Şimdi Ara

1040tl maaş iyi midir ? (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
2
Favori
1.162
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • wow wow wow günde 12 saat çalıştırıyorlar bin lira para mı veriyorlar valla hocam çok zor durumda değilsen bir daha düşün bence
  • şimdi bu şerefsizler 330 tl yi 1 öğün yemek için veriyorlar demi ama yaklaşık 3katı olan bin lirayıda tüm yaşamsal faliyetlerini yerine getirmesi hatta bunlara extralarıda ekleyebiliriz bunlar için veriyor ama aslında kendi verdiği yemek parasıyla çelişiyor bu adam karın tokluğuna çalışıyor bu şeref yoksunlarının hesabına göre

daha da söylenecek söz yok sanırım insan hayret ediyor nasıl kabul edilebilir olarak görüyoruz bunu şu videoda adam kırsaldan şehre geliş hikayesini anlatıyor video ingilizce olduğu için bahsedeyim adam diyorki şehre geldim kaldığım yer dönüp bakılacak cinsten değildi ve akşama kadar çalışınca ancak karnımı doyurabileceğim kadar para kazanıyordum ve gün boyu aklımdaki soru ben bu gece uyuyabilecek bir ev bulabilecek miyim kendime

ama tekrar memleketime döndüğümde diyor burada biraz bilgi veriyor işte biz pirinç yetiştiriyoruz yılda 6ton bunun bilmem kaçını satıp bahçeme tohum alıp ekiyom yemek hazır diyor eğer eve ihtiyacım varsa günde 2 saat çalışıp 3ayda kendime bir ev yapabiliyorum diyor

ve aynı adam şuan 6 eve sahip bu sıralar kafasını gün içinde kurcalayan problem acaba bu gece hangi evimde uyusam :D

aslında daha iyi yaşam koşulları getirmesini beklediğimiz şehir hayatı daha geniş bakarsak bu şeyettimin kapitalist sistemi aslında bizi ne kadar berbat durumlar sokuyor.

https://www.youtube.com/watch?v=21j_OCNLuYg

• Hocam allah yardımcınız olsun alacağınız maaşın 2 katı kira ödüyoruz gerçekten şaşkınım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Git basla burada kole mi ariyor diyenlere bakma allah bilir daha liseyi bitirmemislerdir kimse sana gel 2000 lira maas demez sen calisarak kazancaksin aldigin maas normal asgariye mesaide eklemis 1040 olmus birde 90 daha alicaksin serviside var yemegide var saflik etme 1 ay calis olmadi cikarsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: potur

Git basla burada kole mi ariyor diyenlere bakma allah bilir daha liseyi bitirmemislerdir kimse sana gel 2000 lira maas demez sen calisarak kazancaksin aldigin maas normal asgariye mesaide eklemis 1040 olmus birde 90 daha alicaksin serviside var yemegide var saflik etme 1 ay calis olmadi cikarsin

cevap için saol ,agi dahil 90 tl yani 950 maaş+90 agi şeklinde.ama ben maaşla sorunum yok 1000 tlde yeter bekar adamım kira vs yok sigara alkol yok paranın çoğu bana kalacaktı ama 14 saate yakın zamanım gidicekti kalan 10 saatte uyuyacağım mı kendime mi ayıracağım vücüdum kaldırmaz sabah 6 akşam 7.
  • Hocam haftalik calisma saati 45 dir. C.tesi gunu yarim degil hic olmamasi lazim.su an siz asgari ucretten calisiyor , ctesileri mesai olmus gibi oluyor.

• keşke ekmek 20 kuruş, ortalama ev kiraları 150 tl, faturalar 100 tl felan olsa da öyle 1040 lira maaş alsan
  • Eğitim Düzeyin ne olursa olsun az. Şu geçim şartlarında şu pahalılıkta insanca yaşam için çok az..

• 14 saat çalışma, yemek duş başka hiçbirşeye vakit kalmaz maaş 5 bin tl olsa bu şartlarda para için tamam denir belki ama bu maaşa 14 saat kölelik başka bişey değil...

• quote:

Orijinalden alıntı: zakir naik

keşke ekmek 20 kuruş, ortalama ev kiraları 150 tl, faturalar 100 tl felan olsa da öyle 1040 lira maaş alsan

kira yok,ekmek yemiyoruz,faturaları ablamla beraber ödüyoruz kişi başı 60 tl,başka gider yok,tek gider yiyecek içeceğimiz
  • quote:

Orijinalden alıntı: arabasevdası

quote:

keşke ekmek 20 kuruş, ortalama ev kiraları 150 tl, faturalar 100 tl felan olsa da öyle 1040 lira maaş alsan

kira yok,ekmek yemiyoruz,faturaları ablamla beraber ödüyoruz kişi başı 60 tl,başka gider yok,tek gider yiyecek içeceğimiz

Aylik 500 kenara atarsin o zaman.

• quote:

Orijinalden alıntı: ne diyorum

14 saat çalışma, yemek duş başka hiçbirşeye vakit kalmaz maaş 5 bin tl olsa bu şartlarda para için tamam denir belki ama bu maaşa 14 saat kölelik başka bişey değil...

1400-1500 olsa bile çalışırdım ama şu var çok büyük holding çalışanlar nasıl çalışıyor acaba nasıl dayanıyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alemci83

quote:

quote:

atarım ama günde 14 saate değmez 1000 tlye çok iş var,vatan pcye çağırmışlardı bu işle aynı gün olduğu için görüşmeye gidememiştim,tekrar başvurdum bakalım.

• quote:

quote:

14 saat çalışma, yemek duş başka hiçbirşeye vakit kalmaz maaş 5 bin tl olsa bu şartlarda para için tamam denir belki ama bu maaşa 14 saat kölelik başka bişey değil...

1400-1500 olsa bile çalışırdım ama şu var çok büyük holding çalışanlar nasıl çalışıyor acaba nasıl dayanıyorlar.

Çalışılmaz o paraya dostum 14 saat bu yolla ıvır zıvırla 15 saati bulur. İnsan evladı dayanamaz.

• quote:

Git basla burada kole mi ariyor diyenlere bakma allah bilir daha liseyi bitirmemislerdir kimse sana gel 2000 lira maas demez sen calisarak kazancaksin aldigin maas normal asgariye mesaide eklemis 1040 olmus birde 90 daha alicaksin serviside var yemegide var saflik etme 1 ay calis olmadi cikarsin

İroni mi yapıyorsun ciddimisin? Ben yüksek okul mezunuyum üst mesajlar da gelirimi de yazdım.

Bu zaman da 1500 tl ye çoban zor bulunuyor sen kalkmış ne diyorsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: trakyAli-1986

quote:

İroni mi yapıyorsun ciddimisin? Ben yüksek okul mezunuyum üst mesajlar da gelirimi de yazdım.

Aynen adamın verdiği fikre bak. O paraya 14 saat çalışmak kölelik değilde nedir?

• quote:

quote:

quote:

Aynen adamın verdiği fikre bak. O paraya 14 saat çalışmak kölelik değilde nedir?

Bu zihniyet eskiden kalma amele pazarı diye tabir edilen yerlerde iş bekleyenlerin mantığı.

Kemal Sunal ın filminde ki gibi ben ben diye bağırıp ne iş olursa yaparım diyen tipler bunlar.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Bu zihniyet eskiden kalma amele pazarı diye tabir edilen yerlerde iş bekleyenlerin mantığı.

Kemal Sunal ın filminde ki gibi ben ben diye bağırıp ne iş olursa yaparım diyen tipler bunlar.

Aynen vallayi dostum bu paraya köle misali çalışmaktansa işsizlik tercihimdir..

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: alemci83

quote:

quote:

atarım ama günde 14 saate değmez 1000 tlye çok iş var,vatan pcye çağırmışlardı bu işle aynı gün olduğu için görüşmeye gidememiştim,tekrar başvurdum bakalım.

bana sorarsan deymez daha fazla vermelerı gerwek

• valla bu paralara çalışmaktansa issizlik en güzeli ,istediğin gibi uyu kalk gez,tabi para olmayınca bazı şeyler kısıtlanıyor ama çalışşanda zaten zamanın olmuyor.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.