Arkadaşlar iyi akşamlar bana monitör dahil olmadan 10k civarı pc toplayabilir misiniz acaba? |
10000 TL Altına Güçlü Bir Oyun Bilgisayarı Toplama Rehberi
10000 TL bütçeyle, yüksek performanslı bir oyun bilgisayarı toplayabilirsiniz. İşte adım adım bir rehber:
1. Bileşenleri Seçme
- İşlemci: Intel Core i5-13600K veya AMD Ryzen 5 7600X gibi güçlü bir işlemci seçin.
- Anakart: İşlemcinizle uyumlu bir anakart seçin, örneğin Asus ROG Strix B660-A veya MSI Pro B550M-VC.
- Bellek (RAM): En az 16 GB DDR4 veya DDR5 RAM tercih edin, 3200 MHz veya daha hızlı frekanslı.
- Depolama: Hızlı NVMe SSD ile en az 500 GB depolama alanı sağlayın, örneğin Samsung 980 Pro veya Western Digital WD Black SN850.
- Ekran kartı: Nvidia GeForce RTX 3060 Ti veya AMD Radeon RX 6700 XT gibi güçlü bir ekran kartı seçin.
- Güç kaynağı: Bileşenlerinizi destekleyebilecek en az 650W 80+ Gold sertifikalı bir güç kaynağı seçin, örneğin Corsair RM650 veya Seasonic Focus GX-650.
- Kasa: İyi hava akışı sağlayan bir kasa seçin, örneğin Fractal Design Meshify 2 veya Cooler Master H500M.
2. Bileşenleri Birleştirme
Bileşenleri anakart üzerine monte edin ve güç kaynağını takın. Tüm bağlantıların güvenli olduğundan emin olun.
3. İşletim Sistemini Yükleme
Bir işletim sistemi seçin, örneğin Windows 11 veya Ubuntu. İşletim sistemini NVMe SSD'nize yükleyin.
4. Sürücüleri Yükleme
Anakart, ekran kartı ve diğer cihazlar için gerekli sürücüleri yükleyin.
5. Oyunları Yükleme
En sevdiğiniz oyunları yükleyin ve oynamaya başlayın!
Bu rehberi izleyerek, oyun oynamak için optimize edilmiş, güçlü bir 10000 TL altı oyun bilgisayarı toplayabilirsiniz. Bu bileşenler, akıcı oyun, yüksek kare hızları ve sürükleyici bir oyun deneyimi sağlayacaktır.