Toplamda 1000 tl ye kadar anakart ve işlemci alıcam. Ati hd 5970 ekran kartı, 1000w psu, 1600 mhz 2x2gb ram ve 120 gb ssd (sata3) + 1+1 tb wd hddlerim var.
Dediğim gibi sadece anakart ve işlemcimi değiştiricem. Kafamda bazı MSI, GIGABYTE ve ASUS modelleri var ama yinede önerilerinizi almak istiyorum.
Not: Şuan ASUS P5Q3 ve Quad 9650 2.66 (@3.20) işlemci kullanıyorum.
i7 2600K alabilirsin ama Q9650'den de geçiş yapmanı çok önermem, bench dışında bir fark göremezsin, sistemin o.c için müsait biraz o.c yapsan işlemciye ek performans alırsın, yeni işlemcilerin gelmesini beklesen daha iyi olur, şuan masraf yapmanı tavsiye etmem.
Artık Sata 3 Usb 3 ve i7 lere geçmek istiyorum. Yeni işlemciler aralık gibi mi gelcek?
Valla kardeşim geçmeye geçersin ama kullanımda bir fark göremezsin.
Sata 2 ve sata 3 testlerine bak yine çok yakın değerler var, aynı ddr2 ve ddr3 ram farkı gibi yani neredeyse, fark yok gibi birşeydir parana yazık.
Yani geçmene değer olsa direk al derim mevcut işlemcin çok iyi ve o.c ile günlük en az 3.8-4.0ghz'de kullananlar var, yetmeyeceği herhangi bir uygulama da yok, en azından Intel'in X79 çipsetlerini beklemen daha iyi olur yani kullanmaya devam et diyorum
Valla kardeşim geçmeye geçersin ama kullanımda bir fark göremezsin.
Sata 2 ve sata 3 testlerine bak yine çok yakın değerler var, aynı ddr2 ve ddr3 ram farkı gibi yani neredeyse, fark yok gibi birşeydir parana yazık.
Yani geçmene değer olsa direk al derim mevcut işlemcin çok iyi ve o.c ile günlük en az 3.8-4.0ghz'de kullananlar var, yetmeyeceği herhangi bir uygulama da yok, en azından Intel'in X79 çipsetlerini beklemen daha iyi olur yani kullanmaya devam et diyorum