Şimdi Ara

1137 TL AMD Ryzen 7 2700 3.2GHz 20MB Önbellek 8 Çekirdek AM4 12nm İşlemci TRAY(Fansız) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
1
Favori
4.895
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kaganus

herkes aynı şeyi söylüyor, toplam kaç işlemci almış olabilir ki bir insan hayatı boyunca? 20 mi 30 mu? işlemci arızalanır, fabrika çıkışı orta vadede görülebilecek hatalar olabilir. (kendi i9 9900k işlemcim şu an Hyper-threading açıkken BSOD veriyor mesela, henüz detaylı araştırma yapmadım ancak garanti kapsamında olduğundan en kötü yenisiyle değiştirirler)

tray işlemciler normalde son kullanıcıya satılmazlar. Intel/AMD ile anlaşması olan, hazır sistem satan firmalar tray işlemci alır. tray işlemcilerin garanti süresi 1 yıldır ve garantiyi sadece bu hazır sistemi toplayıp son kullanıcıya satan firma için geçerlidir. yani hazır sistem satın alırsanız, işlemcide problem çıkarsa, Intel/AMD'ye değil, sistemi satın aldığınız yer ile iletişime geçiyorsunuz, onlar da Intel/AMD ile. ancak tray işlemciyi direkt siz satın alırsanız, böyle bir garanti geçerli değil çünkü Intel/AMD ile anlaşmalı bir vendor değilsiniz. bu durumda garantisi yok anlamına geliyor. son kullanıcının alması için Box (yani kutulu) işlemciler satılıyor bunların garantisi yanlış hatırlamıyorsam 3 sene

satın alınan işlemcinin fiyatına göre tray alıp almamak kişisel tercih tabii, 300-500 e alıyorsam işlemciyi tray alırım mesela, kutulusu 600 liradır gerek yok. ancak 2000 liraya işlemci alıyorsam, 2200 lira verir kutulusunu alırım daha iyi. kişisel tercih eninde sonunda, ancak insanlar bilgilendirilmeli bu konuda

Alıntıları Göster
    Hocam ben 22 yıldır bilişim sektöründeyim hiç bir zaman işlemcinin arızalandığını görmedim, fabrikasyon bozuk çıkıyor en fazla. Misal kingston ramlarında bozulduğunu hiç görmedim.

• Sistem toplamakta bir şey yok ki. Önemli olan bütçenizi ve beklentinizi belirlemek.

Overclock olabilen B450M anakart
    1600AF
    En azından 240GB SSD (SSD'nin hızı pek önemli değil ama güvenilir bir markadan olmalı)
    Almak istediğiniz fps değerine ve monitörünüzün çözünürlüğüne göre RX570'den başlayan bir kart.
    En az 8gb ram, 16 olursa çok daha iyi çünkü bazı oyunlar 8'den fazla gerektiriyor ve ayrıca 8fb olunca tek kanal ram kullandığınız için performansı sınırlamış olursunuz.
    80+ sertifikalı 500W üstü bir psu
    Havalandırması fena olmayan bir kasa

F/P olarak bakınca bulunması gereken özellikler bunlar. Seçtiğiniz sistem bileşenlerinin kalitesi ve markaları fiyatı artırabilir biraz. Orada bütçenize göre bir denge kurmanız lazım.
  • VYC Majoris kullanıcısına yanıt
    hocam bnde de 1600af var ve 3,9da stabil. msi b450m pro m vdh+ anakart. sizin değerleri yazabilir misiniz deneyeyim bnde.
  • aliexpress.com
    US $23.01 28% OFF|Kardan adam M T6 4PIN CPU soğutucu ana 6 ısı borusu çift fanlar 12cm soğutma fanı LGA775 1151 115X 1366 desteği Intel AMD|Fanlar ve Soğutma| - AliExpress
    https://tr.aliexpress.com/item/4000384460600.html

bir de bu soğutucuya bakın. AM4 platformunda soğutamayacağı işlemci yok. letgo 2 el aldım tavsiye ederim.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Geçen ay 1000 liraydı bu fiyatı hatırlayınca buz gibi geliyor. Yine de paylaşım için teşekkürler.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1000 lirayı kaçırdık ancak yine de alınır mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Roundpi

bir de bu soğutucuya bakın. AM4 platformunda soğutamayacağı işlemci yok. letgo 2 el aldım tavsiye ederim.
    Evet bu soğutucu tam F/P aliexpress siparişleri teslim edilmiyor ama sanırım şuan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Roundpi

4 borulu ve 6 borulu çift fan olanı da var ikisi de on numara. Ama 6 borulu çift fanli çok fark ettirmedi. Tek fanli daha fp

• Şu sogutucu nasıl bilgisi olan arkadaşlar varmı snowman t6 mı ne o ile aynı gibi ama
    urun.n11.com
    Ultra Soğutma 6 Bakir Kanallı Kırmızı Ramtech T6 Cooler Fan - n11.com
    https://urun.n11.com/sogutucu-ve-fan/ultra-sogutma-6-bakir-kanalli-kirmizi-ramtech-t6-cooler-fan-P236223244

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi corsairms -- 29 Nisan 2020; 22:0:12 >

• Soğutucuyu daha uygun buldum şurada.
    GittiGidiyor
    SNOWMAN M200 COMBO AMD/İNTEL 9CM/4PİN CPU FAN BLUE Fiyatı ve Özellikleri - GittiGidiyor
    https://www.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/snowman-m200-combo-amd-intel-9cm-4pin-cpu-fan-blue_pdp_547537437

Geçen ay 45 liraydı tabi. Malum dolar ile.

• corsairms kullanıcısına yanıt
    bunu alacaktım bnde snowman i letgo da bulmasam. %99 snowman a fason yaptırmış ramtech. yeri perpa da. kargo hariç 169 lira ztn. arayıp, gelir alırım, ödemeyi cash yaparım dediğimde cüzi bir miktar daha indirim yapmıştı dip not olarak kalsın burada.
  • Roundpi R kullanıcısına yanıt
    1.4V 4.2Ghz. Ekstra bir şey yapmama gerek kalmadan sadece bu şekilde stabil oluyor bendeki işlemci.

Gerçi 4.2 için 1.4V gerektiğinden dolayı ben 4.1'de kullanıyorum çünkü 4.1 için 1.26V yetiyor. 100mhz hız farkı gerekmiyor bana, o yüzden çok daha serin çalıştığı ve az güç tükettiği için 4.1'deyim.

Her silikon ayrı bir karaktere sahip. Benimki 4.1'e kadar çok az voltaj istiyor, 4.2 yapmak için 0.14 daha vermem gerekiyor. Bazı kişiler 4.1'e anca 1.35 civarı değerlerde ulaşabiliyorlar.
  • VYC Majoris kullanıcısına yanıt
    Keşke benimki de 4.1'e 1.35'le çıksa ancak 4.0 1.33 oluyor, 4.1'de 1.4 volt da versem prime 95 stabil değil :/

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: selmand

Hocam ben 22 yıldır bilişim sektöründeyim hiç bir zaman işlemcinin arızalandığını görmedim, fabrikasyon bozuk çıkıyor en fazla. Misal kingston ramlarında bozulduğunu hiç görmedim.

Alıntıları Göster
    dediğim gibi, bir kişinin görmemiş olması, olmadığı anlamına gelmiyor. benim şu an mevcut i9 9900k işlemcimde sorun çıktı 1 senelik kullanım sonrası. hiç bir kuvvet bana çok para verip aldığım işlemciyi tray aldıramaz, kişisel tercih meselesi. 200 lira ucuza alacağım diye riski arttırmaya hiç gerek yok

• İşlemci bozulmaz diye birsey yok. Geçenlerde letgodan birinden ikinci el R3 1200 almıştım taktım çalışmadı. Aldığım kişi de lafı sen bozmussundura getirdi. Neyse böyle bisey olabilme ihtimaline karşı faturalı almıştım garantiye yolladım sıfır kutusunda yeni işlemci yolladılar. 1000 lira az para değil. Garantisi yoksa 1600 af almak daha mantıklı bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: hitmachine16

İşlemci bozulmaz diye birsey yok. Geçenlerde letgodan birinden ikinci el R3 1200 almıştım taktım çalışmadı. Aldığım kişi de lafı sen bozmussundura getirdi. Neyse böyle bisey olabilme ihtimaline karşı faturalı almıştım garantiye yolladım sıfır kutusunda yeni işlemci yolladılar. 1000 lira az para değil. Garantisi yoksa 1600 af almak daha mantıklı bence.
    Amd işlemcilerde pin de yok ki pin yammulmuş desen.
  • selmand kullanıcısına yanıt
    İşlemcilerde pin yok mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: VYC Majoris

İşlemcilerde pin yok mu?
    Amd işlemcilerde anakart üzerinde intel işlemcilerde işlemci üstünde olur pin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: oYs3

3500x ve 3600 arasında çok bir fark yok, genel puanlar ve fps performansında %3 ile 3600 önde. 3500x ve 5500xt kullanıyorum gayet memnunum, aradaki farkı ödemek ve %3 fazla performans almak yerine 3500x ve 300-400 tl bandında güzel bir soğutucu işinizi görebilir bence.

Alıntıları Göster
    Birisi 6/6 diğeri 6/12 hocam bunu gözardı etmeyin.
  • selmand kullanıcısına yanıt
    Dediğinizin tam tersi aslında

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.