Elimdeki 1080p 1920x1080p çözünürlükteki filmleri hiç kalite farkı kaybetmeksizin 720p 1280x720p ye çevirmek istiyorum. Herhangi bir ripleme yapmayacağım sadece çözünürlük düşüreceğim. Yani bitrate vs ile oynamayacağım. Bunun için en kullanışlı program nedir acaba ?
Kalite kaybının olmaması mümkün değil ancak bu program senin aradığın program ve tam da bu iş için profesyonel bir uygulamadır. Ayrıca iyi bir ekran kartın varsa GPU desteği ile işlemi hızlandırma desteği de var.
Kalite kaybının olmaması mümkün değil ancak bu program senin aradığın program ve tam da bu iş için profesyonel bir uygulamadır. Ayrıca iyi bir ekran kartın varsa GPU desteği ile işlemi hızlandırma desteği de var.
Neden mümkün değil ki hocam ? Sonuçta sadece görüntüyü küçülteceğim. Tam tersi görüntüde hiç bozulma yaşanmaması lazım. Siz neden görüntüde kayıp olmaması mümkün değil yazdınız nedenini öğrenebilirmiyim ? Xlisioft çok duydum ama belki daha iyisi vardır pek bakmadım.
Ücretsiz ve her işlemi yapabileceğiniz bir araç.Yalnız gpu kullanarak çevirme özelliği yok
Total video converter kullanabilirsin.Filmi 720p yaparken orjinal bitrate değerinde küçültürsünüz,kalite kaybı olmaz.
quote:
Orijinalden alıntı: murat650
quote:
Orijinalden alıntı: profesorpc
Neden mümkün değil ki hocam ? Sonuçta sadece görüntüyü küçülteceğim. Tam tersi görüntüde hiç bozulma yaşanmaması lazım. Siz neden görüntüde kayıp olmaması mümkün değil yazdınız nedenini öğrenebilirmiyim ? Xlisioft çok duydum ama belki daha iyisi vardır pek bakmadım.
Öncelikle şunu söyleyeyim kaliteden kastınız frame, bitrate vs ise onu ayarlarsınız aynen kalabilir ancak videonuzdaki her bir görüntü karesi yeniden render işlemine girecek ve dolayısıyla görüntü karelerindeki kalite illa ki değişecektir ve düşecektir. Sonuçta özgün kare özgünlüğünü yitiriyor. Fakat bu kalite farkı ancak full hd bir televiyonda çok az anlaşılır bir düzeyde olacaktır. Sıradan bir film izyeyicisi her iki formatı da aynı görebilir. Şahsen şu ana kadar denediğim hiç bir encode programında eski görüntü kalitesine ulaşamadım doğrusu. Çünkü video özelliklerindeki sayısal artış her zaman kaliteyi getirmiyor.