Şimdi Ara

1055t oveclock sorunum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
67
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar baslikta kullandigim amd phenom2 1055t islemcimi sadece fsb ayarini 240 yaparak kullanabiliyordum fakat rtki etmiyordu. Sonra fsb degerini 250 yaptim bu sefer de ag baglantisi sorunu yasadi sonea da anakart kendi kendine default ayarlara geldi.

Ayni sekilde nb ve ht degerini x8 biraktim ramler 1332 degerine getirdim yine ayni default ayarlara gerirdi bilgisayar. Ayrica normalde core voltage 1.475 iken simdi 1.325 vermekte anakart bu nasil olur diye dusunurken ben de boltaj ayarlarini otodan kaldirip nb ve islemci voltaji haric hepsini normal (normal dedigim yaninda yazan degerler ile degistirdim normal yazisini)degerine getirdim. Islemci voltaji 1.325 gosterirken 1.550ye getirdim nb voltajini 1.250 yaptim. Ram clleri ile oynama yapmadim sadece carpanini dusurup 1332ye getirdim.

Sorum su. Voltaj ayarlariyla hic oynama yapmadan bilgisayarim sorunsuz 3.3 ghzde calistiriyordum veya oyle biliyordum. Simdi bu yaptiklarima gore bilgisayari 2 kere acip kapattim bir sorun olmadi. Su an 3.5 ghzde voltaj. 1.550de bir sorun olur mu? Her prime95 yaptigimda anakart default ayara geliyor fakat stress testi hata bulmuyordu yardimci olabilir misiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Up

• Voltaj cok asiri yuksek ben 1100T yi 1.472 v 4.0 ghz stabil gunluk kullaniyorum nb yede voltaj veriyorum 1325 1350 gibi tabi anakartinda onrmli phenom 2 overclock diye arat forumda resimli ayrintili anlatimlarim var incele o voltajla kullanma trkrardan uyariyorum...

• RPDiFOR R kullanıcısına yanıt
    Hocam auto ayardayken 1.475 volt veriyordu ben 3.8 yaptigim zaman sistem resetliyordu. Simdi geri dusursem ayni sorun olmaz mi

• 1055 le 1100 arasinda frekans araligi var bendeki islemci o.c ozurlu oldugu icin 16.5 x243 4009 mhz olarak kullaniyorum carpan arttirinca mavi ekran aliyorum ht 2186 nb 2915 olarak kullaniyorum ramler bi carpan altta olarak bu arada ramlerim sogutuculu ramlerin uygun diilse nb frekans arttirma illaki artiracaksan carpan dusur zamanlamalari arttir patriot viper ram kullaniyorum ben bu arada...

• Sayfanin en altindaki son mesajimi ve sonraki sayfadaki mesajlarimi incelersen kafandaki pek cok soruya cevap bulabilirsin

https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=40156497&p=263

• Tesekkur ederim

• RPDiFOR R kullanıcısına yanıt
    Hocam benimkinin carpan kilidi var. Dedigim gibi voltaji da 1.475 yapip da 3.8 denedigim oldu yine mavi ekran verdi nb htleri hic 2000den yukari yapmadim ram carpanini da dusurup 1450mhzye getirdim yine mavi ekran verdi. Ramlerim 1600mhz ddr3 ramler ramlerin cllerine dokunmadim.

• Fsb yi asagi dusur biraz daha olmadi ramleri bir alt carpana al bu arada herseyi hallettikten sonra occt den stabilite testi yap anakart islemci isilarini gozlemle her 1055 3.8 yapacak diye bisi yok ayni anakartla ayni islemcumin aynisini komsum kullaniyo 4.2 ghz 21 carpanda stabil ama ben hic carpan arttoramiorum black islemci olmasina ragmen ...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.