Şimdi Ara

10 SUBATTA SINGAPUR VE MALEZYAYA GIDICEM YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
452
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar 10 subatta 1 haftaligna malezya ve singapura gitme durumum var nerelere gidilir oralarda turla gitmicem 4 arkadas gidicez nereleri tavsiye edersiniz.birde ordan gelirken urunler getirsem gumrikte skinti olurmu cep telefonlari apple bilgisayarlar ps4 xbox one flan?giden atkadaslar bilgilendirme yaparsa cok sevinirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Vergileri ödenmek suretiyle yolcu beraberinde serbest dolaşıma sokulacak eşyaya ilişkin şartlar nelerdir?

18 yaş ve üzeri her bir yolcu için kıymeti 1500 Avro’yu geçmeyen eşyanın geldiği ülkeye göre değişen oranda tek ve maktu vergi uygulanır. Söz konusu vergi oranları eşyanın;

- AB ülkelerinden doğrudan gelmesi durumunda %18
    - Diğer ülkelerden gelmesi durumunda %20 olarak uygulanmakta ve eşyanın;

- Yolcu beraberinde ya da yolcunun gelişinden bir ay önce veya bir ay sonra gelmesi,
    - Ticari miktar ve mahiyet arz etmemesi,
    - Kişinin şahsına ve ailesinin kullanımına mahsus olması şartlarını taşıması gerekmektedir.

Yukarıda da belirtildiği üzere, yolcu beraberi hediyelik eşyaya ilişkin muafiyet 150 ve 430 Avro değerindeki eşya için geçerlidir. Yolcu beraberinde getirilen eşyanın bu değerleri aşması halinde, 1500 Avroyu geçmemesi kaydıyla eşyanın vergilendirilmesinde muafiyet miktarına [150 (15 yaş altındaki yolcular için) veya 430 Avro] tekabül eden vergi düşüldükten sonra kalan kısım için yukarıda belirtilen tek ve maktu vergi uygulanır.

Yolcu beraberinde getirilen eşyanın tek başına kıymetinin 1500 Avro'yu aşması halinde ne işlem yapılır?

Söz konusu eşyaya yürürlükte olan ithalat vergilerine ilişkin oranlar uygulanacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Be Happy

Vergileri ödenmek suretiyle yolcu beraberinde serbest dolaşıma sokulacak eşyaya ilişkin şartlar nelerdir?

18 yaş ve üzeri her bir yolcu için kıymeti 1500 Avro’yu geçmeyen eşyanın geldiği ülkeye göre değişen oranda tek ve maktu vergi uygulanır. Söz konusu vergi oranları eşyanın;

- AB ülkelerinden doğrudan gelmesi durumunda %18
    - Diğer ülkelerden gelmesi durumunda %20 olarak uygulanmakta ve eşyanın;

- Yolcu beraberinde ya da yolcunun gelişinden bir ay önce veya bir ay sonra gelmesi,
    - Ticari miktar ve mahiyet arz etmemesi,
    - Kişinin şahsına ve ailesinin kullanımına mahsus olması şartlarını taşıması gerekmektedir.

Yukarıda da belirtildiği üzere, yolcu beraberi hediyelik eşyaya ilişkin muafiyet 150 ve 430 Avro değerindeki eşya için geçerlidir. Yolcu beraberinde getirilen eşyanın bu değerleri aşması halinde, 1500 Avroyu geçmemesi kaydıyla eşyanın vergilendirilmesinde muafiyet miktarına [150 (15 yaş altındaki yolcular için) veya 430 Avro] tekabül eden vergi düşüldükten sonra kalan kısım için yukarıda belirtilen tek ve maktu vergi uygulanır.

Yolcu beraberinde getirilen eşyanın tek başına kıymetinin 1500 Avro'yu aşması halinde ne işlem yapılır?

Söz konusu eşyaya yürürlükte olan ithalat vergilerine ilişkin oranlar uygulanacaktır.

Hocam yani atiyorum ordan 6 7 tane cep telefonu getireyim apple macbook ve ps4 getireyim diyorum gumruge takilirmiyim acaba hediye glturuyorum desem ilk yurtdisi seyahatim olucak yardimci olursaniz cok sevinirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.