Şimdi Ara

10700k için bu soğutucu yeterlimi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
39
Cevap
0
Favori
1.921
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

benimki de bu.ben herhalde radyatör suyunu biraz fazla soğuk tutuyorum ortam 28 derece.

10700k için bu soğutucu yeterlimi
  • olabilir hocam ben olabildiğince az seste ve safe ısılarda durmaya çalışıyorum

• @kamerad @Wilson Fisk Bende H150i Capellix aldım maşallah fanlar normal ml120rgb pro gibi olmadığı için 2200rpm seviyelerine çıkıyor hali ile çok ses yapıyor.

Bu yüzden 2 adet h150i capellix aldım 5000d airflow kasanın önüne pull push şeklinde takmak için olabildiğince yavaş rpm sessiz ve serin çalıştırmak için.

• karşim biraz açar mısın ben anlayamadım sabah sabah ayılamadım herhalde?fan mı aldın ayrıca soğutucuya niye 2 tane?360mm 3 120mm fan var h150i'lerde.

• quote:

Orijinalden alıntı: Jake Lockley

karşim biraz açar mısın ben anlayamadım sabah sabah ayılamadım herhalde?fan mı aldın ayrıca soğutucuya niye 2 tane?360mm 3 120mm fan var h150i'lerde.

Bende 360mm capellix h150i vardı fanlarından bulsam bile .controlcü lazım olduğu için 2. capallix aldım.

Öne Pull-push 6 Fan 3 üste 1 egsoz toplam 10 adet ediyor.

• fanlarını söktüğün aleti ne yapacan?fan uydur sat bari.bu pompanın olduğu yerde fan girişleri var anakarta takılmıyor fanlar ve pompayı da sata güç girişinden bağlıyorsun onu diyorsun sanırım 6 fan alıyor muymuş orası hiç dikkat etmemiştim.

• quote:

fanlarını söktüğün aleti ne yapacan?fan uydur sat bari.bu pompanın olduğu yerde fan girişleri var anakarta takılmıyor fanlar ve pompayı da sata güç girişinden bağlıyorsun onu diyorsun sanırım 6 fan alıyor muymuş orası hiç dikkat etmemiştim.

Kontrolcü olmadan kesinlikle pompayı kullanamıyorsun.

o yüzden ya sadeec radyatörü 500e satıcam yada kenarda tutucam yarın birgün kasaya takılı pompa arızalanırsa değişirim flan.

• yani atılan taş pek ürkütülen kuşa değmiyormuş 500 liraysa elinde tut yedek dursun uğraşma satacam diye.

işin gücün arasında yazdım adamlar 500 lirayı beğenmiyor senyör bunlar diyen olursa bahsettiğimiz soğutucu 2 bin lira.adamın elindeki bozulursa 2 bin lira daha mı versin 500 liraya satacam diye yani kıymetli şeyin yedeği de kıymetli olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 27 Ağustos 2021; 17:35:24 >
  • quote:

yani atılan taş pek ürkütülen kuşa değmiyormuş 500 liraysa elinde tut yedek dursun uğraşma satacam diye.

işin gücün arasında yazdım adamlar 500 lirayı beğenmiyor senyör bunlar diyen olursa bahsettiğimiz soğutucu 2 bin lira.adamın elindeki bozulursa 2 bin lira daha mı versin 500 liraya satacam diye yani kıymetli şeyin yedeği de kıymetli olur.

Dün akşam 360lığı 5000d kasanın önüne montajladım Pull push şeklinde.

i5 10600k 1.3v 5.0Ghz allcore Rtx 3070ti

Pubg 1440p ultra %100 scale

Fuma2 ile 65 68 arası değişiyordu.

360mm radyatör kasa üstünde 62 65 arası değişiyordu

360mm radyatör kasa önünde pull push 52 55 derece takılıyodu. :)

• işte o pull push'u doğru yapmak lazım.mesela bir arkadaş da bana yaptım kart 5 6 derece sıcak çalışıyor dedi.şöyle anlatayım hani insanların sağ ayakları sol ayaklarından biraz daha büyüktür ama bazı insanlarda benim gibi numara farkedecek kadar büyüktür bir türlü ayakkabı bulamazsın iki ayağına da uyan.ideal çözüm iki çift ayakkabı alıp birinin sağını diğerinin solunu giymektir işte sen iki tane su soğutma alınca tam uymuş ondan böyle.başka fan uydurmaya kalksan böyle olmazdı.kasa üstünde fazla olmasının bir sebebi de ekran kartı sıcaklığının da yükselerek radyatöre gelmesi.önde ve push pull olunca dışarıdan mı içeri alıyorsun içeriden mi dışarı bu da oynatır kasanın önü mesh ise dışarıdan al içeri ver yukarıdan at ama sanırım arkadaş da böyle yaptı ondan ekran kartı ısındı 5 6 derece.

• quote:

işte o pull push'u doğru yapmak lazım.mesela bir arkadaş da bana yaptım kart 5 6 derece sıcak çalışıyor dedi.şöyle anlatayım hani insanların sağ ayakları sol ayaklarından biraz daha büyüktür ama bazı insanlarda benim gibi numara farkedecek kadar büyüktür bir türlü ayakkabı bulamazsın iki ayağına da uyan.ideal çözüm iki çift ayakkabı alıp birinin sağını diğerinin solunu giymektir işte sen iki tane su soğutma alınca tam uymuş ondan böyle.başka fan uydurmaya kalksan böyle olmazdı.kasa üstünde fazla olmasının bir sebebi de ekran kartı sıcaklığının da yükselerek radyatöre gelmesi.önde ve push pull olunca dışarıdan mı içeri alıyorsun içeriden mi dışarı bu da oynatır kasanın önü mesh ise dışarıdan al içeri ver yukarıdan at ama sanırım arkadaş da böyle yaptı ondan ekran kartı ısındı 5 6 derece.

Öne taktım push pull ekran kartı ısınmıyor 1440p de ultrada 60 62 derece Tuf Rtx 3070ti saten.

• oo sen kartı değiştirmişsin.5 ghz 3070 ti'yi kurtarıyorsa biz boşuna 5.1 yapıyoruz galiba gariban referans 2080 için?cyberpunkta 2k ultra ama rt dlss kapalı stok 48 fps alıyor oc yapıyorsun normal 2080 gibi oluyor 58 fps alıyor bu kadar atar mı ya?rt kapalı dlss dengeli yapıyorum stok 77 alıyor aynı yer sahnede.sessiz olsun diye fanı dönmüyor sürekli 83 derece arkadaş öyle olunca 1530 mhz çalışıyor hani oc yaptım dediğim aslında benim diğer 2080 super hızı bir tek ramleri samsung olunca +1300 veriyorum.iyi ki sıcak havayı direkt dışarı atıyor yoksa 240mm su soğutmayla 10600kf'yi nereye 5.1 yapıyorsun?11700k alacaktım 6700xt siparişim iptal olunca dedim ne gerek var takılalım gariban gariban nasılsa ikinci makine.

• quote:

oo sen kartı değiştirmişsin.5 ghz 3070 ti'yi kurtarıyorsa biz boşuna 5.1 yapıyoruz galiba gariban referans 2080 için?cyberpunkta 2k ultra ama rt dlss kapalı stok 48 fps alıyor oc yapıyorsun normal 2080 gibi oluyor 58 fps alıyor bu kadar atar mı ya?rt kapalı dlss dengeli yapıyorum stok 77 alıyor aynı yer sahnede.sessiz olsun diye fanı dönmüyor sürekli 83 derece arkadaş öyle olunca 1530 mhz çalışıyor hani oc yaptım dediğim aslında benim diğer 2080 super hızı bir tek ramleri samsung olunca +1300 veriyorum.iyi ki sıcak havayı direkt dışarı atıyor yoksa 240mm su soğutmayla 10600kf'yi nereye 5.1 yapıyorsun?11700k alacaktım 6700xt siparişim iptal olunca dedim ne gerek var takılalım gariban gariban nasılsa ikinci makine.

Hocam senin memleket nere :)

• quote:

Orijinalden alıntı: clarq26

Hocam senin memleket nere :)

Alıntıları Göster

Konyalıyım.10700k için bu soğutucu yeterlimi 

• quote:

Konyalıyım. 

Alıntıları Göster

Yanlış anlama yazı tipin hani almanyada gitmiş türkler olurlar ya agız dili kaleme vurmus gibi yazıyonda. :)

• 10700k için bu soğutucu yeterlimitenor
    Obama Wtf GIF - Obama Wtf Why - Discover & Share GIFs
    https://tenor.com/view/obama-wtf-why-president-wut-gif-12221156
  • Ne yaptın sen hocam ben 3 adet capellix fanını gürültülü diye 450 ye sattım. Sen 3 adet fan için capellix mi aldın.😀

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MALİ MÜŞAVİR

Ne yaptın sen hocam ben 3 adet capellix fanını gürültülü diye 450 ye sattım. Sen 3 adet fan için capellix mi aldın.😀

Abim öle deme benım stress tesi ile alakam yok oyun oynayan adamım ben :)

Warzone 55 derece pubg 52 derece gta5 50 derece 1440p ultra ayarlarda.

Radyatör öne taktım 2 adet capellix almamın sebebi kasaya 6 öne push pull 3 üste 1 egsoz konumlandırdım.

Hali ile 1 kontrolcü yetmedi sadece pullpush için 1 kontrolcü gitti. 2.kontrolcüyede 3 üst ile 1 gsoz taktım.

Çıkan radyatör pompada kutuda duruyor aparatları ile kullanılmadı yarın birgün pompa bişi oluırsa diye :)

Bu yazdıkalrımın hepsi fanların 800rpm maks donuyor 900rpm sınırlandırdım :) Kasa içinde sinek uçta sadece sineği duyuyorsun yani :)

10700k için bu soğutucu yeterlimi

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.