime hakim olurum

• Akıllı telefonun ömrü maksimum 2 yıldır arkadaşım buna göre hesap et zaten garantiside okadar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu islere merakliysaniz bozulana kadar, degilseniz 3 aydan sonra sıkıyor ayni cihaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.