Şimdi Ara

10.000 TL Bütçe Amd tabanlı sistem (Monitör Hariç) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
1.897
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

hocam selamlar bir inceleyin böyle birşey çıkardım konu sahibide incelesin

ekran kartında cod black ops 4 hediyeli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asko56 -- 29 Eylül 2018; 23:8:13 >
  • asko56 kullanıcısına yanıt
    herkes tartışmaya girer ama kimse bizim gibi tartışmaya giremez

• dostum orta üstü kalite bir anakart 750 ye rahat bulunabiliyor ve koydugun anakart gene güzel tercih edilebilir ama 10k bütçe için benim koydugum anakart biraz daha mantıklı geliyor tabi 800 üstü bu tarz bir parça için cidden abartı
  • asko56 kullanıcısına yanıt
    Degil mi hocam? adam render yapacagim diyor, biz de ona göre en azindan mosfet sogutuculu bir anakart tavsiye ediyoruz :) Nerde o eski zamanlar bunlari tartisirdik, anakartta hangi choke, capasitor, mosfet kullanilmis? Termal basarimi nedir? oc kapasitesi nedir? simdi ryzen zaten yüksek hizlara cikamiyor ki? Bahanemiz bu olmus :) yakin zamanda @4,5ghz üstü gercek olacak o zaman eski günlere geri dönecegiz.

edit: gerci bu dolar kuruyla biraz ZOR döneriz ama umudu kaybetmemek gerekir, bizede bu yakisir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mukarnas -- 30 Eylül 2018; 0:22:22 >
  • Mukarnas kullanıcısına yanıt
    ne alaka o anakart 7 nm ryzen 2 lerde 4.5 ghz te çalışmaz mı
    evet hocam bu anakart fiyatına göre performansı iyi diye tercih ettim zaten %50 render %50 oyun için 2700x almanın manası yok 2600x yeterli gayet optimal bir sistem hazırladım zaten ah bu forumda güzel mobo muhabbeti dönerdi bende okurdum geçti hocam ya hem hayat hemde fiyatalr çok pahalandı 10k ya gelen sistem 2600x ve gtx1080 1sene önce 10 k ya neler yapılıyordu şimdi hiç :/
  • Bilmiyorum ki, bilmedigim bir konuda suan nasil bir yorum yapmami bekliyorsun hocam. Görecegiz. Mosfet sogutuculu bir model olmasi uzun ömürlü olmasi bakimindan önemli. @4,5ghz ve üstünde nasil bir davranis sergiler ön göremiyorum. Senin tahminin varsa yazarim kenara ama :) sonrada hatirlatirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mukarnas -- 30 Eylül 2018; 0:32:6 >
    senin söylediğin 5 ghz seviyesi için geçerli b350 anakart dahi alınnsa 4,5 ghz max. diyelim

sorun olmaz

zaten 5 ve yukarı için x470 serisi alsınlar
  • Ryzen anakartların vrm mosfet listesi:

https://www.hardwareluxx.de/community/f12/pga-am4-mainboard-vrm-liste-1155146.html

4C10N ve 4C06N barındıran gigabyte anakartlar ryzen 1700 le overclocksuz vrm'leri 70 c leri görüyor. Overclocka abananların 110-120 c leri gördüğünü biliyorum. Bahsi geçen onsemi vrm lerin pdf sinde limit 150c olarak geçiyor ancak overclock.net te prolar 80 c sonrasının sağlıklı olmadığını anlatıyorlardı.

Linki incelerseniz belli başlı kaliteli anakartlarda phase ve vrmlerin değiştiğini kolayca görebilirsiniz.

• 10.000 TL Bütçe Amd tabanlı sistem (Monitör Hariç)

Monitör dahil değil. 11.500TL tuttu.

Gerçi yanında soğutucu geliyorsa noctua soğutucu iptal, 10.750 TL eder.

Bellekler 3200 üstü isterdim ama daha fiyat performans bellek yok. AMD ne kadar hızlı bellek o kadar köfte!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rindaman -- 30 Eylül 2018; 2:33:3 >
  • Konudaki tartışma içerikli mesajlar silinmiştir.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.