MRB arkadaşlar , aracıma temiz dinleyebileceğim hafif güçlü bir sistem yaptırmayı düşünüyorum...amacım piyasada için değil , kendim için bir sistem yapmak istiyorum zira kaliteli müzik dinlemeyi seviyorum.yeri geldiğinde tatlı tatlı sesini açabileceğim bir sistem yaptırmak istiyorum... 1000 tl bu iş için yeterli olur sanırım..( bu fiyatın içerisinde cd çalar ücretide var)
1.sorum: cd çalar işini hangi markanın hangi modelini alayım( ekranlı ve ekransız olan modeller var -hangisi tercih edilmeli? 2.sorum: komponent- mid bass -amfi vs almaya gerek var mı varsa hangi modelleri alınır? hertz kick jbl magnet, son sorum : arkada 4 ( 2 si orjinal 2 si sonradan acılma ) öndede 2 tane orjinal hopörler yeri var, hepsinide kullanmalı mı yoksa bazıları arkaya küçük atma sesi bozar diyorlar.ses olayında titiz olduğum için karar veremiyorum. kısaca yeri geldiğinde sesini açabileceğim ( çok profesyonel olmayan -ama basitde olmayan bir sistem yaptırmak istiyorum) marke ve model tavsiyesi lütfen ( herşey dahil 1000 tl verebilirim) ( tesisat çekilmesi + işçilik içerisinde)
JBL 4 kanallı 600watt anfi Pioneer 7250sd teyp Hoparlör yeri 13 cm ise JBL 508C kompenant JBL veya Kenwood bass
Dediğine göre bunlar seni tatmin eder, işçilik, kablo seti dahil 1000tlyi geçmez. Ben de senin düşüncedeydim bu yazdıklarımı aldım beklentimin üstüne çıktı.
pioneer 7250 weya 5250 oLabiLir component 13 - 16 cm hanqisi sana uyar ? jbL nin subLarını önermem kenwood daha iyidir. component secimine göre de amfi tavsiye ediLebiLir.
component 13 cm lik bana uyar, hiç amfi component olayına girmeden sağlam bir teyp ile sağlam bir kaç hoparlörle de atlatabilirsin diyenlerde var , arabada palio olunca malum bağaj olayıda lazım oluyor çoğu zaman ,şu an hala inceleme aşamasındayım , 2nizde pioneer 7250 sd den bahsetmişsiniz sanırım iyi teyp ,onu bi inceleyeyim...
evet 7250 iyidir. amfi aLmam teybin cıkısLarına bağLarım dersen teybi cok üzersin ve iyi bi ses aLamazsın. bunun yerine ovaLLerini veya componentLerini besLeyebiLecek ufak bi amfiyLe daha kaLiteLi temiz bi ses aLırsın. paLio ya ovaL gitmez. 4 kapıya 2 cift iyi bi component takımı daha uyumLu oLur.
350 tL hem 2. eL hemde harward o paraya pioneer in cok kaLiteLi sıfır ürünLeri var bence harward a buLasma.
ben araştırma yaparken daha beklenmedik masraflardan ötürü bütçeyi 500 tl ye düşürmek zorunda kaldım. amaç yine aynı temiz bir müzik dinlemek.ana üniteyle birlikte sağlam 4 hoparlör işimi görürmü, bu paraya anfili bir sistem alınmaz sanırım.woofer olmayınca anfininde anlamı yok dedi bir tesisatcı arkadaş.bende araç palio olduğu için bağajını malum biliyorsunuz ,woofersız ama olursa ( anlamsız kaçmazsa amfili, amfi olmazsa da sağlam bir teyip ve sağlam birkaç hoparlör ile şimdilik idare edeyim ilerde geliştiririz yavaş yavaş diye düşünüyorum.
arabamda arkada 2 tane 1000 w lık goldmaster hoparlör var , önler cok dandik...şimdi ben arkalarda ki goldmasterları iptal edip yerine baska birşey mi önlerede 2 tane hoparlör mü alayım , yoksa goldmasterları iptal etmeden önlere 2 tane hoparlör yeterli mi?
focalleri 75 tl ye.....pioneer hoparlerleri 175 tl ye teybide 250 ty ve verecek... bana fiyat biraz fazla geldi... işin gerçeği teybide pek ısınmadı için ilerde sistemi geliştirmeye çok uygun değildi sanırım.... arkadaşlar bu paraya en iyi sistem nasıl kurulur, hangi markaların hangi modelleri alınır? siz su marka su modeli al diyin ben gidip yapacağım zira beklenmedik masraflardan ötürü elimizdeki paradan da oluyoruz..şimdiden teşekkürler ilginize.
önceLikLe o tesisatcının dedikLerine kuLak asma. ne demek woofer yoksa amfiye gerek yok. böLe biseyi herkez yapsaydı stereo amfi neden kuLLanıLıyor ? gittigin tesisatcı beLLiki kazıkcı bi arkadas. pioneer 6993s ovaL hoparLör 100-110 tL ye nette buLursun goLdmaster hoparLöründen idare eder bi ses aLıyosan simdiLik dursun ne de oLsa zamanLa geLiştircem diyosun. bence iLk önce parayı harcamadan teyp aL tercihin PİONEER oLsun ve 5250 modeLinden aLt seriLerine bakma. goLdmaster hoparLörLeri de değiştircem diyosan pioneer 6993s aL. ön kapıLara jbL 508C oLmaz 2 ohm da caLısır arkadaki goLdmaster 4 ohm caLısır veya değiştirirsen 6993s de 4 ohm caLısır amfi ye bağLadığında uyumLu oLmaz onun yerine 13 cm Hertz Esk 130 oLabiLir veya hangisi hosuna giderse yeterki 4 ohm caLıssın. bunLarı besLeyebiLecek amfi 2. eL oLsun dersen jbL 75.4 uyar sıfır aLcam dersen jbL 100.4 oLabiLir. tabi diğer markaLarıda arastır ama jbL nin amfiLeri iyidir.
iki takim kicker ds serisi mid al xetec 6 kanalli amfisi var ondan al bi tanede pioneerin orta seviye teypleri var 200 liraya sifirlari var ondan al sonra bana hayir duasi et hem 6 kanalli amfiye istedigin zaman gelistirebilir bi sub ta atabilirsin iki kanali bir sub destekletirsen randiman yuksek olur cok bagaj sikintin varsa kicker comp serisinin kucukleri var yada alpine kendiliginden kabinli subwooferi var ebatlari kucuk ama verimi buyuk onlar senin isini gorur
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme