Şimdi Ara

1 YILDA İNGİLİZCE ÖĞRENMEK (TAVSİYELERİNİZİ BEKLİYORUM) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
38
Cevap
8
Favori
10.657
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Aynen hocam ing altyazılı dizi izlemeye 2-3 ay sonra başlarım heralde tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.
  • Kurs tercih etme bence pek bir şey katmıyorlar . Hazırladığın planlar ev için gayet ideal geldi . İng altyazılı dizi izlemeyi bir aşama olarak düşünme . Benim ingilizcem fena değildir ama dizilerde çok değişik kelimeler geçiyor . Hepsini not ala ala izliyorum aşırı derece de gelişiyor . Tavsiye ederim baya . Bir de ufaktan güzel ingilizce kitapları var grammer açısından . Onları da çözersen 10 numara olur . Tense ler ve kullanımı cümle düzeni açısından faydalı olur ders gibi çalışırsın . Bu sayede yurt dışında da güzel konuşur , ilerde senden istenebilecek sınavlardah rahat geçersin . Ama kitap işini sonraya bırak . Direkt hepsine vakit ayrılmaz .

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Empirewashere E kullanıcısına yanıt
    Yok hocam zaten ing. altyazılı diziye ve kitaba belli bir düzeyden sonra başlarım. Şuan için Özkan Çelen,Duolingo,Oyunlar şeklinde devam ederim.Teşekkür ederim tavsiyeleriniz için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kerry Way -- 25 Ağustos 2018; 20:3:27 >
  • Kerry Way kullanıcısına yanıt
    Rica ederim .

• bobsantino kullanıcısına yanıt
    Neden hocam?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olmaz diyenlere katılmıyorum. İngilizce bildiğini söyleyenlerin çoğu oturup bi makale çevirisi yayınlayamaz, çoğu bir şirkette tercümanlık yapacak kadar kendine güvenmiyor. Ancak yine de yurtdışında her işini rahat rahat halledebilirler.

İlla oturup sistematik şekilde öğrenmeniz, bir yerlere para vermeniz gerekmiyor.

Öğrendiğiniz her yeni kelime yabancı dilinizi güçlendiğiniz anlamına gelir. Yok öyle olmaz böyle olmaz diyenleri takmayın hocam. Ne yaparsanız yapın gelişir. Ha mesela sadece kitap okursanız konuşmanız geri kalacaktır tabiki, ancak bu bir ay pratik yaparak aşılabilecek bir şey.

Mesela ben İng altyazılı dizi film izleyip 1-2bin kelime öğrenmişimdir bu yıl. Gramer dediğiniz şey zaten 2 hafta çalışıp tamamen halledebileceğiniz bir şey. Onu da hemen hemen hallettim. 2 sene önce A1 seviyesinde iken bu sene yabancı kitapları anlayacak seviyeye geldim. Son birkaç yılım sadece bunları yaparak geçti. Mesela şimdiye kadar yazdıklarımı İngilizce olarak da anlatabilirim.

Tekrar ediyorum, ing öğrenmek için herhangi bir çaba gösterin yeter.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iwasmadeforthis -- 25 Ağustos 2018; 21:49:33 >

• Oyun oynarken sürekli oyunu durdurup cümleleri çevirecek misin? Oyunların çok ingilizce geliştireceğini düşünmüyorum ben. İngilizce kitap alıp çevirerek okumak iyi olur. Ama şöyle de olabilir: İnternette hem türkçesi hem ingilizcesi olan okuma parçaları mevcut. İngilizceyi alıp türkçeye çevirip türkçesiyle karşılaştırdıktan sonra bir de türkçesini alıp ingilizceye çevirmek. Bunun faydalı olacağını düşünüyorum. Yabancı diziyi ingilizce altyazılı izleyip anlamadığın yerde durdurup translate yardımıyla çevirebilirsin. Ya da alt kısımda ingilizce altyazılı, üst kısımda türkçe altyazılı olarak da izleyebilirsin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben ingilizcemi bir yilda sifirdan akici seviyelere yukselttim. Akicilikta dis ulkede bulunma firsatim etkili oldu ama ogrenme isi ayri tabi.

Benim yontemim suydu: Kucuk bir not defterim vardi. tr.dictionarist.com sitesini ve google translate kullandim. Surekli kitapta internette orada burada gordugum bilemedigim kelimeleri not aliyordum bir yerlere. Her gun gunde bir sayfa(12 ya da 18 cumleydi sanirim) kucuk not defterime kelime, cevirisi, ornek cumle ve ornek cumlenin cevirisini yaziyordum. Bir yila yakin devam ettim, unuttugum kelime oldukca tr.dictionarist.com sitesinden farkli ornek cumlelerle yazdim. Birkac kucuk gramer kurallarini calismam haricinde pek gramer calismiyordum, ornek cumleler sayesinde gramerim otomatik olarak gelisiyordu. Bir yila yakin gunluk birkac saat calismayla bu sekilde ogrendim.

• Rat planet in konularına bak

• Sana tavsiyem hikaye kitabı almayı erteleme a1 (elemantary) seviyesi bi kitap al 6-7 tl bişey zaten grammeri pekiştirmene çok yararı olucak ki o kitabın arkasında genellikle vocabulary bank bölümü olur onları güzelce öğren

Önüne gelen her yazılımı ingilizce kullanmaya çalış telefondan oyunlara tüm uygulamalara kadar

Sürekli listening videoları dinle elementary seviyesinden başlayarak youtubedan altyazısız dinle ne anladıysan kâfi normal günlük ingilizce gibi konuşmasalarda ilk seviyelerde onları dinlemen sana çok yarar sağlıyacak ileride

Ve en önemlisi vocabulary, öğrenebildiğin kadar kelime öğren öğrendiğin kelimelerin eş anlamlılarını öğren ve o kelimenin diğer farklı anlamları varsa kullanım alanları varsa onları öğren ve phrasel verb denilen yapılara da sürekli göz at kullan hayatında

• quote:

Orijinalden alıntı: Kerry Way

Hem heves ettim hem de ileride yapmak istediğim meslek için gerekli hocam.Seviyeme gelince de oynadığım oyunlardan,izlediğim dizilerden öğrendiğim kelimelerden ibaret yani 0 diyebilirim
    Hem bilgim 0 diyosun diziler ve oyunlardan öğrendim diyosun hemde film dizi izleyip oyun oynuycam diyosun böyle gelişmez İngilizcen maalesef ozaman ingilizce kursları kapatılsın

• Bak ben zamanında ingilizce yi şöyle öğrendim,
    dizi-oyun takip ederim. en son super natural izliyordum ama alt yazısını bekleyemedim. alt yazısız izledim o gün ve kendime inanamadım ne derlerse anlıyor, yaptığı ince espiriyi bile anlıyordum.
    haa dizi-oyun haricinde yabancı twitch yayıncılarını izliyordum, haftada 2-3 kez onları izlerken uyuya kaldığımı hatırlarım, 3-4 ay öyle devam etmişti. yani İngilizce sesler dinle, kulak içi kulaklık tak yatarken, telefondan aç yabancı bir TV kanalını dinleyerek uyu.
  • o kadar yazı yazdım boşa gitmiş ah forum ahh.

En etkili yöntemi söylüyorum sana.

Seveceğin bir dizi seç.
    Her gün 1 bölüm izle. İngilizce alt yazılı olarak.
    İzlediğin her bölümden 5 adet bilmediğin kelime çıkar.
    Çıkardığın kelimelerin anlamlarını iyice kavra, okunuşlarını tekrar et, örnek cümleler bul ve yaz.
    Ardından o kelimeleri en az 10'ar kez tekrar et. Hem türkçesini hem ingilizcesini.

Böylece hem dinlemen gelişir hem de çok rahat şekilde kelime ezberlersin. Başarılar diliyorum. Ama gramer falan bilmiyorsan önce a1 ve a2 kursuna gitmelisin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Havya Makinesi -- 26 Ağustos 2018; 7:50:0 >
  • Kendi kendine öğrenemezsin diyenlere bakma . öğrenenler çok.
    Speaking için canlı bağlantı kurabileceğin uygulamalar var onlarla konuşarak gelişirsin.
  • Belli gramer konularını bilmediğin sürece hiçbir şey anlamazsın okuduğundan ve dediğin yöntemlerin çoğu çöp sadece kitap okumak işe yarar orada

• quote:

Orijinalden alıntı: Kerry Way

Aynen hocam ing altyazılı dizi izlemeye 2-3 ay sonra başlarım heralde tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.
    ne 2 ayi 2 yil lazim bu soyledigin sartlarda. gramer ogren. kelime ogrenmeye calis bol bol. gramer bilmesen bile cat pat anlarsin. kelimeye aban. sonra sonra deyimler falan filan ogrenmeye baslarsin turkce altyazili izlerken iyice oturur.

dil ogrenmek kolay degil. bunun kelime dagarcigi var. deyimleri var. grameri var(en basiti). konusmasi, okumasi, yazmasi, dinlemesi, anlamasi(kimse kusursuz konusmuyor dizilere aldanma), argosu var. var oglu var yani. her ingilizce biliyorum diyene de inanma. uc bes ingilizce film izleyen "ana dilim gibi biliyorum" diye konusur.

umarim en kisa zamanda ogrenirsin hayatini cok kolaylastiracak cunku.

• sitenin insanı uyuz eden bir özelliği var fakat. bir kelimenin iki anlamını da yazarsan, o kelimeyle alakalı alıştırma yaparken daha önceden yazdığın iki anlamını da yazmak zorundasın yoksa hata veriyor. onun dışında ben çok memnunum kendisinden @The Management @Kerry Way

bu arada listening için sana bir site önermeye karar verdim.
    www.listenaminute.com
    Listen A Minute: Easier English Listening and Lesson Plans
    https://www.listenaminute.com
    birazcık ama kelime ve grammeri kaptıktan sonra anlarsın çok basit ve sade bir anlatışı var adamın :)

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.