Şimdi Ara

10 Aydir Ingiltere'de yasiyorum sorularinizi alabilirim (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
137
Cevap
12
Favori
9.043
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Teyzem 1984 den beri tam 33 yıldır Londra/Wood Green'de oturuyor.Hem İngiliz hem Türk vatandaşı. Yazları burada kışları orada ama artık kesin dönüş yapmak istiyor.Gurbetlik zor...

Sormak istediğim bir şey yok,size de kolaylıklar dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Savisvasa -- 11 Nisan 2017; 4:35:21 >
  • teleny77 T kullanıcısına yanıt
    Öncelikle çok teşekkür ederim hocam. Dün sağ olsun bi youtube kanalı çok detaylı sohbet eşliğinde anlatmış (amerika rehberiydi sanırım ismi) maddi durumumuz çok iyi değil iyi ama çok iyi değil yani amerika da 1 yıl kalmamı karşılar mı bilmiyorum zor gibi bende üniversiteden sonra kendim çalışıp paramı biriktirip eğer olurda evlenirsem eşimde bana destek olur gitmeyi planlıyorum.

Veya dediğiniz gibi 2-3 aylığına work and travel gibi bi program ile 5-6 aylığına veya 3 aylığına gitmeyi planlıyorum.

Genelde dil kursuna gidip 1 yıl okuyup 1 sene çalışma hakkı alıyorlarmış bunun sonucunda ise bi yere gidip çalışıyorlar ve çalıştıkları yer beğenirse (ki Türkleri genelde beğeniyolar çalışkan bi milletiz sonuçta) bizim için green card başvurusu yapıyorlarmış ve orada yaşayabiliyoruz (1. derece akrabaları vs yanımıza alabiliyoruz)

Tabii ki zor şeyler bunlar kolay değil sonuçta hiç tanımadığın etmediğin bi ülkeye gidiyorsun zaten kolay olsa herkes oraya giderdi.

Tek sıkıntı maddi durum yani zengin insanlar kolaylıkla giderken bizlerin sıkıntı çekmesi...

Ama inşAllah hayallerimizi gerçekleştiririz veya hayalimiz amerika olmaz umrumuz da bile olmaz gün gelir...

Teşekkürler tekrar dan hocam saygılar...

• quote:

Orijinalden alıntı: Savisvasa

Teyzem 1984 den beri tam 33 yıldır Londra/Wood Green'de oturuyor.Hem İngiliz hem Türk vatandaşı. Yazları burada kışları orada ama artık kesin dönüş yapmak istiyor.Gurbetlik zor...

Sormak istediğim bir şey yok,size de kolaylıklar dilerim.

Hocam tabiiki bir özlem geliyor ama ülkenin bu halini hatırlayınca insanın geri dönme isteği yokoluyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • the_KHA kullanıcısına yanıt
    Valla hocam ya ne zormuş bi ülkeden bi ülkeye gitmek... Zengin isen yolunu buluyosun da bizde o şans yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: teleny77

Doğru söylemiş. Ben geleli 10 ay oldu benim bile psikolojim değişti :) Insan güneşi özler mi ? Ben özledim.

Alala ne kadar ilginç

Demekki premier lig maçları o yüzden gündüz oynanıyo tam güneş vakti
  • Yere düşen ingilizleri ne yapıyorsunuz diye soran olmamış hayret
  • maç günleri şehir nasıl oluyor ?
  • Benim bulunduğum şehirin takımı şu anda ligde birinci olmasına rağmen daha hiç maç ile alakalı bir erkinlikle karşılaşmadım. Tabiki bar, pub tarzı yerlerde herzaman maç izliyorlar fakat benim bulunduğum bölge biraz daha eğlence ve turistik amaçlı olduğu için futbol ikinci planda kalıyor.

• yolları duble mi

• ankara antlaşmasıyla mı kaldın öyleyse bahsetsene zor mu? birde türkiyeden hukuk mezunları var mı çalışan,diploma falan geçerlimi?
  • engmen E kullanıcısına yanıt
    BU sorunun cevabını verdim zaten. Burada hukuk mezunu yüksek lisans yapan var fakat diplomanın geçtiğini zannetmiyorum açıkcası.

• YA-KU-ZA kullanıcısına yanıt
    Hayır triple :)

• teleny77 T kullanıcısına yanıt
    okumadım başları sorry :)
  • ucuza araba muhabbeti nasıl, bir kaç ayda gideri olan bir araba alabiliyormusun, aracın vergi sigorta gibi masrafları yüksekmi
  • ø kullanıcısına yanıt
    İşte en çok canımı sıkan meselelerden birisi bu. Ortalama türkiyedeki 20 bin tl lik bir araba burada 600-700 tas catlasın 1000 pound diyebilirim. Ama burada araba almakla iş bitmiyor onun yanında yıllık sigorta ödemen gerekiyor. Eğer yeni ehliyet aldıysan Uk ehliyetin yoksa yıllık 1500-2000 pound civarı bi sigorta ödemen gerekiyor. Tabi ki fiyat spor veya yeni araba alırsan maaliyetine göre değişkenlik gösteriyor. Yinede yıllık ödenen miktarlar gözünüze çok gelmesin çünkü ona göre para kazaniyorsunuz. Benim tanıdıgım 200 pound a 2001 model opel vectra araba aldı. Sonuc olarak 3.4 gün vasıfsız bir işte bile sıkı çalışma ile bir araba alabiliyorsunuz

• quote:

İşte en çok canımı sıkan meselelerden birisi bu. Ortalama türkiyedeki 20 bin tl lik bir araba burada 600-700 tas catlasın 1000 pound diyebilirim. Ama burada araba almakla iş bitmiyor onun yanında yıllık sigorta ödemen gerekiyor. Eğer yeni ehliyet aldıysan Uk ehliyetin yoksa yıllık 1500-2000 pound civarı bi sigorta ödemen gerekiyor. Tabi ki fiyat spor veya yeni araba alırsan maaliyetine göre değişkenlik gösteriyor. Yinede yıllık ödenen miktarlar gözünüze çok gelmesin çünkü ona göre para kazaniyorsunuz. Benim tanıdıgım 200 pound a 2001 model opel vectra araba aldı. Sonuc olarak 3.4 gün vasıfsız bir işte bile sıkı çalışma ile bir araba alabiliyorsunuz

Merak ettiğim çoğu soru sorulmuş biraz da sen kendi hayatını anlatsana, haftasonu canın sıkıldı mesela disko, bar durumları nasıl? Hem maddi hem manevi açıdan 😀 Kızlar sadık mı? Türk kızı yerine bir İngiliz ile evlenir misin mesela?

• TURKISHBOSS kullanıcısına yanıt
    Disko bar için hafta sonunu beklemene gerek yok hergün ağzına kadar dolu mekan bulabilirsin. Gittiğin mekandan eğer ortalama bir tipin varsa çok rahat bi kızla tanışıp işi ileri seviyeye götürebilirsin. O gün şansına ingilizde gelebilir güney amerikalıda veya uzak doğuluda :) Kızları sadıkmı değilmi inan hiç bilmiyorum çünkü Türkiye de bu tarz işlerle işim olmamişti o yüzden bi karşılaştırma yapmam doğru olmaz. Fakat namus meselesi burada çok daha farklı. Eğer sevgilini aldatmiyorsan birisine kötülük yapmıyorsan sen namuslu sayılıyorsun. Yani seni geçmişinle değil şu anki yaşananlara göre yargılıyorlar. Özellikle benim bulunduğum bölge ingiltere'nin en açık görüşlü bölgesi. Her yıl Ingiltere'nin en büyük Avrupa'nın sayılı gey festivali oluyor. Bu yüzden burada sex yemek yemek gibi birşey diyebilirim. Uzun lafın kısası hayal edemeyeceğiniz biçimde değişik hayatlar yaşanıyor.Bu yüzden bir ingilizle evlenmem bana çok uzak geliyor. Tabi ki tüm ingilizler böyle değil kendi kültürlerine sadık daha farklı yaşayanlarda var fakat bir noktadan sonra kültür çatışması başlıyor. Yaşadığın şeyler , dertlerin, geçmişin aynı olmayınca bir noktadan sonra yürümüyor. Benim hayatıma gelecek olursak ben buraya bir hedef doğrultusunda geldiğim için gece hayatıyla çok fazla işim olmuyor çünkü bu işlerin maalesef sonu yok özellikle burada.

• Hocam benim ingilizce derslerim 5. yani full çekiyorum. kelime bilgimde hocaları şaşırtacak derecede. sözlük gibi adamsın diyor herkes. ama gel görelimki bir turistle 2 dakika bile konuşamıyorum. speakingim ve listeningim zayıf. diyelimki şimdi ben yurtdışına çıktım. ana dilim gibi konuşmak kolay olur mu benim için? ne kadar sürede konuşabilirim sence?
  • quote:

Disko bar için hafta sonunu beklemene gerek yok hergün ağzına kadar dolu mekan bulabilirsin. Gittiğin mekandan eğer ortalama bir tipin varsa çok rahat bi kızla tanışıp işi ileri seviyeye götürebilirsin. O gün şansına ingilizde gelebilir güney amerikalıda veya uzak doğuluda :) Kızları sadıkmı değilmi inan hiç bilmiyorum çünkü Türkiye de bu tarz işlerle işim olmamişti o yüzden bi karşılaştırma yapmam doğru olmaz. Fakat namus meselesi burada çok daha farklı. Eğer sevgilini aldatmiyorsan birisine kötülük yapmıyorsan sen namuslu sayılıyorsun. Yani seni geçmişinle değil şu anki yaşananlara göre yargılıyorlar. Özellikle benim bulunduğum bölge ingiltere'nin en açık görüşlü bölgesi. Her yıl Ingiltere'nin en büyük Avrupa'nın sayılı gey festivali oluyor. Bu yüzden burada sex yemek yemek gibi birşey diyebilirim. Uzun lafın kısası hayal edemeyeceğiniz biçimde değişik hayatlar yaşanıyor.Bu yüzden bir ingilizle evlenmem bana çok uzak geliyor. Tabi ki tüm ingilizler böyle değil kendi kültürlerine sadık daha farklı yaşayanlarda var fakat bir noktadan sonra kültür çatışması başlıyor. Yaşadığın şeyler , dertlerin, geçmişin aynı olmayınca bir noktadan sonra yürümüyor. Benim hayatıma gelecek olursak ben buraya bir hedef doğrultusunda geldiğim için gece hayatıyla çok fazla işim olmuyor çünkü bu işlerin maalesef sonu yok özellikle burada.

işim olmuyor ayrı başta bir denedim ayrı sen bıkmış bir kardeşimize benziyorsun

• Rozark R kullanıcısına yanıt
    Seninde söylediğin gibi dil olayı realiteye gelince çok farklı istediğin kadar kelime bilsende konuşmaya gelince olay çok farklı olabiliyor. Bu yüzden bunun için kimse net birşey söyleyemez bu tamemen senin bu işe olan ilginle ve çevrenle alakalı. Ama ortalama süre olarak en az 2 yıl diyebilirim. Çünkü bir dil öğrendiğiniz zaman sadece dil değil o ülkenin kültürünüde öğrenmek zorundasınız yoksa öğrendiğiniz dil bi işe yaramıyor. Yoksa bugün herkes Google translate'den işini halledebilirdi.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.