Şimdi Ara

1080p videoları izlemek için minimum işlemci (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
3.842
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: serif83

Bazıları işlemci diyo siz ekran kartı diyorsunuz verdiğniz player ı da denedim ama hala bi sonuca ulaşamadım

sizdeki 2900 de zaten uvd yok gözüküyor.o nedenle vga tabanlı bir hızlandırma gerceklesmemiş.
    http://www.pclabs.com.tr/2008/08/27/hd-video-uvd-purevideo-hdye-karsi/

• sadece video - download - surf yapılacaksa

intelin e2xxx serisi yada e1xxx serisi yeterli olur

ekran kartıda orta-alt seviye bir kart olsa yeterli
  • intelin e2xxx serisi bi işlemci alıcam gibi görünüyor inşallah takılma yapmaz oda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Technical_Support -- 16 Ocak 2009; 1:23:33 >
  • quote:

intelin e2xxx serisi bi işlemci alıcam gibi görünüyor inşallah takılma yapmaz oda

Fazlasıyla yeter.P 4 3.2'de dahi 8500gt ile sorunsuz izliyordum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Towarscke

Gigabyte 780G anakart... HDMI destekli olacak...
    icine Athlon Le 1640 islemci koyacaksin...
    ramleri yuksek tutarsan iyi olur... 800mhz...

baska biseye gerek yok..

Towarscke arkadaşıma katılıyorum.Ayrıca ileride donanim iyileştirmelerine açık bir sistem olacaktır
  • quote:

Orjinalden alıntı: ufuks

quote:

intelin e2xxx serisi bi işlemci alıcam gibi görünüyor inşallah takılma yapmaz oda

Fazlasıyla yeter.P 4 3.2'de dahi 8500gt ile sorunsuz izliyordum.

Benim işlemci P4 3Ghz ama overclock lu 3.6Ghz de kullanıyorum izleyememin sebeni bu olabilirmi ? Siz P4 te izlendiğini söylüyorsunuz.
  • Q9500 4.0 GHZ de Kullanıyorum Yeterli mi ??
  • quote:

Orjinalden alıntı: yed08

quote:

Bazıları işlemci diyo siz ekran kartı diyorsunuz verdiğniz player ı da denedim ama hala bi sonuca ulaşamadım

sizdeki 2900 de zaten uvd yok gözüküyor.o nedenle vga tabanlı bir hızlandırma gerceklesmemiş.
    http://www.pclabs.com.tr/2008/08/27/hd-video-uvd-purevideo-hdye-karsi/

ATI'nin AVIVO HD sayfasina baktim ne yazik ki:
    * UVD is not available on the ATI Radeon™ HD 2900 series.

• peki bu bahsettiğiniz ekran kartlarındaki UVD olayı AVCHD videoları oynatırkende geçerlimi?
  • Farlı bişey buldum DXVA directx i kullanarak hızlandırma yapıyo full hd ripleri bu şekilde izleyebildim ama bluray e gelince biraz takılma var bitrate çok yüksek olduğu için herhalde
  • quote:

Asagi yukari sistemlerimiz ayni,bendede takilma yapiyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: rsi

peki bu bahsettiğiniz ekran kartlarındaki UVD olayı AVCHD videoları oynatırkende geçerlimi?

AMD kartlarda "UVD", Nvidia kartlarda "PureVideo" deniliyor. AVC'de gecerli evet (AVC = H.264)
  • P4 işlemcim 3.0 overclock la 3.9 a çıkarınca full hd leride sorunsuz şekilde izleyebiliyorum artık p4 işlemcisi olanlara duyurulur
  • selamlar benim sistemimde format sonrası 720p ler izlenebiliyor ama 1080p izlenemiyor sistem şiştiğinde 720p ler de izlenemiyor. sistem aşağıdaki gibi
    P4 3.0ghz işlemci
    ati 9550 ekran kartı
    2gb 400mhz kingston ram

Sorularım:
    1)Ekran kartını hd 4650 agp ye yükseltsem. !080p leri oynatabilir miyim? Yoksa yeni bi kofigürasyon mu yapmalıyım sizce?
    Almayı düşündüğüm ekran kartı şu:
    http://www.vatanbilgisayar.com/his-his_hd4650_1gb_agp-hd4650-gddr3-1gb-128bit--agp-8x-ati-dx10.1-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=41980
    2)Ekran kartının gddr3 olması ile 2 olması neyi değiştirir.
    3)Başka hangi ekran kartını önerirsiniz?
    4) Çalıştırmayacağını düşünüyorsanız. Yeni ucuz yollu bir konfigürasyon nasıl olmalı?

Şimdiden cevap veren arkadaşlara teşekkürler

yada şu ekran kartlarından hangisi mantıklı
    http://www.akakce.com/ekran-karti,1,pr,a.html/2092-272

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sbrgur -- 10 Ocak 2010; 17:33:14 >

• Kendi tecrübelerime dayanarak söyleyebilirim ki, işlemciyi düşük tutup HD video hızlandırması olan bir ekran kartı yeterli olmuyor 1080p videoları izleyebilmek için

ben
    amd x2 4000 + Ati 3850 ile takılma sorunları yaşıyordum
    amd x2 7750'ye geçince bu takılma sorunları nispeten azaldı ama yine senkron kayması ve yavaşlama yaşadığım bir kaç tane 1080p video vardı.
    4850'ye geçince tamamen bu takılma işinden kurtuldum

işlemcinin önemi var zira 1080p videoları, özellikle 13 Mbps'den yüksek bitrate ile riplenmiş videoları izlerken ekran kartı %10'dan fazla kullanılmayabiliyor. yine asıl yük işlemciye binebiliyor

eski çift çekirdeklilerin ve özellikle tek çekirdekli işlemcilerin pek bir şansı kalmıyor bu durumda. takıla takıla izliyorsunuz. veya filmde 20-30 saniye sonra senkron kaymaya başlıyor. Mesela Ati'nin, High@L4.0 olarak riplenmiş 1080p mkv dosyaları için hızlandırması tam manasıyla mevcut değil. işlemci iyiyse bir sorun olmuyor ama işlemci de çok iyi değilse o videodan umudu kesebilirsiniz. High@L5.0 veya 5.1'de ekran kartı kullanımı %50'lerin üstüne çıkıyor. o videoları daha düşük bir işlemci ile izleyebilirsiniz.

Esir gibi, ctrlhd gibi hala high@l4.0 ripleyen ekipler var bu videolar da 1080p'lerin arasında bolca oluyor. O yüzden bence en mantıklısı, orta-giriş seviyesi bir ekran kartı edinmek, işlemciyi biraz iyi almak... HD video için bence Athlon II 240'lar iş görür. onu tavsiye edebilirim. pentium 4'lerden, amd 3000'lerde 1080p mkv çalıştırma potansiyeli görmüyorum.

tabi yalnız ben native hd izliyorum, blu-ray sürücüm orjinal filmlerim var diyorsanız zaten bunlar destekli olduğundan işlemciyi de, ekran kartını da düşük tutabilirsiniz. amd sempron'lara da yönelebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Temren -- 10 Ocak 2010; 17:52:54 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.