Şimdi Ara

100-150$ arası kasa tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
838
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

aşağı yukarı 3 haftadır kasa araştırması yapıyorum toplayacağım 3750k 200-250 usd + kdv orta sınıf mainstream ekran kartı mATX oyuncu z77 anakartı(sniper m3, maximux gene V, asrock extreme/fatality) dikkatimi çeken kasalar;
    1-)Corsair carbide 400r/500r (500r stoklarda görünmüyor gelişine 1 ay kadar dediler digitaltrendden)
    2-)CM Haf 912p (Pencereli olmaması eksi benim için)
    3-)SilverStone Raven rv03 (Farklı yapıda montaj sorun değil açıkçası veyahut çok sinir edici ön panel hdd takılması nede olsa çok işim olmayacak tak çıkarla. fakat çok ta güzel olmayan ön panel görüntüsü, nispeten yüksek fiyat)
    4-)Aerocool X-predator (Herşey sade ve kitabına uygun cin fikirlilik yapılmamış amacına hizmet eden bir kasa, çok büyük olması, mATX board kullanıcak olmam ve yere göğe sığdırabilme beklentimden ötürü ile bir eksi)
    5-)Xigmatek Pantheon (Aerocool için söylediklerim aşağı yukarı bu kasa içinde geçerli, öndeki panelin çabuk bozulduğuna dair haberler okuyorum xpredatora göre fazladan bir eksi)
    6-)CM Storm Sniper. (Aslında Aradığım çoğu şey var gibi duruyor. Açık yan panel mesh yada akrilik, sade düzgü görünüm, güzel ön panel faka stoklarda çok rahat bulamıyorum)

Arasında gidip geldiğim kasalar şu şekilde;
    500r, raven rv03, storm sniper, haf912p.

Aradığım Özellikler;
    -Sade görünüş, eğer sade değilse gerçekten şık görünümü olmalı. Bazı konular kişiye göre değişir ama el var nizam var tabi birazda
    -Sessizlik. Çoğu kasaların Low/High şeklinde kasa fanı configleri var. High modda çok iyi soğutma yapılabiliyor fakat ses DB ve sone olarak çok artmakta. Low/high modları arasında ise oldukça fark oluşabiliyor he ses hem perf açısından. Arası değerler tercihim.
    Optimum overlocka imkan veren ve bu durumda high profile moda gereksinim duymayan kasa
    -En kötü ihtimalle 120cm uzunlukta 25~mm kalınlıkta sıvı soğutmayı desteklemesi. zannedersem corsair h80 veya kühler bu sınıfa giriyor. Yada Yakında çıkacak olan kapalı CM sıvı soğutma çözümler.
    -fiyat ne kadar düşük o kadar iyi :). Bedelinin hakkını soğutma/ses/zamana karşı dayanıklılığı (destek açısından) oranıyla hak ediyorsa tabi bütçe biraz daha kasılır.
    -80-100 $ arası bir kaç kasayı yakından inceleme fırsatım oldu. cm 690 II hariç hepsi hissiyat açısından ucuz bir kasa havasındaydı. İlk görüşte ve kullanımda TOK bir yapıya sahip olması ve sağlamlık hissini vermesi lazım :D

Biraz Teknik Şartname gibi oldu ama artık kasa alırken dikkat etmek lazım.

-500r nin stok sıkıntısı fakat bunula birlikte zaten IB sistem toplayacak olmam bu sorunu bi şekilde ortadan kaldırıyor. En üstteki tercihim.
    -400r ise 500r yi 1, 1.5 ay içinde tedarik edemeyeceksem opsiyon olabilir.
    -Raven rv03 açıklayamadığım bir çekiciliği var. Kablolama sistemi güzel görünüş ön panelden fena değil, montaj sistemi sorun değil, 5.25bay sıkıntılarınada hadi sorun değil diyelim, enfazla 3 disk kullacağım için sağ yan tarafa takabilirim, ön panel usb çıkışlarının sadece extendr posizyonunda olması yani board üzerindeki usb çıkışlarının kullanılamaması, yüksek modda gürültülü air penetrator fan sesi ve low modda muadil kasalardan performansınn düşük kalabilme durumu.
    -Storm Sniper ve hafd 912p göründüğü gibi kasalar. Sürpriz dir durum çıkarmayacaklarına neredeyse eminim.

Karşılaştırmalı olsun, tek tek olsun kullandığınız inceledeğiniz kasalar için yorumlarınızı bekliyorum.

Teşekkürler

• kesinlikle 1. , 3. ve 6. seçenekler üzerinde yoğunlaşın . sniper kullanıyorum ve şiddetle tavsiye ederim herkese . mesh paneldeki 23'lük fan ve diğer 2 stok fanla beraber harika soğutma sağlıyor . fan devri ayarlanması da cabası . ev arkadaşıma 400R aldık o da gayet yeterli . ancak boyut ve kalite bir arada düşünülüyorsa kesinlikle sniper derim .

edit : ayrıca eklemede bulunayım . 400R ile 500R arasında para ödeyecek bir fark göremiyorum ben . raven de çok çok kaliteli görünüyor ancak kullanıp incelemediğim için bir şey diyemiyorum . teknobiyotik'de outlet bölümünde var şuan sniper , ayrıca şeffaf panel gibi bir artısı da var . telefonla arayarak detaylarını sorabilirsiniz . haf 912 kaliteli ancak bu kasaların yanında bence biraz küçük kalıyor . sli , crossfire gibi düşünceniz olursa da sniper bu konuda da iç hacminin genişliğinden dolayı bir adım önde .

http://www.teknobiyotik.com/outlet/cm-storm-sniper-black-edition-dev-pencereli-ultra-oyuncu-kasasi-outlet.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CavaLieR-G -- 1 Nisan 2012; 13:44:48 >

• teşekkürler cevap için. 500r yi yan kapaktaki pencere ve halihazırda büyük fanı gelmesi, h100 ile tam uyumlu üst tak çıkarlı kısım için tercih ediyorum 20$ fark var aralarında.

raven rv03 için hususi topic açılmış durumda o tarafta sorularıma cevap arayacağım.
  • eğer h100 gibi bir soğutma sistemi takacaksan bence de 500r ya da cm sniper al derim
    ayrıca 500r vatanda online mağazada da pekçok showroomda da var gözüküyor şu anda
    http://www.vatanbilgisayar.com/corsair-cc-9011012-ww-carbide-serisi%E2%84%A2-500r-midt-atx-siyah-kasa/productdetails.aspx?I_ID=57747

• aynen , önümüzdeki haftasonu da zaten %25 olacak büyük ihtimalle . 260 lira gibi bi rakama alınabilir 500R .
  • 500R harika bir seçim.
  • Akasa Venom Toxic

300 lira civarı bir fiyatı var

Buradan incelemesine bakabilirsiniz

Akasa Venom Toxic İncelemesi

Buda videosu

Akasa Venom Toxic Tanıtım Videosu

Bence tam bir F/P ürünü tasarımı, soğutması, sessizliği çok iyi. Ayrıca olabilecek bütün özellikler mevcut, detay olarak çok iyi bir kasa

• Venom toxic aldım. venom voodoo fan ile. malzeme kalitesi beklediğimden iyi çıktı, kaliteli yani. yakın bir zaman da kullanıcı incelemesi yapacağım. Yorumlarınız için teşekkür ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: robinhoof

Venom toxic aldım. venom voodoo fan ile. malzeme kalitesi beklediğimden iyi çıktı, kaliteli yani. yakın bir zaman da kullanıcı incelemesi yapacağım. Yorumlarınız için teşekkür ederim

Kasa incelemesi bekliyorum sizden. Detaylı bir inceleme, bol ss li
  • Akasa Venom Toxic
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.