Şimdi Ara

100tl ye kadar aktif pfc (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
932
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

600w içinde önerebilecegin bir seri var mı ama uygun fiyatlı..
  • @unsalonarici
    o dediğin de bazen yanıltıcı mesela ocz fatality testte
    25a+25a fakat toplamda: 450w olarak etiketlenmiş bu da toplamda 37,5a yapıyor..
    fakat psu sürekli olarak ancak 31a verebilmiş.. 37,5 değerini ise anlık olarak vermiş..
    oysa enermax ,corsair gibi markalar o değeri(hatta fazlasını) sürekli olarak vermiş.. anlık olarak ise o değerden daha fazlasını vermiş..
    bu psu ları aynı kefeye koymamak lazım.. ama en azından anlık ta olsa 38a verebilmesi teknik olarak yanlış etiketleme yapmadığını gösterir.. orta seviyede alınabilir bir ürün yapar..
    bir de üzerinde yazan değerlerle alakası olmayan ürünler var .o mevzuya hiç girmiyorum..

@malki35
    rica ederim.konuyu anladığını düşünüyorum
    bilinçli olarak tercih yapabilirsin..
    her ne alırsan şimdiden hayırlı olsun

• 500w konusunda high power ın 500w element serisi hakkında karar kıldık şimdi şöyle bir durum var bu ürünü alırsam 115 liraya alıcam

high power performance 600w var birde bunu alırsam 150 liraya alıcam.

aradaki fiyat farkı az acaba biraz zorlayıp 600 mü alsam ama diyorsanız iş 600w lık powerlara geçtimi 80+ ya da şu şu özellikleri olan daha iyi bir power almalısın o zaman 500w olanı alıyorum.

biliyorum çok uzattım ama bu gerçekten son.
  • Söz ettiğin power malesef PEAK 600w verir, 500w 'tır gerçek değeri.

Almışken bence LC Power 600w max 650w 80+ Bronze ve 5 yıl garantili ürünü değerlendirin.

http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=LC6650GP3
  • öncelikle ooppss daha sonra leon-x ve unsalonarici cok teşekkürler..

edindiğim bilgiler doğrultusunda high power element 500w almaya karar verdim.

sebebi; en son düşündügüm iki secenek lcpower 600w ve hp element 500w arasındaki fiyat ve performans degerlendirmesi oldu. asıl güc isteyen 12v kanalları element de 20a+20a 400w gösterilmiş buradan anlıyoruz ki 33a toplamda, lcpower ise 17a+18a 420w ve yazılan deger tamamen dogru fakat bu durumda 2a lik bir fark için 30tl fazla vermek istemem. lcpower ın 80+ bronzuna diyecek birşeyim yok ama high power da verimlilikte %80 e yakın hadi olmasında en az %75 olacaktır bu da tam yükte ufak elektrik fazlası olur bu degerlerle 5 senede toplamda 30tl daha fazla elektrik faturası ödeyecegimi sanmıyorum. bu sebeblerle high power element 500w almaya karar verdim.

yardımcı oldugunuz için teşekkür ederim..
  • dogru mu oppss gidiyorum almaya :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ooppss

@unsalonarici
    o dediğin de bazen yanıltıcı mesela ocz fatality testte
    25a+25a fakat toplamda: 450w olarak etiketlenmiş bu da toplamda 37,5a yapıyor..
    fakat psu sürekli olarak ancak 31a verebilmiş.. 37,5 değerini ise anlık olarak vermiş..
    oysa enermax ,corsair gibi markalar o değeri(hatta fazlasını) sürekli olarak vermiş.. anlık olarak ise o değerden daha fazlasını vermiş..
    bu psu ları aynı kefeye koymamak lazım.. ama en azından anlık ta olsa 38a verebilmesi teknik olarak yanlış etiketleme yapmadığını gösterir.. orta seviyede alınabilir bir ürün yapar..
    bir de üzerinde yazan değerlerle alakası olmayan ürünler var .o mevzuya hiç girmiyorum..

Aşağı yukarı aynı şeyleri söylüyoruz. OCZ Fatality 25+25 =50A veriyor diyenler var forumda. Ben sadece o kadar olmadığını daha az olduğunu belirtmek için yazdım. Enermax, Corsair ile HighPower'ı bende aynı kefeye koymam. O yüzden HighPower 500W fiyatına Corsair 400W aldım.

• Lc Power'ın 5 yıl garantisini yabana atma. Benim de bir arkadaşım (daha önce bir kaç konuda birden çok ça belirttim) herkesin önerdiği çok popüler (!) markalardan birini alıp daha 1 yılını doldurmadan yıldırım düşmesi sonucu hem o popüler markayı hem de 6 yaşındaki enermax psuyu patlattı. Enermax psu distribütör tarafından cuzzi rakama tamir edilirken o çok popüler marka arkadaşımın eline "garanti kapsam dışı bu arıza bizi bağlamaz, paraylada tamir etmeyiz" diyerek patladı(tıldı). O yüzden seçim yaparken 2 kere düşün derim, öneri yapan arkadaşlar da bunu düşünsünler. Ben yıllardır sektörün içinde kadıköydeyim o yüzden foruma yansımayan yüzlerce sıkıntılar oluyor her türlü elektronik üründe, uzun garanti daha iyi. Bu lc power olması şart değil, Corsair ve Enermax da 5 yıl garantili

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yusuf Erturan -- 22 Temmuz 2010; 17:05:45 >

• PSU lar arasındaki verimlilik farkını sadece faturaya yansıyacak ücret olarak düşünmeyin. Daha yüksek verimlilik daha yeni nesil teknoloji kullanılmasını gerektiriyor, marka modele göre değişmekle birlikte genellikle daha yüksek verimliliğe sahip PSU ların daha kaliteli olduğu söylenebilir. Ayrıca PSU ısısında ve dolayısı ile fan devrinde düşüşü, daha sessiz çalışmayı sağlıyor. Aynı şekilde aktif PFC yi de kullanıcının işine yaramayan bir özellik olarak görmek kesinlikle yanlış. Aktif PFC olan ve olmayan PSU lar arasında çok ciddi yapı farkı var. Olmayanlar en az 8-10 sene önceki teknoloji ile üretiliyorlar ve 1. derecede maliyet odaklı olduklarından pek kaliteli oldukları da söylenemez.
  • Hocam birazcık daha bütçeyi artırabilirsen şu modeli öneririm:

http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=LC6650GP3
  • high power 500w element aldım fakat istedigim gibi olmadı hiçbişey :)

paneldeki sistemimde denedim şöyle ki;

gigabyte ds3 anakart f14 bios
    e4300 1.8ghz(200*9) > 3.3ghz(368*9)
    xigmatek red scorpion işlemci sogutucusu
    powercolor 3850 512mb ddr3 256bit 6pin girişili (668mhz core/700mhz memory) > (702mhz/792mhz)
    artic cooling 12 lik egzoz fan + harddisk üstünde anakarta yakın 12cm kasayla gelen fan baya güclü
    ve high power 500w element..

ölçüm programlarım, easy tune5, hardware monitor, everest.
    test programlarım, prime95, orthos, rthdribl.

internette, kullandıgım işlemcinin 3,47ghz de stabil olarak kullanıldıgını araştırmalarımla öğrendim. bende günü kurtarmak için işlemcime yüklenmeye başladım. önce kule tipi sogutucu aldım, hic fena degil en az 10 derece düşürdü ve ses yok. ama denemelerimde 3,3ghz in üzerinde stabil kalamadım bende suçu asus 350w power a attım. önceleri yaptıgım testlerde +12v degerinin özellikle ekran kartını kullanırken cok değişken oldugunu ve cok düştüğünü görmüştüm.

bu power ı alınca büyük bi hevesle önce 3,3ghz denemeleri için easy tune5 i açtım ve orthos ve rthdirbl aynı anda çalıştırdım. tahminim +12v kanalının taş gibi sabit duracagıydı.. malesef..

diger programlarda da aynı degişmeleri gördüm. 11,7 lere düşüyor. 3,3ghz in üstünde de stabil kalmayı başaramadım..

sonuç hüsran oldu benim adıma.. iyi forumlar ahali..

• rthdirbl ile ekran kartını zorladıgım zaman hiç overclock yapmazsam 11,79 a, full overclock yapsam 11,73 e düşüyor.

sadece işlemciyi prime95 small test zorlarsam, oc. suz 12,110v sabit degerinden 12,040 a düşüyor, full oc. (dan kastım 3,3) yine aynı 12,040 a düşüyor.
  • Yapılan o.c' ta stabil olmamayı powera mı bağladınız ?

12v kanalına giden voltajı m.üstünde program ile mi ölçtünüz? bu bir kesinlik değildir.

Powerların test edildiği cihazlar oldukça maliyetli ürünlerdir, verdiği akımı programla vs. ölçemezsiniz gerçek değeri göremezsiniz.

"internette, kullandıgım işlemcinin 3,47ghz de stabil olarak kullanıldıgını araştırmalarımla öğrendim."

Böyle bir kesinlik yoktur, bu sizin de yanı seviye de o işlemciyi kullanacağınız anlamına gelmez.

Bende de E6750 vardı anakarta vmod yaparak yanş pencil mod (karakalem) ile 3.6ghz'den 3.8ghz'e zor çıkardım, ama tomshardware ise 4.2ghz'e taşımıştı işlemciyi, 4.0ghz'de başka bir arkadşaım kullanıyordu vs.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEON-X -- 24 Temmuz 2010; 1:57:13 >
  • üstte yazdıgımı düzeltiyorum, overclocklu da overclocksuz da yani 1.8de de 3.3de de degerler aynı şekilde değişiyor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: LEON-X

Yapılan o.c' ta stabil olmamayı powera mı bağladınız ?

12v kanalına giden voltajı m.üstünde program ile mi ölçtünüz? bu bir kesinlik değildir.

Powerların test edildiği cihazlar oldukça maliyetli ürünlerdir, verdiği akımı programla vs. ölçemezsiniz gerçek değeri göremezsiniz.

"internette, kullandıgım işlemcinin 3,47ghz de stabil olarak kullanıldıgını araştırmalarımla öğrendim."

Böyle bir kesinlik yoktur, bu sizin de yanı seviye de o işlemciyi kullanacağınız anlamına gelmez.

Bende de E6750 vardı anakarta vmod yaparak yanş pencil mod (karakalem) ile 3.6ghz'den 3.8ghz'e zor çıkardım, ama tomshardware ise 4.2ghz'e taşımıştı işlemciyi, 4.0ghz'de başka bir arkadşaım kullanıyordu vs.

evet power a bagladım, 3,3den sonra bi türlü ayar tutmadı ben de herhalde 350w ın gücü yetmiyor sınırdayız diye düşündüm. windowsu açıyordum işlemciyi teste başlattıgım anda küt diye gidiyordu,

evet program ismi verdigime göre muhtemelen m.üstünde programla ölçtüm :)

anlamadıgım ısınmıyor 90 dereceleri görmedim hic 85in üstü olmadı bu yaz sıcagında, ama 368mhz in üzerinde adam gibi durmuyor.

dediklerinde haklısın 3,47de çalışması bende de çalışacagı anlamına gelmez, yazılımla adam gibi ölçüm yapamayız..

saygılar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malki35 -- 24 Temmuz 2010; 2:10:14 >

• öncelikle hayırlı olsun..
    hızaşırtmada belli değerlere çıkamama sebebin psu değilmiş demekki..
    gerçi sistemini belirtseydin asus 350w ın yeterli olacağını söylerdim..
    ben çok daha güçlü bir sistemi 350w psu ile kullanıyorum.. biraz zorlansa da yeterli oluyor..
    zaten hızaşırtma için herşeyden önce şans gerekli..

aldığın psu ileride yapacağın upgrade lerde işine yarar..
    inşallah sorunsuz kullanırsın..
  • teşekkür ederim ooppss kardeşim,

aslında fena olmadı içim rahat leon-x in de en son söyledigi şeyler biraz mantıklı düşünmemi sağladı.
    şimdi 3,3 de tam stabil kullanıyorum sıkıntı yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malki35 -- 24 Temmuz 2010; 16:19:54 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.