Şimdi Ara

100 Ü Geçmem Acaba Bu Motoru Sağırlaştırır Mı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
1.223
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 5 dk yuksek devirde gidince bile arabanin o an gaz tepkimesi degismekte. Kesinlikle sagırlasma olayı var. Arada bir yuksek devir gitmek faydalıdır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: K.B.R.O

5 dk yuksek devirde gidince bile arabanin o an gaz tepkimesi degismekte. Kesinlikle sagırlasma olayı var. Arada bir yuksek devir gitmek faydalıdır.

dediğin yağ sıcaklığıyla alakalı

• quote:

Orijinalden alıntı: fikrijohn33

quote:

Orijinalden alıntı: Jamais Vu

quote:

Orijinalden alıntı: Thomassee

quote:

quote:

Hiz degil de devirle alakali.

Dizelleri devirli kullanin diyorlar.

Sehir efsanesi gibi geliyor ama arada 4000 falan cevirmek lazim

Kesinlikle şehir efsanesi değil adamım.

Ben pek inanmıyorum ama devir çevirmekten de geri kalmıyorum.

Ne olur ne olmaz

Bizim bir arkadaşta böyle inanmıyordu,piston yerinden fırladı tavanı delip kafasına düştü.Helvası hala sıcak.

hocam anlatsana olayı bi tam anlamadım, pistonun yerinden fırlama sebebi neymiş?

Piston firlamis.Havaalani yakinlarindaymis ve yukardan ucak geciomus.

Piston firliyor ve ucagin motoruna kaciyor.

Pek tabi ucak dusuyor ortalik kan golu falan .... anlarsin iste can pazari.

O gunden sonra kimse 4.000 devirden asagi inmemis

• Arada bir benzinde iken 1. viteste 48, 2. viteste 84 km hıza kadar çıkıyorum, bu sağırlaşma açısından faydalı mıdır?

1.6 karbüratörlü motor

• Yok öyle birşey...

Motor açma üzerine yazılıp çizilen destanlar var.

Bir teori derki rodaj esnasında yüklenmeyin.

Diğer teori derki, yeni üretim teknikleri zaten çok hassas. Mühim olan ilk 200 km dir. Motor yeni iken veya yeni motor yapıldıktan sonra. ilk 200 km madeni yağ kullanarak, motor daima kompresyonda tutulur.

Segmanlar oturur böylece motor içindeki kompresyon kaçağı minimize edilir. Bu tür açılmış motorlar, piyasada ciğerli olarak tabir edilir.

Yani motor ilk 200 km de sağır olur. Ondan sonra he yaparsanız yapın kar etmez. Yeni motorunuzu açarken madeni yağ (20w-50) ile zorlayın 200 km sonra yağı değiştirin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fikrijohn33

quote:

quote:

quote:

quote:

Hiz degil de devirle alakali.

Dizelleri devirli kullanin diyorlar.

Sehir efsanesi gibi geliyor ama arada 4000 falan cevirmek lazim

Kesinlikle şehir efsanesi değil adamım.

Ben pek inanmıyorum ama devir çevirmekten de geri kalmıyorum.

Ne olur ne olmaz

Bizim bir arkadaşta böyle inanmıyordu,piston yerinden fırladı tavanı delip kafasına düştü.Helvası hala sıcak.

hocam anlatsana olayı bi tam anlamadım, pistonun yerinden fırlama sebebi neymiş?

Amma hikaye seninkide.

• Bir arkadaşım ile aynı gün aynı araçtan birer tane satın aldık geçen yıl. Ben sakin kullanırım o hırçın kullanır, hiç affetmez boşluk buldu mu basar. Onun aracı 36 binde benim aracım 26 binde. İlk aldığımızda denemiştik milim oynamıyordu yan yana hızlanıyordu araçlar. Onun aacı servise girdi çıktı, benim henüz 4000 km daha var. Geçen gün yine denedik yine milim oynamıyor aynı hızlanıyor.

Yeni nesil araçlarda pek bir şey fark ettirdiğini düşünmüyorum öyle olsaydı arkadaşımın bana az ya da çok fark atması gerekirdi diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ridleyscott -- 17 Şubat 2013; 23:03:20 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cihat_,

vites değiştirirken arada redline yap

+1

bunun yanında frene basmadan vites düşür ve motor freni yaparak yavasla arada sırada. Motor zımba gibi olur
  • Arada sırada dipgaz yapmak, devirli kullanmak, sürat yapmak, uzun yol yapmak, aracın motoruna bir nevi bakımdır.
    Mümkün mertebe müsait yollarda ve trafiklerde yapmak lazım tabiki Ayrıca her hafta her ay yapmaya gerek yok.
    3 ayda bir 6 ayda bir yapmak daha sağlıklı olur diye düşünüyorum.
  • ara sıra kesiciye sokmak yada mak hızına kadar zorlamak iyidir motoru
    her ne kadar şehir efsanesi yada motor açma diye bir şey yok densede herkesin kendi bildiği geçerlidir
  • umarım sağ veya orta şeritden gidiyorsunuzdur
    80-90 ile sol şeritde gidenler selektör kolunu kırdırcaksınız bana
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ruoja

umarım sağ veya orta şeritden gidiyorsunuzdur
    80-90 ile sol şeritde gidenler selektör kolunu kırdırcaksınız bana

Kesinlikle. 2011 arabanın sellektör kolunu bozdum zaten arada takılma yapıyo. Yol vermezse sağdan kayıp gidiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sserkaan

100 Neden geçmiyorsunuz?
    Sebebini merak ettim bende?

Dostum sana kaza şaka mı geliyor
    Hiç mi okumuyorsun ya da hiç mi görmedin.
    1 ailenin yok oluşuna hiç mi şahit olmadın ?
    Boş boş konuşuyorsun ?
    Arkadaşların dediği gibi 3-5 ayda 1 araba sıkıştırılır alt viteslerde.
    Senin baban deden amcan dayın 5. viteste redline mi gidiyor trafikte bi sorsana onlara neden 90 ı geçmiyorlarmış ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Elmanders

100ü geçmiyormusun? Hangi şehirdesin kardeş geç biraz şöförlüğün tadını çıkar

valla kardeş tırsıyorum altımdaki araba da vectra c ama ne biliyim işte can taşıyoruz nihayetinde çocuk da ufak olunca
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yeehee.

quote:

100 Neden geçmiyorsunuz?

Boş boş konuşuyorsun ?
    Senin baban deden amcan dayın 5. viteste redline mi gidiyor trafikte bi sorsana onlara neden 90 ı geçmiyorlarmış ?

Hocam,
    Yaşım 32 korkma.
    Ben boş konuştuysam sende boş yorum yapmak zorunda değilsin.Ayrıca sorduğum sorunun cevabını verecek kişide sen değilsin.
    Babam veya amcam Redline gitmesine gerek yok,ben gerektiğinde Redline gidiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Yeehee.

quote:

100 Neden geçmiyorsunuz?

Boş boş konuşuyorsun ?

Dövseydin bari. Her kaza 100le gidince mi oluyor ? Sen git o zaman elektrikli bisiklet al. 100le git dedim yaptigi seye bak

• quote:

Orijinalden alıntı: odevinimo

quote:

Orijinalden alıntı: Elmanders

100ü geçmiyormusun? Hangi şehirdesin kardeş geç biraz şöförlüğün tadını çıkar

valla kardeş tırsıyorum altımdaki araba da vectra c ama ne biliyim işte can taşıyoruz nihayetinde çocuk da ufak olunca

en iyisini yapıyorsunuz, hayatta bazı şeylerin geri dönüşü olmuyor.
  • Olay hızla değil, devirle alakalı. 100'e son viteste değil alt viteste ulaş, sonra son vitese atarsın.
  • En fazla kurum bağlar onuda zannetmiyorum, otobana çıkar bir depo yakıtı tam devirde bitirinceye kadar gazlarsın çiçek gibi olur, gerisi güncel otomobiller için şehir efsanesi. Mekanik olarak ölü devir çevirmediğiniz sürece hiçbir zararı yok.Makine bu sonuçta sürekli 4000-5000 devir diye kural yok, otobüs motorlarının max devri 1500 motor sağırmı oluyor olmuyor siz rahat rahat kullanın.
  • iki haftada bir kere araç sıcakken 3. viteste 100km/h ile 30 saniye gidersiniz kurum vs. den de kurtulursunuz. kafanızı takmaya gerek kalmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmetyilmaz77 -- 18 Şubat 2013; 9:37:42 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.