Şimdi Ara

1000 TLYE SİSTEM ALDIM, YÜKSELTMEK İÇİN YARDIM..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
242
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Arkadaşlar birkaç aydır aklımda tamamen oyun amaçlı i5 4460+ r9 380 veya (bütçem artarsa) gtx970 tabanlı sistem toplama fikrim vardı ancak, bugün babam bir arkadaşından 1000 tlye casper kasa+monitör almış. Garanti-faturaları yok fakat sistem sorunsuz çalışıyor ve satan kişi de çok eski bir sistem olmadığını söyledi.

Öncelikle parçaları belirteyim:
    İşlemci-- i5 4590
    Anakart-- Casper h81 h3-m3(h81 olduğuna eminim fakat uzantısını tam bilmiyorum, arkada 2 tane usb 3.0 var )
    Ekran Kartı-- ATI HD8570 (Kötü olduğunun farkındayım )
    Bellek-- Samsung(sanırım) 8gb 1600mhz cl11 tek ram
    Kasa-- Casper'ın kasası, yeterince büyük fakat kablolama için özel alanı yok Önde sd kart vb. girişler de mevcut.
    PSU-- Fsp FSP500-60HCN 500W Aktif PFC Power Supply
    HDD-- WD 1 tb
    Monitör-- Casper 21.5 inç 1080p HDMI,DVI,VGA

Aklımda birkaç soru var:
    1-)Güç kaynağım 500 watt %78 verimliliğe sahip (390 watt). Ekran kartını başta da belirttiğim gibi Sapphire Nitro r9 380e veya GTX 970'e(düşük ihtimal) yükselteceğim. Bu durumda güç kaynağım sistemi kaldırır mı?

2-)RAM'in cl11 olması oyunlarda büyük sorun oluşturur mu? (Ayrıca Speccy adlı programdan baktığımda ramin 798mhz'de çalıştığı yazıyor ancak, biostan bakınca 1600 mhz diyor)

3-)Monitör büyük ihtimal led. Görüş açıları çok kötü sanki her yerinden değil de ekranın alt kısmından ışık veriliyormuş gibi bi görüntü var. Bu led ekranların özelliği mi?

Şimdiden teşekkürler

• Squelcher S kullanıcısına yanıt
    1)Güç kaynağı yeterli.
    2)Ramler sorun yaratmaz.1600mhz'de çalışıyor.
    3)Monitör neden öyle bilmiyorum.
  • Hocam bir ekran kartı ile bitti gitti bence iyi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sapphire R9 380 Nitro öneririm psu yeterli
    http://www.vatanbilgisayar.com/sapphire-r9-380-nitro-dual-x-4gb-gddr5-256bit-amd-radeon-dx12-ekran-karti.html

• Yardımcı olduğunuz için teşekkürler

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.