Şimdi Ara

1000 tlye kadar sistem tavsiyesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
929
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Destiny1

anladım tşk ederim cvp için anakart herkes farklı bi modem söyluyor sipariş geçecem tamamen kafam karıştı :)

anakartın yeterli bir anakart olması sadece çalışması için mantığıyla düşünüp en düşük fiyatlısını almak yanlış bir iş olacaktır

güncel teknolojiler için desteği olan ileri de sizi yarı yolda bırakmayacak bir anakart tercih etmeniz daha iyi olacaktır.

Gigabyte GA-78LMT-S2P bu anakartı düşünüyorsunuz sanırım

8 gb ram destekliyor

usb 3.0 yok

sata 3 yok

o.c için çok müsait değil

GIGABYTE 970A-DS3 bu kartta ise

usb 3 desteği

sata 3 desteği

32 gb ram desteği mevcut

2014 e kadar am3+ soket devam edecek ileri de işlemcinizi değiştirmeyi düşünürseniz yine 970 serisi anakart işinize yarayacaktır bunu da göz önünde bulundurun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SatsuiNoHadou -- 13 Aralık 2012; 19:07:38 >

• anakart işlemci tamam peki ekran kartı tavsiyesi ?
  • quote:

anakart işlemci tamam peki ekran kartı tavsiyesi ?

1000 tl e kadar çıkacaksanız

hd 7850 den şaşmayın

http://www.vatanbilgisayar.com/Ekran%20Kart%C4%B1/sapphire-11200-16-20g-hd7850-gddr5-1gb-256bit-amd-radeon-dx111-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=62360

• İşlemci : AMD FX-6100 Altı Çekirdek

Anakart : Gigabyte GA-970A-DS3

Aldım.

Ekran kartı,ram ne önerirsiniz.

Bide kasada psu kaçlık olmalı
  • quote:

İşlemci : AMD FX-6100 Altı Çekirdek

Anakart : Gigabyte GA-970A-DS3

Aldım.

Ekran kartı,ram ne önerirsiniz.

Bide kasada psu kaçlık olmalı

hayırlı olsun.

ekran kartı olarak 7850

ram olarakta corsair veya g.skill 2*4 gb 1866 veya 1600 mhz ram öneririm

sisteminiz 400w civarında bir güç harcıyacaktır bazı yerlerde 30w eklenmesi gerektiği söylenir tedbir oalrak.450w yani yaklaşık.

buradan lazım olan psu gücünü hesaplayabilirsiniz isterseniz;

http://www.extreme.outervision.com/psucalculatorlite.jsp

• ekran kartını ucuzlatmam lazım bütçemi aşıyor malasef ramde tamam
    kasa ve ekran kartı kaldı
  • Ekran kartı indirim gününde 415 lira. Ekran kartından kısma oyun oynamak istiyorsan. İleriye dönük yapacaksan gidip 6850'ye düşme derim. 2 yıl sonra değişmek zorunda kalabilirsin. Peki bu kalan ürünler için bütçen ne kadar.
  • Ayrıca ram'de 91 e geliyor. Şuanki fiyatlar gözünü korkutmasın.
  • saol ilgin için :)
    422 liraya işlemci ve anakartı hallettim.
    Ram : 90 lira felan onu daha almadım ama model kesinleşti
    800 liraya felan netleştirmem lazım
    tabi derseniz ki bu ekran kartını al 5 sene oyun oynarsınız ben fedakarlık ederim.
    Kasada önemli parça o da iyi olması lazım bilemedim ne yapayım
  • quote:

saol ilgin için :)
    422 liraya işlemci ve anakartı hallettim.
    Ram : 90 lira felan onu daha almadım ama model kesinleşti
    800 liraya felan netleştirmem lazım
    tabi derseniz ki bu ekran kartını al 5 sene oyun oynarsınız ben fedakarlık ederim.
    Kasada önemli parça o da iyi olması lazım bilemedim ne yapayım

Oyun firmaları zırt pırt sistem zorlayan oyun çıkartmasa rahat gider derdim ama sürekli gelişiyor oyun sektörü. 5 yıl rahat gider ama 5 yıl boyunca çıkacak oyunları full ultrada oynatır mı bilmem. Ama 5 yıl içindeki oyunları en iyisi de olsa orta ayarlarda oynatacağı kanısındayım. Benim de alacağım ekran kartı bu. Alt modellere yönelme.
  • quote:

bu ram yeterlimidir bana

http://www.buroteknik.com/G-SKILL-Ripjaws-F3-12800CL9S-4GBRL-4-GB-DDR3-1600MHz-CL9_79080.html?ref=akakce&v=0.61.2#2

Yeterli evet. Daha sonra da 4 eklersin. Ram için acelen yok. Ama muhakkak bir 4 daha ekle sonradan.8 en ideali.
  • Anakart : GIGABYTE 970A-DS3 AM3+ AMD DDR3 GLAN+SATA3 16X

İşlemci : AMD FX-SERIES X6 6100 (3.3GHz)14MB 95W AM3+

Ram : G.SKILL Ripjaws (F3-12800CL9S-4GBRL), 4 GB DDR3-1600MHz CL9

Üçünü toplam : 475 e aldım(fiyat nasıl uygunmu ?)

Ekran kartı buna gücüm yetiyor .

http://www.vatanbilgisayar.com/Ekran%20Kart%C4%B1/sapphire-11200-16-20g-hd7850-gddr5-1gb-256bit-amd-radeon-dx111-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=62360

uygunmudur ?

• quote:

Orijinalden alıntı: exp16

Ya ben bu işlerden burada ki ustalar kadar çok anlamam ama sana şöyle bir liste çıkariym elimden geldiğince yardımcı oliym.
    Sizin sistemin epey bir eski olucağından o elinizde ki cd-rom ve hdd de iptal olucaktır bence o yüzden sıfır ayarında sistem yazıcam buraya.

Güç Kaynağı: Aerocool Strike X 500W 80+ Plus Bronz Güç Kaynağı - 72,45$ - 130,41 TL (KDV Bizden!)
    İşlemci: AMD Trinity A8-5600K FM2 4MB 3.6GHz HD7560 APU Dört Çekirdekli Çarpan Kilitsiz İşlemci - 122,57$ - 220,63 TL (KDV Bizden!)
    Anakart: Asrock FM2A75M-DGS AMD A75 FM2 Soket DDR3 USB3 SATA3 mATX Anakart - 75,00$ - 135,00 TL (KDV Bizden!)
    Bellek: Team Xtreem Dark 8GB DDR3 1600Mhz CL9 Dual Kit (2x4GB) - 53,55$ - 96,39 TL (KDV Bizden!)
    HDD: WD Caviar Black 1 TB 7200 RPM 64 MB Ön Bellek 3,5" SATA III DISK (WD1002FAEX) - 130,41$ - 234,74 TL (KDV Bizden!)
    TL TOPLAM: 817.16 TL

Bu apu ların içinde bir tane ekran kartı sana bedavaya geliyor işlemcinin içine gömülü vaziyette.Bu benim öylece topladığım sistem kullanış şekline göre daha da değiştirilebilir.Film izleyin oyun oynayın iyi bir seçenek olucaktır sizin için.
    Burda gösterdiğim apu fabrika çıkış hali ile düşük çözünürlük orta ayarlarda hemen hemen bütün oyunları kasmadan oynatıyor.Biraz oc ile yüksek çözünürlük orta ayar neredeyse bütün oyunları, yüksek çözünürlük yüksek ayarda da bazı oyunları oynatıyor.
    Ayrıca bir avantajı daha var ileride bir gün bunun içindeki ekran kartı ile uyumlu aynı seriden ekran kartı takarsanız crossfire gibi çalışıyor.
    Daha detaylı bilgi için şurada ki link'e göz atabilirsiniz;
    http://forum.donanimhaber.com/m_65161755/mpage_1/key_/tm.htm
    Şimdi aklıma geldi burada incelemesi yapılan apu 1. nesil apu.Benim burada söylediğim 2. nesik aralarında ki en belirgin özellik entegre ekran kartları farklı.

Edit ekleme

kusura bakma ama O/B ekran kartı değil ciptir bu sistemlede oyun oyniyabiliyorsan helal sana hatta ful hd film izliyebiliyorsab

• quote:

Orijinalden alıntı: TeknolojiDelisioORG

quote:

Orijinalden alıntı: exp16

Ya ben bu işlerden burada ki ustalar kadar çok anlamam ama sana şöyle bir liste çıkariym elimden geldiğince yardımcı oliym.
    Sizin sistemin epey bir eski olucağından o elinizde ki cd-rom ve hdd de iptal olucaktır bence o yüzden sıfır ayarında sistem yazıcam buraya.

Güç Kaynağı: Aerocool Strike X 500W 80+ Plus Bronz Güç Kaynağı - 72,45$ - 130,41 TL (KDV Bizden!)
    İşlemci: AMD Trinity A8-5600K FM2 4MB 3.6GHz HD7560 APU Dört Çekirdekli Çarpan Kilitsiz İşlemci - 122,57$ - 220,63 TL (KDV Bizden!)
    Anakart: Asrock FM2A75M-DGS AMD A75 FM2 Soket DDR3 USB3 SATA3 mATX Anakart - 75,00$ - 135,00 TL (KDV Bizden!)
    Bellek: Team Xtreem Dark 8GB DDR3 1600Mhz CL9 Dual Kit (2x4GB) - 53,55$ - 96,39 TL (KDV Bizden!)
    HDD: WD Caviar Black 1 TB 7200 RPM 64 MB Ön Bellek 3,5" SATA III DISK (WD1002FAEX) - 130,41$ - 234,74 TL (KDV Bizden!)
    TL TOPLAM: 817.16 TL

Bu apu ların içinde bir tane ekran kartı sana bedavaya geliyor işlemcinin içine gömülü vaziyette.Bu benim öylece topladığım sistem kullanış şekline göre daha da değiştirilebilir.Film izleyin oyun oynayın iyi bir seçenek olucaktır sizin için.
    Burda gösterdiğim apu fabrika çıkış hali ile düşük çözünürlük orta ayarlarda hemen hemen bütün oyunları kasmadan oynatıyor.Biraz oc ile yüksek çözünürlük orta ayar neredeyse bütün oyunları, yüksek çözünürlük yüksek ayarda da bazı oyunları oynatıyor.
    Ayrıca bir avantajı daha var ileride bir gün bunun içindeki ekran kartı ile uyumlu aynı seriden ekran kartı takarsanız crossfire gibi çalışıyor.
    Daha detaylı bilgi için şurada ki link'e göz atabilirsiniz;
    http://forum.donanimhaber.com/m_65161755/mpage_1/key_/tm.htm
    Şimdi aklıma geldi burada incelemesi yapılan apu 1. nesil apu.Benim burada söylediğim 2. nesik aralarında ki en belirgin özellik entegre ekran kartları farklı.

Edit ekleme

kusura bakma ama O/B ekran kartı değil ciptir bu sistemlede oyun oyniyabiliyorsan helal sana hatta ful hd film izliyebiliyorsab

İnternette yığınla testleri var inceleyebilirsiniz.

• kasada kararsız kaldım şekil hiç önemli değil psu kaliteli ve 500w olsun ucuz mümkünse :) yardımlar için ALLAh razı olsun
  • kasa olarak araştırıoyurm ama şöyle bi kararsızlığa düştüm

http://www.akakce.com/kasa/en-ucuz-dark-optimus-550-fiyati,837531.html

bu uygun bana ama powerinin kalitesiz olduğu söyleniyor ayrı ayrı mı alayım
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.