Şimdi Ara

100K Sistem Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
244
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Öncelikle monitör ihtiyacım olmadığını belirteyim. Eski sistemimi yaklaşık 9 yıl kullandım GTX1070'li ve i5'li sistem ancak artık yavaş yavaş değiştireyim diyorum, sistem oyun için kullanılacaktır. Yeni bir gaming PC toplamayı düşünüyorum ve sizlerden öneri almak istiyorum.

Şu an sadece ekran kartım belli ucuza aldım ama iyi mi yaptım bilmiyorum: GAINWARD GeForce RTX 5070 PYTHON III 12GB GDDR7 192Bit

Ekran kartı haricinde 100.000 TL bütçem var. Bu bütçeyle en iyi performansı alabileceğim bir sistem oluşturmak istiyorum.

• İşlemci: 9800x3D düşünüyorum
    • Anakart: (ileriye dönük yükseltme imkânı olan)
    • RAM: (Minimum 32GB düşünüyorum)
    • Depolama: (Hızlı bir NVMe SSD düşünüyorum en az 2TB olsun)
    • Güç Kaynağı: (Sistemi rahatça besleyebilecek)
    • Kasa: (Hava akışı iyi, şık bir kasa tercihim - HYTE Y70 güzel gibi ancak gereksiz mi olur?)
    • Soğutma: (Sıvı soğutma mı daha mantıklı olur yoksa iyi bir hava soğutma yeter mi?)

Önerilerinizi bekliyorum, şimdiden teşekkürler! 😊

• n201 kullanıcısına yanıt

Anakart, ram, ssd aldım hocam teşekkür ederim. İşlemciyi de alıcam geriye kasa sıvı soğutma ve psu kalıyor. Peki 5070 i iade edip alternatif ne alınabilir? Bir de kasa önerisi varsa sevinirim hocam çok teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AmonKoutarou -- 29 Mart 2025; 0:38:30 >
  • AmonKoutarou kullanıcısına yanıt
    33-35 bin civarina bulunursa amd 9070xt veya nvidia olacaksa 5070ti/5080 bakin.

850w atx 3.1 psu bakarsiniz,sogutma yukardaki gibi arctic 360 olabilir radyatorleri kalin kasayi ona gore secin

https://www.akakce.com/bilgisayar-kasasi/en-ucuz-lian-li-lancool-207-argb-4-fanli-beyaz-atx-oyuncu-kasasi-fiyati,835130082.html

https://www.akakce.com/bilgisayar-kasasi/en-ucuz-lian-li-lian-li-lancool-iii-x-argb-3x140mm-fan-3x360-mm-radyator-destekli-temperli-oyuncu-kasasi-fiyati,102928029.html

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

SOĞUTUCU:Arctic Liquid Freezer III - 360 A-RGB Intel/AMD Uyumlu, 360mm Radyatörlü, 3x12cm P12 PWM Fanlı, Sıvı İşlemci Soğutucu Siyah (AR-ACFRE00144A)

PSU:MSI MAG A850GL PCIE5 850W 80+ GOLD POWER SUPPLY

Bunları aldım hocam kasa kaldı :(

Atx 3.1 alsaydin psu yu, kasada iste sigacak mi marka model arastir , akvaryum alacaksan kasa fani falanda al.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    15k hazır sistem önerisi
    8 ay önce açıldı
    40-45k sistem tavsiyesi
    3 ay önce açıldı
    100k sistem önerisi
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Olabilir 207 ile benzer

Hocam psu geldi de 3.1 miş sanırım üzerinde öyle yazıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 100K Sistem Tavsiyesi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    He iyi o zaman, karta ne karar verdin

Hocam şimdilik bununla idare edicem yakın zamanda yurt dışına çıkma ihtimalim var oradan upgrade edebilirim gerekirse ama zaten 4k oyun oynamıyorum ben

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.