Şimdi Ara

1080P görüntü aktaramayan hdmi kablo olurmu?? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
0
Favori
6.809
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kablonun tam olarak modeli nedir ?gidip 22ytl lik philips hdmi kablomu verin diyim?

@Thai-Fun

alıntı yaptığın cevabıma verdiğin cevabı anlayamadım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Spirit_of_sLy -- 15 Kasım 2008; 14:19:53 >
  • dostum senin için genel olarak yazmıştım,
    sorry alıntı yaptığım mesajın için değildi senin yazdığın tüm sorun için geneldi..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Spirit_of_sLy

kablonun tam olarak modeli nedir ?gidip 22ytl lik philips hdmi kablomu verin diyim?

@Thai-Fun

alıntı yaptığın cevabıma verdiğin cevabı anlayamadım?

Kusra bakma ya unutmuşum linki koymayı

http://www.p4c.philips.com/files/s/swv2432w_10/swv2432w_10_pss_tur.pdf

• Kaliteli altın kaplama bi HDMI kablo al sorunun çözülür. Konsola bi dünya para sayıyoruz kablo içinde gerekirse verelim.
  • ŞUNU DREİM BEN 1080P Yİ TAM VERİM ALMAK İÇİN YANİ 1080P BUDUR DİCEKSEN

SENİ 1.3 HDMI KABLOYA DAVET EDİYORUM FORUM BENDE BİLİYODUM .20 YTL KABLO ALMAYI AMA KABLOYA 90 YTL PARA VERİŞİM 1 YIL OLDU SAPA SAĞLAM DİĞER KABLODAKİ ALDIĞIM GÖRÜNTÜLER ÇÖP GİBİ VGA YAAAA DOSTLAR YAAAAAAAAAAAAA
  • Zamanında birileri kesinlikle kablodan kabloya fark olmaz demişti. Umarım burayı okur.
  • arkadaşlar teknosaya gittim..yukarıda bir arkadaşın linkini verdiği philips marka kabloyu aldım 20ytl ye..hiçbirşey değişmedi..üstüne gittim 40ytl ye HAMA marka paketin üzerinde 1080p support yazan ve 1.3 versiyonlu kabloyu aldım ve altın uçlu idi fakat sonuç yine aynı..kablonun görüntüye hiçbir etkisi olmadığı gibi bahsettiğimiz diğer konulardada bir etkisi olmadı.

fifa09 ps3 oyunu 720p destekli.ben display settingsten sadece 1080p yi işaretledim ve oyuna girdim fakat oyun yine tam ekran ve gayet güzeldi.şimdi bu tv napıyor onu anlamadım yani gitar hero oyunu taktım sadece 1080p seçili olarak ,oyun tam ekran yerine ufaldı ve sanırım büyük ihtimal 576p de açıldı.fifada da bu şekilde olması gerekmiyormuydu?ters olan birşeyler var ve çözemedim..
  • Üstad öncelikle senin PS3 kendi menülerini hangi modda gösteriyor? Şöyleki bende sony 40" var kumandadan info tuşuna bastığımda bana 1080p olduğunu gösteriyor. COD4 ü taktığımda 720p gösteriyor ama display settingsten sadece 1080p yi seçip diğerlerini de-aktif ettiğimde 1080p alıyorum görüntüyü. Ama 720p destekli oyunda sen sadece 1080p yi seçersen oyun 576i çalışıyor (yani en azından bende böyle diğerlerinde de aynıdır herhalde).
    Burada yapman gereken ps3 oyun modunda tv de hangi moda geçiyor. Bunuda kumandadan yapabilmelisin. Veya bu görüntü çıkışını ps3 ten bi resetle. Resetleme işi sık sorulan sorularda vardı, 5 saniye kadar üstündeki dokunmatik açma-kapama butonuna iki bip sesi duyana kadar basıyordun, öyle birşeylerdi. Ondan sonra HDMI ile dene. Bu arada hiç AV kablosundan görüntü aldınmı? Ayarlarla ilgili birşey var üstad ayarlarıda ilk haline getir yani donanımsal bir sorun olabileceğini düşünmüyorum.

• evet sayin arkadasim ayni problem bende de vardi sana soyle izaaa edeyim playstation 3 aldim yaninda 1.3 full hdmi gold h kablo aldim 1080p sectigimde ve de gran turismo 5 oyunu nu oynarken lcd nin ekraninin üstünde siyah kalin cizgiler gidip geliyor du film izlerkende ayni problem bende senin gibi düsündüm kablodan mi diye ve yeni kablo aldim 40 tl ye ve yine ayni görüntü sonra mediamrkt da gittim adama durumu anlatim adam dediki playsatation tv görüntüyü 1080p ile aktariyor seni lcd 1080p özelligi yok ondan dolayi böyle oluyor bende ; lcd yi alirken üzerinde yapiskanda yaziyor du 1080p nasil oluyor diye sordum ve adam dedi 1080i yap dedi görüntü nasil olacak evet geldim 1080p yi isaretlemedim (1080i kadar yapdim) ve görüntü düzeldi anladimki lcd ye koymamislarbu özelligi sende böyle birsey olabilir diye dusunuyom
  • 1080p destekli oyun varmı elinde? birde 1080P de 720p den farklı bişi göremiyorum demişsin 1080p görüntü aldığını düşündüğün durumda tv nin info tuşuna basarak o na gelen görüntünün tam olarak ne olduğunu görebilirsin. kablo cok dandik değilse görüntüde fark olmaması lazım hani analog kablolarda fark olabilirde digital kablolar data iletiyor içeride çözümleniyor altın uç işi falan bence çok mantıklı değil yani aynı anda ps3 e bağlı aynı marka model iki tv olucak farklı kablolar ile bağlanıp fark varmı die bakılacak işte fark var denilecek ozaman inanılır ama teorik olarak mümkün değil.

birde 1080p görüntü verebilecek bir bilgisaya ekranına bağlama şansın varsa tv yi orda bir dene.
  • hocam info tuşu falan yok toshibada..önceden philips kullandığımda tv olarak ve 14ytl lik hama kablo ile kullandım.1080i seçtiğimde 720p den kesinlikle farklı gözüküyordu.yani aradaki farkı hemen anlarım..fakat önerileriniz üzerine scarttan bağlayacağım daha sonra hdmi kablo ile bağlayıp 5 saniye basılı tuttuktan snora birdaha bakacağım görüntüye..bu arada elimde nba2k9 ve gt5p var 1080p olarak..ayrıca sadece 1080p seçili iken fifaya girdiğimde görüntünün 576i ile alakası yoktu.720p den de farkı yoktu..bildiğimiz 720p idi.ama dediğim gibi scarttan sonra tekrar hdmi deneyeceğim yoksa 720p den 1080p ye geçtiğimde farkın olması lazım kafayı yiyecem yaw...bu arada tv modeli şu arkadaşlar TOSHİBA 42XV500PG full hd bir tv dir..

@rds

hocam cod4 te nasıl 1080p alıyorsun tam anlayamadım?displayden sadece 1080p mi seçili oluyor yoksa hepsimi?yani zaten 576i sendede otomatik seçili değilmi kutucuk silik duruyor müdehale edemiyorsun ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Spirit_of_sLy -- 16 Kasım 2008; 1:34:10 >

• Hocam display settingsdeki ayar sadece maximum çözünürlük ayarı vermek için.
    Ben o ayarı 1080p yaptığımda 720p olan oyun yine 720p 1080p olan yine 1080p açılıyor.
    1080p yaptığımda menüdeki yazılar iyice netleşiyor. Oyuna etkisini göremedim.
    Monitöründe sorun vardır belki hiç onu düşündün mü?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ahmeteyup

1080p yaptığımda menüdeki yazılar iyice netleşiyor.

hocam işte bende tam olarak bundan bahsediyorum...720p den menüde 1080p nin bariz bir farkı yokmu??

monitör değil hocam tv ye bağlıyorum.bakalım bugün bilgisayara bağlıyacağım ozaman anlarım tv de sorun olup olmadığını..
  • tv nin display info tuşu olması lazım oradan bakabilirsin oyunda pek hissedemesen bile ana menüde yazılardan anlayabilirsin.

yada full hd 720 p 576p wallpaper indirip olmassa öyle deneyin.

display info tuşu kısa özet şekilde kanal çözünürlük ses bilgilerir verir,bazen bu tuş kumandada geometrik bir şekille ifade ediliyor.
  • Şimdi hocam daha net konuşalım, ilk önce hepimizin bildiklerinden adım adım gidelim belki atladığımız bir şey vardır.
    Bildiğimiz üzere PS3 4 çıkış modu veriyor bize, hemfikiriz:

576i
    720p
    1080i
    1080p

Bunlardan 576i sürekli aktif, biz değişiklik yapamıyoruz. Diğerleri ise bize bağlı. Şimdi şunu önce şunu yap.
    720p, 1080i ve 1080p seçeneklerini de-aktif et. Yani, mecburen, sadece 576i seçili olsun. Bu şekilde COD4 oyunun çalıştır. Göreceksin ki 576i çalışacak. Görüntü kalitesini gör oyun kolunun PS tuşuna basılı tut.Yine yazıların büyüklüğünü gör.
    Oyundan çık ve display settingsten sadece 1080p yi seç. Unutmaki 576i yi değiştiremiyoruz. Bu şekilde şimdi 576i ve 1080p seçili olsun. Yine unutmaki 1080p yi seçtikten sonra ayar değişikliklerini kayıt etmeyi unutma (X tuşuna basarak).
    Şimdi yine oyuna gir oyunun çözünürlüğünde değişiklik olması lazım. Tekrar oyun kolunun PS tuşuna basılı tut. Quit menüsünün yazılarına bak. Bariz fark varsa 1080p dir sonuç.
    TV nin özelliklerinede baktım Full HD gözüküyor.

Şimdi gelelim bir başka konuyaaaaa:
    Senin TV yi araştırdım.
    Norveççe bir sitede şu bilgileri buldum.
    (Google translate ile çevirdim)

Toshiba 42XV500PG is a 42 "HD-ready LCD TV. The device is equipped with a panel with resolution of 1920 x 1080 pixels (full-resolution HDTV), and it has provided a contrast ratio of 18000:1. The light is provided to 5,000 cd / m ^ 2
    Like other HD-ready devices have this model support for HDTV standards 720p and 1080i. But this device also supports 1080p signal and the unit resolution of 1920 x 1080 pixels means that we will have full enjoyment of the resolution that is on the new high-resolution formats HD DVD and Blu-Ray.

Ayrıca TV nin sağında solunda bir yerlerindede şu ikon var;

Sonuç olarak bu alet FULL HD değilde sadece 1080i yi destekleyen bir aletmi? Tam açıklayıcı bişiler yazmamışlar. İçime kurt düştü.

• hocam tv nin arkasına baktım modeli şu imiş;

42XV500P

dediğin gibi 576i de çalıştırdım yazılar çok büyük daha sonra 1080p ye geçtim daha sonra çıktım 720p ye geçtim yine 720p ile 1080p arasında hiçbir fark yok..

bu tv nin kontrası 25.000:1 olarak gözüküyor..birde sen o baktığın siteden bak istersen hocam..bakalım bu model için o çevirdiğin paragraftaki şeyler yazıyormu şimdi benimde içime kurt düştü fullhd mi değilmi diye..fakat neredeyse her hd ready tv 1080i gösteriri bunda 1080i de 720p den farksız kafayı yiyecem..

yalnız kitapçığında bir ibare vardı tam verim alabilmek için HDMI loglolu hdmi kablo kullanın yazıyordu fakat bahsettiği logodaki HDMİ yazısı bombeli yazılmış acaba o logoya sahip bir kablo ile denesem sonuç farklımı olacak ama çok saçma geliyor düşününce..

edit: logo bu hocam

1080P görüntü aktaramayan hdmi kablo olurmu??

kullandığım hama kablonun kutusunda aynen normal ayzı ile HDMI yazıyordu..yani bu logodan yoktu kutusunda..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Spirit_of_sLy -- 16 Kasım 2008; 17:07:12 >

• Şimdi ben bi cod 4 denemesi yapıyorum biraz bekle ayrılma.
  • bekliyorum hocam...
  • Evet kısa bir çalışma yaptım.
    İlk önce bir bilgiyi düzelteyim; 576p alıyormuşuz mecburi 576i değil.

576p-720p ve 1080p arasında fark var ve anlaşılıyor.
    Ana menüye ait üç farklı çözünürlük aşağıda var. Biraz derledim düzenledim çok belli olmasada fark var. Hemen açıklayayım:
    Soldan sağa 576p >> 720p >> 1080p

Ayrıca Display Settings e girdiğinde aşağıdaki gibi yazması lazım. Sendeki durum nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rds -- 16 Kasım 2008; 18:02:07 >

• hocam aynen o şekilde yazıyor.benim elimde birde 94 ekran toshiba marka hd ready tv var.şimdi bunda tamam fullhd değil kabuluz fakat hd ready tv lerde 1080i ye destek verdiğinide biliyoruz.ben bu elimdeki kablo ile bu tv den 1080i alamıyorum bu toshibaların kablo seçme gibi bir özelliklerimi var?
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.