Şimdi Ara

1080P FullHD Monitörü 2K çözünürlükte kullanmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
2.918
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

27" 1080p monitörüm var, geçen gün bir yerde denk gelince ben de denemek istedim, birkaç gündür monitörü 2560x1440 çözünürlükte kullanıyorum. Simgelerin küçülmesi dışında bir fark göremedim.

Oyunda da 2k çözünürlük seçmek istedim; Gameloop emülatöründe seçebiliyorum ama Pubg ayarlarında seçilmiyor. Bunun için yapılabilecek basit çözüm var mı ?

ekran kartım nvidia olduğu için Ndivia Denetim Masasından - Çözünürlük Değiştirme kısmından Özelleştir - Özel Çözünürlük Oluştur seçeneği ile 2560x1440 - ilerleyen - 60Hz seçip Uygula dedim.

Amd ekran kartı ile oyunlarda da uyguluyorum demişti bir arkadaş!

1080P FullHD Monitörü 2K çözünürlükte kullanmak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaDMaxiBo -- 25 Ocak 2021; 11:48:0 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

1080p Monitörü 2K Çözünürlükte Kullanma

1080p monitörler, Full HD çözünürlük (1920x1080 piksel) sunar. 2K çözünürlük ise 2560x1440 pikseldir ve 1080p'den daha net ve daha keskin bir görüntü sağlar. 1080p monitörünüzü 2K çözünürlükte kullanmanız mümkün değildir, çünkü ekranınızın yerel çözünürlüğü 1080p ile sınırlıdır.

Bununla birlikte, bazı grafik kartları ve yazılım programları, 1080p monitörlerde 2K çözünürlüğe benzer bir deneyim sunan "sanal üst çözünürlük" özelliği sunar. Bu özellik, monitörünüzün yerel çözünürlüğünü aşan bir çözünürlüğü görüntüler, ancak görüntü kalitesini önemli ölçüde artırmaz.

Bazı oyunlar, "2K" oyun modu seçeneğine sahiptir, ancak bu mod genellikle 1080p çözünürlüğü 2K'ya yakın bir en boy oranına ölçekler, gerçek 2K çözünürlük sunmaz.

Sonuç olarak, 1080p bir monitörü gerçek 2K çözünürlükte kullanmak mümkün değildir. Yalnızca sanal üst çözünürlük veya ölçeklendirme kullanarak 2K'ya benzer bir deneyim elde edebilirsiniz, ancak bu görüntü kalitesinde önemli bir gelişme sağlamaz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Üstteki "3D Ayarlarının Yönetilmesi" sekmesinde DSR ayarları var, faktör 1.78 gibi bir şey olması lazım, diğer ayar da % 20-30 arası seçilebilir.

Ondan sonra hem masaüstü hem de oyun içi çözünürlük seçeneklerinde 2560x1440 çıkacaktır.

• leventserdar kullanıcısına yanıt

Teşekkürler hocam ama çıkmadı.

Masaüstünde zaten vardı seçmiştim, oyunda çıkmadı. 1.78 ve üstündeki ayar yüzde 33,kendisi otomatik özle açmıştı.

• MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt

Önceden oluşturduğunuz özel çözünürlüğü kaldırmayı da deneyin, yani sadece DSR açınca çıkan ekstra çözünürlük seçenekleri kalsın.

Bayağı zaman oldu DSR ile oyun oynayalı ama yanlış hatırlamıyorsam oyun tam ekran oynanmadığında, "borderless window" veya "windowed" olduğunda DSR çalışmıyordu galiba.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leventserdar -- 28 Ocak 2021; 9:59:29 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    1080p vs 1440p
    2 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.