Şimdi Ara

110 volt adaptörü prize taktım (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
35
Cevap
0
Favori
6.327
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: BBFOREVER
    15 DAKİKA ŞARJDA TUTTUM ÖLÇÜM YAPTIM 14,2 VOLT GÖRÜNÜYOR.
    Bu iş bana normal gelmedi... Terslik mi var acaba?6 volt ile şarj olan bir pile 14,2 volt verilir mi? niye böyle oldu sadece bir trafo değişti..

-"...Bu iş bana normal gelmedi... Terslik mi var acaba? 6 volt ile şarj olan bir pile 14,2 volt verilir mi?..."
    Duruma bir bakalım niye böyle olmuş...
    Trafonun datasheetinde çıkış voltajı YÜKSÜZ (yani bşta iken) 10.2vAC diyor. Yani trafonun çıkışına hiç bir şey bağlamadan ölçersek 6vAC için çıkışta 10.2vAC voltaj ölçülür demektir. Peki biz ne tür ölçüyoruz. DC voltaj. O zaman ne ölçeriz. 1.44x10.2=~14.6vDC

Bu değerlere göre yüksüz ölçümde 14.22vDC okunması normaldir. Bizim için geçerli olan değer, yükte iken okunan DC değerdir.
    Eğer, bu yöntem bizi raharsız ediyorsa; o zaman "Nipp10" arkadaşımızın dediği gibi " 7806 regülatörü " kullanılanarak tam 6vDC elde ederiz.
    Böylece, -"Bize kulak asan yok ki arkadaş " diyerek yaptığı siteme karşılık onunda gönlünü yapmış oluruz....

Not: Devre çok az akım kullanan devre olduğu için 78L06 kullanabiliriz. Bu durumda iki eleman gerekiyor. 78L06 ile 220uF/16v elektrolitik kondansatör. Tam şemada da gösterdim.

110 volt  adaptörü prize taktım

• quote:

Orijinalden alıntı: Nipp10

Bize kulak asan yok ki arkadaş

Kafam allak bullak olduğu için bir trafo ile kolaya kaçayım dedim. Üstad çok detaylı bilgim olmadığı için bana yabancı dil gibi geliyor :D

• quote:

Orijinalden alıntı: ahapan

quote:

Bu iş bana normal gelmedi... Terslik mi var acaba?6 volt ile şarj olan bir pile 14,2 volt verilir mi? niye böyle oldu sadece bir trafo değişti..

Böylece, -"Bize kulak asan yok ki arkadaş " diyerek yaptığı siteme karşılık onunda gönlünü yapmış oluruz....

Not: Devre çok az akım kullanan devre olduğu için 78L06 kullanabiliriz. Bu durumda iki eleman gerekiyor. 78L06 ile 220uF/16v elektrolitik kondansatör. Tam şemada da gösterdim.

Bu durumda ölçülen değer normal demişsiniz. , güvenle şarj yapılır olarak anlıyorum:D ''doğrudur şarj yapabilrsin'' dersen üstad ,ben kastırmıyım son iki devre elemanına... Aksi halde Nipp10 üstadın da hatrını almak için şemayı ve bahsi geçen isimdeki parçaların çıktısını alıp, tamirciye gidip , '' adaptöre bu amelyatı yaparmısın'' demem gerekiyor..

Lazımsa gidicem, Nipp10 hocamında gönlünü almış olacam.
    Yok kullan derseniz, takıcam şarja

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BBFOREVER -- 5 Ocak 2013; 23:30:32 >

• quote:

quote:

quote:

Bu durumda ölçülen değer normal demişsiniz. , güvenle şarj yapılır olarak anlıyorum:D ''doğrudur şarj yapabilrsin'' dersen üstad ,ben kastırmıyım son iki devre elemanına... Aksi halde Nipp10 üstadın da hatrını almak için şemayı ve bahsi geçen isimdeki parçaların çıktısını alıp, tamirciye gidip , '' adaptöre bu amelyatı yaparmısın'' demem gerekiyor..

Pili adaptör ile şarja takıp çıkışı yüklüyken tekrar ölçün. Makul sınırlarda ise böyle kalsın, yoksa bahsedilen devreyi yaparsınız. Bana kalsa hemen devreyi yaparım ama orjinal adaptörü de regülesiz zaten, demek ki belli bir tolerans zaten var. Ayrıca bu transformatör öncekinden biraz daha düşük güçlü olduğu için muhtemelen çıkan voltaj daha da düşük olacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Teknomani.com

quote:

quote:

quote:

Pili adaptör ile şarja takıp çıkışı yüklüyken tekrar ölçün. Makul sınırlarda ise böyle kalsın, yoksa bahsedilen devreyi yaparsınız. Bana kalsa hemen devreyi yaparım ama orjinal adaptörü de regülesiz zaten, demek ki belli bir tolerans zaten var. Ayrıca bu transformatör öncekinden biraz daha düşük güçlü olduğu için muhtemelen çıkan voltaj daha da düşük olacaktır.

-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*

Kumandayı şarja taktım, Dediğniiz gibi bağladım ve tekrar ölçtüm. Hala bir kumandaklık yer var... Konudan çakmadığım için yorum yok :D
    Ama sanırım 1,34 voltluk bir fark var. Tolerans olduğunu varsayarsak. Durum normal o zaman..

Sonuç :

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BBFOREVER -- 6 Ocak 2013; 0:22:56 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Teknomani.com

quote:

quote:

quote:

-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*

Kumandayı şarja taktım, Dediğniiz gibi bağladım ve tekrar ölçtüm. Hala bir kumandaklık yer var... Konudan çakmadığım için yorum yok :D
    Ama sanırım 1,34 voltluk bir fark var. Tolerans olduğunu varsayarsak. Durum normal o zaman..

Bence sorun olmaz. Ama kumanda havaya uçarsa beni aramaya kalkmayın

• sizlerin bilgisi en önemlisi :-)

riskleri çok iyi biliyorsunuz sonuçta.
  • Gönül işi değil bu müdür. Senin iyiliğin için.
  • merhaba arkadaşlar yurtdışından aldığım bu receiver ımı kullanabilmem için konventör önerisinde bulunabilirmisiniz? malum yurt dışından aldıgım için normal priz değil ve voltajı farklı, tavsiye ve önerilerinizi belirtirseniz sevinirim... teşekkürler

http://i.i.com.com/cnwk.1d/i/tim/2012/05/08/Pioneer_VSX-1022-K_35163428_07.jpg
  • quote:

Orijinalden alıntı: exxema

merhaba arkadaşlar yurtdışından aldığım bu receiver ımı kullanabilmem için konventör önerisinde bulunabilirmisiniz? malum yurt dışından aldıgım için normal priz değil ve voltajı farklı, tavsiye ve önerilerinizi belirtirseniz sevinirim... teşekkürler

http://i.i.com.com/cnwk.1d/i/tim/2012/05/08/Pioneer_VSX-1022-K_35163428_07.jpg

Cihazın el kitabını bulup baktım. Frekans ile ilgili özel bir uyarı yok. 110V 50 Hz ile rahatça çalışacaktır. Kendi içinde güç kaynağı olduğu için de basit bir çevirici yeterli olur. Piyasadan 220/100 V basit bir ototransformatör alabilirsiniz.

Şuna benzer bir cihaz da işe yarayabilir;

http://www.amazon.com/Automatic-Transformer-Adapter-500W-110v/dp/B001TPZ294

• en kısa sürede projenin çıktısını alıp o iki devreyi yaptıracam.

risk almaya değmez. şarjı yaptım oldu ama, ekranda ufak titreşimler fark ettim. silik ama normal olduğunu sanmıyorum. şarjım tam şuanda.

Buradan sonuçları yazıcamtekrar. Bilgilerinizi esirgemediğiniz için teşekürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çok teşekkür ederim teknomani.com en kısa surede temin edeyim cihazın sağ arka tarafında 120V - 60Hz 500W yazıyor Hz ile ilgili sorun yaşamam dimi :) acaba bu tarz ürünlerin internetten satışını yapan bildiginiz güvenilir bir eshop marketi var mı ? yoksa karaköy e gidip selanik pasajından mı alayım :) almışken iyi birşey olsun istiyorum yarın öbürgün sorun çıkarmasın bana sonuçta ömürlük kullnacağım. bir de bu cihazlar için ses çıkardığı soyleniyor aslı var mıdır? tekrar çok çok teşekkür ederim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi exxema -- 7 Ocak 2013; 12:37:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: exxema

çok teşekkür ederim teknomani.com en kısa surede temin edeyim cihazın sağ arka tarafında 120V - 60Hz 500W yazıyor Hz ile ilgili sorun yaşamam dimi :) acaba bu tarz ürünlerin internetten satışını yapan bildiginiz güvenilir bir eshop marketi var mı ? yoksa karaköy e gidip selanik pasajından mı alayım :) almışken iyi birşey olsun istiyorum yarın öbürgün sorun çıkarmasın bana sonuçta ömürlük kullnacağım. bir de bu cihazlar için ses çıkardığı soyleniyor aslı var mıdır? tekrar çok çok teşekkür ederim...

%95 ihtimalle bir sorun yaşamazsınız. Ben yerli elektronik malzeme sitelerinden hiç alışveriş yapmadım, o açıdan yanıltıcı bir şey söylemek istemem. En iyisi gözle görüp elle tutarak almak

Ototransformatör az bir şey kaliteli olursa iyi olur tabii, aksi durumda vınlama sesi yapabilir...

• Elektronik tamircisine proje çıktısı ile gittim. Şarja takıp kontrol yaptı.

1 volt fazla çıktığını gördü ancak 6voltluk bir pili 6 volt ile şarj edemezsin. Bu şarj yükü iyi. BU devreleri yapmak anlamasız olur dedi. Bana bozulmaz olması gereken budur deyip geri gönderdi.

Son sonuç bu. Dün gece 2. şarjıda yaptım. Allahtan hayırlısı :D
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.