Selamlar arkadaşlar başlıkta belirttiğim gibi 100-200 tl arası Lenovo Y550p İ5 işlemcili dizüstü bilgisayarıma uyumlu 5+1 ses sistemi almak istiyorum. Film, müzik ve oyun için kullanıcam. Benim baktıklarımın linklerini aşağıda yazıyorum.
Yukardaki ses sistemleri hakkındaki eleştiri ve önerilerinizi bekliyorum, iyi eğlenceler herkese.
Yardım lütfen
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
konuyu takipteyim
merhaba hocam laptopta bu sistemleri kullanabilmeniz için harici bir 5.1 ses kartına ihtiyacınız olacak. baktığınız ürünler arasında goldmaster önermem. logitech x530 yada edifier m3500 öneriyorum size.
ilk önce laptop için konuşalım
1- laptop unuzun 5.1 desteği varmı bilinmeli bu desteği nasıl veriyor -3 adet stereo çıkışa sahip mi yeşil turuncu siyah çoğu laptopta bunu göremiyorum belki çok eski laptoplarda olabilir baktım ve sizin laptop ta da kulaklık ve mikrofon çıkışları var ses sistemi için sadece 1 çıkış mevcut -laptop ayarlarında hoperlör doldurma seçeneği var mı bazen ses kartı ayarlarında hop. doldurma adında bir kutucuk bulunuyor yani tik atabileceğiniz bir kare bunu işaretlediğinizde hop. lerin sadece yeşil alanı tek girişten bağladığınızda ses 5 hop. e dağılıyor sanal bir ses almış oluyorsunuz o zaman 5.1 değilde 5+1 ses almış oluyorsunuz bazı sistemlerde matrix tuşu logitech x540 gibi bazılarında pro logic 2 gibi değişik teknolojiler ile ses dağıtılabiliyor sonuşta aynı işi görüyorlar -belki laptop unuz 5.1 desteği veriyordur bunu tek çıkış üzerinde digital olarak veriyor olabilir yani eğer böyle bir desteğe sahipse laptop dan digital ayarlandığında çıkış içerisinde kırmızı bir ışık yanmalıdır yani ses ışık ile taşınır bu durumda bu işi ancak digital sistemler yapar bu sitemler ev sinema paketleri olabilir kendinden decoderli sistemler olabilir yada analog bir sisteme harici decoder eklenerek sağlanılabilir 2- eğer loptop unuzun 5.1 desteği yoksa -yukarıda belirttiğim gibi değişik ses sistemlerinde sesi dağıtma gibi özellikler mevcutsa bunları kullanabilirsiniz fakat 5.1 tadı alamazsınız sadece 2 kanaldan 5+1 e dağıtılmış ses alırsınız
genel konuşuyorum
yukarıda ilgilendiğiniz 3 sistem belirtmişsiniz bu sistemler analog sistemlerdir bazı pc sistemleri de digitaldir sistemin içerisinde farklı olarak çözücü decoder bulunur bu decoder sisteme tümdeşik veya ayrı olabilir pc ses sistemleri genelde pc için düşünüldüğünden decoderli olarak piyasaya sürülmez bunun en büyük sebebi fiyatının pahalı olmasıdır bunun yanında artık bu decode etme işlemini ses kartınında kolayca yapabiliyor olmasıdır
tv için konuşayım
-analog tv ler genelde ses aktarım olarak scart kullanır bu bağlantı maximum stereo bağlantıya izin verir -digital tv ler scart ın yanında hdmı desteği de vermektedir bu şekilde hem görüntü hem ses iletilebilmektedir bazı uygun destek sağlanırsa yani hdmı 1.4 gibi bu durumda 5.1 hatta 7.1 e kadar ses iletilebilmektedir bu digital bir iletim şeklidir scart ta iletim stereo yani 2.0 dır -genelde tv ler lcd ve yeni nesil olanlar pc ses sistemlerinde kullanılan analog desteği vermezler birçok tv inceledim hiç analog çıkışlı tv görmedim bunun yerine digital çıkıştan 5.1 veya 7.1 çıkışı verebilirler bu çıkışlar 2 çeşittir içinde kırmızı ışık yana bir kutucuk yani optical out yada coax out şeklinde olabilir genelde optic olan kullanılır yine önceden belirttiğim gibi bu çıkışı kullanmak için decode etme özelliği olan sistemler bağlanmalıdır bunu yanında kulaklık çıkışı da denenebilir ben tavsiye etmiyorum ama deneyip görebilirsiniz
bence nasıl bir sistem almayı düşünmeden önce nasıl bağlayacağınızı düşünmelisiniz yada kısaca ihtiyaca göre sistem almalısınız şimdi karar verin ki sonra keşke şöyle yapsaydım dememek için
laptop a bu sistemler ile bağlantı yapmak istediğinizde gerçek 5.1 istiyorsanız harici ses kartı gerekebilir ve bu uğraş ne yazıkki ucuz değil
tv de ise harici ses kartını kullanamayacaksınız bunu için decoderli sistem düşünmelisiniz
İlk öncelikle cevaplar için teşekkür ederim. Oldukça ayrıntılı olarak yanıtlamışsınız. Bunların akabinde size 2 sorum olacak.
1)Bilgisayarım dediğiniz gibi digital olarak 5.1 desteği veriyor, buna en uygun şekilde nasıl bir sistem bağlamalıyım ki 5.1 ses alabiliyim?
2)Bahsettiğiniz şekilde ses doldurma tuşuda mevcut ve komşumun 5+1 sisteminde denediğimde tüm uydulardan ses aldım ama kafamı kurcalayan soru şu, analog sistemi tercih edersem 5+1 mi alsam daha iyi yoksa aynı fiyatlara kaliteli bir 2+1 mi?
1- bilgisayarınıza içinde dolby digital decoder barındıran bir sistem ile direkt bağlantı yapabilirsiniz bunun yanında optic kablo ve dönüştürücü aparat gerekli
burada tek önerilecek sistem şuan sıfır olarak satılan tek sistem logitech z906 dır bunun yanında herhangi bir analog sistemi digital yapmak için harici decoder de satılabiliyor bu decoder lerden sıfır olarak satılanlar hd rush audio ve playvision ht 51 dir.
ikinci el düşünürseniz bulabilirseniz decoderli sistemler logitech z5500 z5450 z5400 everest h5402 dir. dolby digital desteği ve optical out çıkışı bulunan bulunan paket ev sinema sistemleri de alınabilir
ikinci el sadece decoder almayı düşünürseniz jazz de 005 de 006 creatıve ddts 100 hd rush audio ve playvision dur. bu decoderleri herhangi bir 5.1 sistem ile kullanabilirsiniz.
2-bence film için 5.1 uygun müzik için 2.1 fakat 5.1 de de 2.1 şekliyle müzik dinleyebilirsiniz diye düşünüyorum ama film için kullanmayacaksanız da 5.1 e fazla para vermeyin derim ama en iyisi gidip dinlemek mümkünse vatan bil. da uygun sistemler kurulu gidip dinleyip kulağınıza göre en uygun kararı verebilirsiniz
Özelikle film için istiyorum 5.1, yazdıklarınız sayesinde kafamda biraz fikir oluştu. İkince el bulursam everest h5402 almayı düşünüyorum. Bir de samsungun bir ev sinema sistemini buldum bahsettiğiniz özelliklerde eğer benim ihtiyaçlarımı karşılayabilecekse onu da alabilirim. Verdiğim linkteki özelliklerine bakabilirseniz sevinirim.
Özelikle film için istiyorum 5.1, yazdıklarınız sayesinde kafamda biraz fikir oluştu. İkince el bulursam everest h5402 almayı düşünüyorum. Bir de samsungun bir ev sinema sistemini buldum bahsettiğiniz özelliklerde eğer benim ihtiyaçlarımı karşılayabilecekse onu da alabilirim. Verdiğim linkteki özelliklerine bakabilirseniz sevinirim.
almayı düşündüğün sistemi laptopumla bende kullanıyorum, dolby digital codec desteği var ancak dts yok. Yalnız gerek vlc gerekse power dvd programlarından dts destekli filmleri izleyebiliyorum. İster optik istersen stereo bağlantı ile laptopunu bağlayabilirsin. Alman gereken kablo ise aşağıda
Everest h5402 bulamazsam tercihim Samsung olacak, sanırım sizde memnunsunuz üründen. Sizin tecrübeleriniz benim için önemli, paylaşım için teşekkürler.
Bu dts olayı aklıma karışıtırıyor, olaya çok hakim olamamamın etkisiylede. Diğer iki modelde dts var mı acaba? Hangisini önerirsiniz? Bir dikkat ederseniz istanbul bilişimin sitesinde dts var diyor, yanlış yazmışlar sanırım.
samsung larda dts desteği yok lg de dts desteği var görünüyor
mümkünse yabancı siteleri araştırın bu konuda doğruyu bulmak adına
ama bence istanbulda büyük elektronik market lere gidin mesela taksim saturn gibi vs.. görmek açısından bu tarz sistemlerin hepsi kurulu orada belki test de edersiniz almadan önce görmek iyi olur
evet sadece lg de dts desteği var, peki dts olmazsa olmaz bir özellik midir? Bu fiyatlarda ürünler için 50 lira fazla vermeye değer mi?
çok fazla film izlemiyorsanız bence çok önemli değil dolby digital desteği olması bence yeterli
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme