Şimdi Ara

10.000 KM'de COROLLA PREMİUM'MU?0 KM ELANTRA ELİTE Mİ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
0
Favori
2.224
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ilhan555

quote:

Orijinalden alıntı: r0x

o fiyata benzinli araba almam ama ikisinden birini alacak olsam donanım listesini karşılaştırırım ona göre karar veririm.

Donanım olarak Elantra önde Sunroof,Hız sabitleyici vs gibi ekstraları var

hem 0 km, hem sunroof+cruise control vs artıları var, hem 1.500 tl daha ucuz, bence düşünmene bile gerek yok hocam.

ayrıca lpg uyumlu motor varmış ve biraz daha indirim yaptırılabilir.
  • Sifir arac aliyorsun onun keyfi nasildir kimbilir ustelik tip olarak cok guzel bi arac elentra hic dusunmeden alirdim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: xdarkx

Valla hocam arkadasimda accent blue var C sınıfı geçiyor bu araç D sınıfıdır diye düşündüm.

Sahibinden Araba Karşılaştır da D sinifi diyor çözemedim valla

Accent Blue B+ segmentinde hocam. Rakipleri Rapid, Toledo, 301, C Elysse gibi araçlar.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: vetenes

quote:

Enes gördüğün gibi herkez Elantra'yı D Sınıfı zannediyor

Abi yapma Allah aşkına ben bu arabada d sınıfı olacak bir şey göremiyorum hadi corolla desen dingil mesafesi ve genişliği ile alır ama

Hadi len sende her fırsatta Hyundai'lere çamur atıyorsun

Hyundai Sonata, accent era, Santa fe hyundai nin çok sevdiğim araçları aksine hyundai için olumlu şeyler düşünüyorum

Ama kendi bacağına sıktı. Elantranın yüksek fiyatı, ix35 in verimsiz kombinasyonları ve kalite duşuklügü, halen dizel motorda düşük tüketim verecek çift kavrama şanzımanı olmamasi beni geri itiyor

Yoksa eğer alacak araba bulamazsam gider i30 dizel otomatik alırım zaten ağırlıklı uzun yol yapıyoruz

• corolla kullanıcısı olarak elantra derim. makyajlı elantra çok güzel olmuş. Hyundai cidden eski hyundai değil. teneke accentlerle felan karşılaştırılmamalı elantra. forumda her gün övülen arabaların dağıldığı vw'lerin kapılarının koptuğu İİHS small overlap testinde bile corolla'dan daha iyi bir sonuç aldı elantra. araba almayı düşünsem elantra'yı mutlaka incelerdim ki muhtemelen alırdım. Elite elantra çok karizmatik özellikle kırmızı renk çok yakışıyor.

edit: elantra c sınıfı bu arada. i40 ve sonata d sınıfıdır. elantra'nın rakipleri corolla, civic, jetta tarzı araçlardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jeremy Klakson -- 23 Ekim 2014; 22:17:24 >
  • Hayret ibrahim reyiz fransız almada ne alırsan al dememiş

• Marka imajı,motoru,şanzumanı, yakışıklılığıyla corollayı seçerdim.

• quote:

Orijinalden alıntı: r0x

o fiyata benzinli araba almam ama ikisinden birini alacak olsam donanım listesini karşılaştırırım ona göre karar veririm.

Katılıyorum, donanımı yüksek olana ve lpg uyumu olana binilmeli.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 207m

quote:

Valla hocam arkadasimda accent blue var C sınıfı geçiyor bu araç D sınıfıdır diye düşündüm.

Accent Blue B+ segmentinde hocam. Rakipleri Rapid, Toledo, 301, C Elysse gibi araçlar.

Haklısınız Hocam arkadaş da B sınıfı dedi.

Bu sınıflar neye gere belirleniyor elentra boyut olarak bizim arabadan daha büyük ancak elentra C sınıfı iken bizim ki D çözemedim ?

• Abi 1.6 crdi elantra alsan hiç bu karşılaştırmaya gerek kalmayacak.

Bence şekli,şemali ve duruşu ile Elantra.

2.eli,sorunsuzluk,TOYOTA,CAPON algısı nedeniyle de corolla alınır.

İkisi de LPG ister ama sen istemezsin o var.Bence 1.6Crdi düşün derim.
  • quote:

quote:

quote:

Bu sınıflar neye gere belirleniyor elentra boyut olarak bizim arabadan daha büyük ancak elentra C sınıfı iken bizim ki D çözemedim ?

Sizin aracınız nedir ?

• 65 bine dizel araba alırdım.
    illaki ikisi arasında kalacak olsam corolla alırdım.

65 bine çıktıktan sonrada gider 1,6 manuel avensis yada 1.8 otomatik avensis alırdım.. (kişisel tercihim)
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Sizin aracınız nedir ?

1999 model Mazda 626

• Açıkçası o paralara 1.6 avensis elegant extra donanım ile birlikte alınabiliyor sizin bahsettiğiniz araçlardan bir üst segmentte olup lpg ile uyumlu motora sahip
  • quote:

Orijinalden alıntı: airarmada

corolla premium sanirim en ust donanim , cruise control haric hersey var , otomatigi sorunsuz , az yakiyor lpg ile cok uyumlu servisi guclu , 2.eli altin gibi arac.
    elantra turkiyede nedense oturmadi , gdi motor varsa lpg uyumu yok diye biliyorum

Her ne kadar Elentra nın sıfır olması ve tasarımı benim için de ön planda olsa da Corolla yukardaki sebeplerden dolayı çok daha doğru bir tercih olacaktır. Elantra malesef çok güzel bir araç olmasına karşı ilk nesilden beri pek tutulan bir araç olamadı. Yeni Corolla çok sessiz, iç hacmi çok ferah ve otomatiği de Cvt olmasından dolayı hem tüketim hem de konfor olarak iyi seviyede bir araç. Burada da tüketim karşılaştırması var, Corolla Cvt sayesinde gayet başarılı değerlere sahip;
    Corolla 1.6 Premium Multidrive S 7,3 lt / 4,6 lt 132 hp 11,1 sn
    Elantra 1.6 D-CVVT Prime Plus Otomatik 9,4 lt / 5,6 lt 132 hp 11,6 sn
    Civic 1.6 i-VTEC Premium Otomatik 9,5 lt / 5,1 lt 125 hp 9,9 sn

• quote:

Orijinalden alıntı: Tergener

quote:

Orijinalden alıntı: airarmada

corolla premium sanirim en ust donanim , cruise control haric hersey var , otomatigi sorunsuz , az yakiyor lpg ile cok uyumlu servisi guclu , 2.eli altin gibi arac.
    elantra turkiyede nedense oturmadi , gdi motor varsa lpg uyumu yok diye biliyorum

Her ne kadar Elentra nın sıfır olması ve tasarımı benim için de ön planda olsa da Corolla yukardaki sebeplerden dolayı çok daha doğru bir tercih olacaktır. Elantra malesef çok güzel bir araç olmasına karşı ilk nesilden beri pek tutulan bir araç olamadı. Yeni Corolla çok sessiz, iç hacmi çok ferah ve otomatiği de Cvt olmasından dolayı hem tüketim hem de konfor olarak iyi seviyede bir araç. Burada da tüketim karşılaştırması var, Corolla Cvt sayesinde gayet başarılı değerlere sahip;
    Corolla 1.6 Premium Multidrive S 7,3 lt / 4,6 lt 132 hp 11,1 sn
    Elantra 1.6 D-CVVT Prime Plus Otomatik 9,4 lt / 5,6 lt 132 hp 11,6 sn
    Civic 1.6 i-VTEC Premium Otomatik 9,5 lt / 5,1 lt 125 hp 9,9 sn

mpi motorlar artık tarih oldu atmosferikler bile bitmek üzereyken mpi motor almak bana çok mantıklı gelmiyor

• Ben Corolla tercih ederdim.
    İkinci eli mukemmel guclu tam piyasa esnaf arabasi,
    En ust paket olmasi bir arti satarken daha kolay musteri bulur
    İc doseme siyah daha agir duruyor bej olanda inanilmaz ucuz gozukuyor
    Diz mesafesi efsane yakin arkadasim eski kasasini pert etti tam bu kasa bu paket dizel otomatik aldi arkasi cok cok genis makam araci tadinda
    M/M vitesi 1 ve 2 de sarsintili ornegin yokuş cikarken 1 i bitirp ikiye attiginda gaza yuklenmis haldeyken cok sarsiyor ama diger vitesler cok sarsintili degil biraz hissediyorsun o kadar
    Servis agi cok iyi anlayani cok yetkili servise gitmesen bile aracla ilgilencek cok yer var bu cok onemli.
    Az yakmasi garanti bir arac

Benim aklima takilan elantra nin mpi motorlu olmasi makyajli kasayla gdi den vazmi gectiler

Edit : Corolla benzinliymis o zaman kesinlikle Civic bakilmali

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pro-black -- 24 Ekim 2014; 9:01:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ibrahimAtmaca

Toyota Hyundai'yi havada-karada-denizde çiğ çiğ yer

forumu terketseniz ne hoş olur
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Sizin aracınız nedir ?

1999 model Mazda 626

Hocam yıllar geçtikçe araçların boyutları büyüyor. Mesela eski Peugeot 306' lar C segmentiydi, ama şuan baksanız yeni B segmenti araçlardan küçük duruyor. Şuan ki C segmenti araçlarda eski D segmenti araçlardan büyük duruyor.

• Ben olsam corolla alırdım elantranın güzel tasarımı ve arkaya doğru alçalan tavandan dolayı baş mesafesi kısıtlanıyor. Benim kafam değiyordu bindiğimde (1.95) bunun dışında elantradan emin değilim ama corolla %100 lpg uyumlu ve forumda güzel yakıt tüketimi yakalayanlar var

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.