Biz ilk önce bu sorunun ilk başta makinaya takılı olan asus 350w powerdan kaynaklandığını düşündük ve yukarda yazdığım gibi 550 w bir power taktık. Ancak yine donmalar devam etti. 2. aşamada sorunun işletim sisteminden olduğunu düşündük. Hemen hemen bütün windows serisini kurduk. Ancak yine donmalar devam etti. 3. aşamada sorunun ekran kartı olduğunu düşündük. Ekran kartını bir ikizi ile değiştirdik. Olmadı. Anakartın onboard ekran kartını denedik. Hemen olmasa da oyun açıldıktan bir süre sonra yine bu donmalar devam etti. 4. aşamada ram lerin bu soruna neden olduğunu düşündük. Yeni bir çift ram taktık. Ancak sorun devam etti.
Ekran kartını garantiye yolladık tüm testlerden geçti. Isınma da buna dahil. Cpu sıcaklıkları system idle iken 40 derece oyun esnasında ise 57 derecelik maximum düzeye ulaşıyor ve normal kabul edilen bir düzeyle.
Oyundan başka bilgisayarı zorlayan bir program kullanmıyorum. Şu anda makinada Win7 Ultimate 64-bit yüklü.
Geriye denemediğimiz aslında denemeye gerek duymadığımız HDD, işlemci ve anakart kaldı.
1992 yılından beri aktif bilgisayar kullanıyorum. Ben bu işin içinden çıkamadım ve bu yüzden bilgisayardan resmen soğudum. Eğer bu konu hakkında bilgi ve tecrübe sahibi arkadaşlar varsa lütfen yardım etsinler. Yoksa bir kaç gün içinde bilgisayarı 4. kattan aşşağı atmayı düşünüyorum.
Saygılar.
hocam pek parlak bi fikrim yok ancak bilgisayarın bağlı bulunduğu prize gelen akımda bi azlık olabilir bi avo metre ile kontol et istersen, ama dikkatli ol
quote:
Orijinalden alıntı: AYSST
hocam pek parlak bi fikrim yok ancak bilgisayarın bağlı bulunduğu prize gelen akımda bi azlık olabilir bi avo metre ile kontol et istersen, ama dikkatli ol
bende de bu donma olayı vardı ama bilgisyar ilk açıldığı zaman ekran kararıyordu reset atmadıkça gelmezdi.tam nedenini bilmiyorum,kasayı açıp temizledim hertarafını tozlarını fanlarını falan.donma geçti böyle.ama sanırım seninki başka bir problem.
quote:
Orijinalden alıntı: pasyrian
bende de bu donma olayı vardı ama bilgisyar ilk açıldığı zaman ekran kararıyordu reset atmadıkça gelmezdi.tam nedenini bilmiyorum,kasayı açıp temizledim hertarafını tozlarını fanlarını falan.donma geçti böyle.ama sanırım seninki başka bir problem.
Alıntıları Göster
Valla Bilmiyorum ben bu işin içinden çıkamadım. Toz olayından bende şüpelenmiştim. Sürekli temizledim bir dönem. Fayda etmedi. Elektrik kablosunu da düşünmüştüm. Faklı kabloyla denedim. Farklı prizi denedim. Hatta İzmirden Bursaya geldim. Sonuç yine AYNI.
quote:
Orijinalden alıntı: bahostr
Valla Bilmiyorum ben bu işin içinden çıkamadım. Toz olayından bende şüpelenmiştim. Sürekli temizledim bir dönem. Fayda etmedi. Elektrik kablosunu da düşünmüştüm. Faklı kabloyla denedim. Farklı prizi denedim. Hatta İzmirden Bursaya geldim. Sonuç yine AYNI.
Alıntıları Göster
Hddye bi low lvl format at olmazsa hddyi değiştir sorunun hdden kaynaklanıyor gibi görünüyor,hardiskler mekanik çalıştığından zora gelmeyen narin parçalardır. :D
Ayrıca neden gerek duymadığınızı anlamadın hdd den sana gelen dosya aktarım hızı yavaşsa , donmada o kadar çok olur.
quote:
Orijinalden alıntı: sanuheax
Hddye bi low lvl format at olmazsa hddyi değiştir sorunun hdden kaynaklanıyor gibi görünüyor,hardiskler mekanik çalıştığından zora gelmeyen narin parçalardır. :D
Ayrıca neden gerek duymadığınızı anlamadın hdd den sana gelen dosya aktarım hızı yavaşsa , donmada o kadar çok olur.
Alıntıları Göster
Hdtune ile test edin hddnizi sorun harddisk görünüyor...
quote:
Orijinalden alıntı: umur BEY
Hdtune ile test edin hddnizi sorun harddisk görünüyor...
Alıntıları Göster
Bence de önemli dosyalarını yedekle format at.Bir de gereksiz oyunları sil,sadece oynadıkların kalsın.oynadığın oyunlarda da biraz düşük kalite olan seçeneği yüklemeyi deneyebilirsin.
quote:
Orijinalden alıntı: pasyrian
Bence de önemli dosyalarını yedekle format at.Bir de gereksiz oyunları sil,sadece oynadıkların kalsın.oynadığın oyunlarda da biraz düşük kalite olan seçeneği yüklemeyi deneyebilirsin.
Alıntıları Göster
Dvd-room yada Cd-room un ide hdd sata ise çakışma yaşıyor olabilir yada hdd ide dvd room sata ise çakışma nedeniyle donma olabilir bunlara dikkat et.Ayrıca diğer arakadaşların dediği gibi sadece hdd kaynaklı bi sorun olabilir.
quote:
Orijinalden alıntı: SnipeR MsT
Dvd-room yada Cd-room un ide hdd sata ise çakışma yaşıyor olabilir yada hdd ide dvd room sata ise çakışma nedeniyle donma olabilir bunlara dikkat et.Ayrıca diğer arakadaşların dediği gibi sadece hdd kaynaklı bi sorun olabilir.
Alıntıları Göster
bence harddiskten olabilir...
quote:
Orijinalden alıntı: gurcumurat1905
Hard diskten kaynaklabilecek bir sorun bence hd tune ile bad sector ve health taraması yapın bir hdlifepro 3,13 ile hdd nizin yaşam performansınıa bir göz atın deri m
quote:
Orijinalden alıntı: drutkubulutsimsek
quote:
Orijinalden alıntı: gurcumurat1905
Hard diskten kaynaklabilecek bir sorun bence hd tune ile bad sector ve health taraması yapın bir hdlifepro 3,13 ile hdd nizin yaşam performansınıa bir göz atın deri m
Alıntıları Göster
Tüm arkadaşlara çok teşekkür ederim İlk etapta hdd yi deniyorum an itibarı ile.
quote:
Tüm arkadaşlara çok teşekkür ederim İlk etapta hdd yi deniyorum an itibarı ile.
Alıntıları Göster
Arkadaşlar HD tune pro trial version programında yaptığım teste göre Heath kısmında ''Ultra DMA CRC error count'' Başlığının yanında warning uyarısını aldım. Programı önerenler yardım ederse çok sevinicem. Bunun dışında diğer test sonuçları resimlerdeki gibidir.
quote:
Arkadaşlar HD tune pro trial version programında yaptığım teste göre Heath kısmında ''Ultra DMA CRC error count'' Başlığının yanında warning uyarısını aldım. Programı önerenler yardım ederse çok sevinicem. Bunun dışında diğer test sonuçları resimlerdeki gibidir.
Alıntıları Göster
Bu sorun hdd ye gelen voltaj düşüklüğünde ve veri kablolarının hasarlı olduğunda gelen bir uyarı.Bunları bir kontrol et.
quote:
Orijinalden alıntı: sanuheax
Bu sorun hdd ye gelen voltaj düşüklüğünde ve veri kablolarının hasarlı olduğunda gelen bir uyarı.Bunları bir kontrol et.
Alıntıları Göster
Bir adet yeni hdd alıp tekrar deniycem. Tekrar teşekkür ederim.
quote:
Bir adet yeni hdd alıp tekrar deniycem. Tekrar teşekkür ederim.
Alıntıları Göster
Bu arada 1tb lık bir hdd almayı düşünüyorum tavsiyeleriniz var mı?
quote:
Bu arada 1tb lık bir hdd almayı düşünüyorum tavsiyeleriniz var mı?
Alıntıları Göster
Öneri olarak samsung 1tb lara bakabilirsin gayet sessiz ve performanslıdır.Senin sorununa gelince ise hdd'den olmadığını düşünüyorum.İşlemcinde o.c falan varmı?
quote:
Orijinalden alıntı: NoiseBlocker
Öneri olarak samsung 1tb lara bakabilirsin gayet sessiz ve performanslıdır.Senin sorununa gelince ise hdd'den olmadığını düşünüyorum.İşlemcinde o.c falan varmı?
Alıntıları Göster
işlemcide O/C yok. Hiç yapmadım, aldığımdan beri fabrika ayarlarında kullanıyorum.
quote:
işlemcide O/C yok. Hiç yapmadım, aldığımdan beri fabrika ayarlarında kullanıyorum.
Alıntıları Göster
o zaman işlemciyi orthos denen bir program var onunla bir test et.Ne kadar süre devam ediyo stabilite.Ondan sonra da ekran kartını test etmek gerekir.Daha sonra ekran kartının vs. driverlarının güncel olmasına dikkat et.
quote:
Orijinalden alıntı: NoiseBlocker
o zaman işlemciyi orthos denen bir program var onunla bir test et.Ne kadar süre devam ediyo stabilite.Ondan sonra da ekran kartını test etmek gerekir.Daha sonra ekran kartının vs. driverlarının güncel olmasına dikkat et.
Alıntıları Göster
Söylediğin programı deniycem. Ekran kartımda herhangi bi problem yok aynı ekran kartı başka bilgisayarda sorunsuzca çalışıyor. Driverlar ise son çıkan güncel driverlar.
quote:
Söylediğin programı deniycem. Ekran kartımda herhangi bi problem yok aynı ekran kartı başka bilgisayarda sorunsuzca çalışıyor. Driverlar ise son çıkan güncel driverlar.
Alıntıları Göster
Peki bu donmalar genelde nerde oluyor.Birde bios update yapmayı denedin mi?