Şimdi Ara

1144et vs. f50sv266dv

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
733
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bu haftasonunda ya da önümüzdeki hafta laptop almayı planlıyorum. Benim bulabildiğim laptoplar hp pavillion dv6-1144et ve asus f50sv266dv. Bütçem 2000 TL ve bu laptopla oyun da oynayacağım çizim de yapacağım. Hp nin ekran kartı daha iyi ama asus un da işlemcisi 2.66ghz ve önemli olarak ön belleği 6mb, hp nin 3mb. Sizce performans olarak hangi laptop daha iyi. Veya 2000 liraya alabileceğim daha iyi bir laptop var mı? Hani lenovodakiler hp nin ekran kartını alıp da asusa takmışlar bide 2000 liraya satıyolar şu linkte derseniz çok sevinirim Tabi daha iyisi de varsa hayır demem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atilileri -- 13 Temmuz 2009; 0:29:41 >

• Hp 1146 et vatan bilgisayarda. 2200 civarı bir fiyatı var. Hp 1144 ün aynısı, asusdaki işlemci var :) Senin bahsettiğin olay yani.

Ps: Bir de ben bu söylediğin modeli bulamadım? Link verebilecek misin?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WaRMaSTeR -- 13 Temmuz 2009; 0:39:42 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: WaRMaSTeR

Hp 1146 et vatan bilgisayarda. 2200 civarı bir fiyatı var. Hp 1144 ün aynısı, asusdaki işlemci var :) Senin bahsettiğin olay yani.

Ps: Bir de ben bu söylediğin modeli bulamadım? Link verebilecek misin?

öncelikle teşekkürler çabuk cevabın için
    ya ben de bi hafta önce falanhttp://www.sadecenotebook.com/default.asp?pid=2&uid=1927&u=Asus%20F50SV266DV linkinden bakmıştım ama şu an temin edilemiyor :/

1146 da geçen hafta yoktu ya bi tatile gidip geldim vatan koymuş siteye hemen :D. bakalım aileyi zorlayabilirsem 1146 alırım kesin ama yinede daha düşük fiyatlı bir ürün varsa çok makbule geçebilir arkadaşlar youmlarını da bekliyorum.

• 6 mb ön bellek tabi ki 3 mbtan daha iyidir. Ha çok fark yaratır mı bilemem. Ama kesinlikle ekran kartlarının arasındaki fark kadar bir fark yaratmayacağına eminim. Tserisi işlemciler P serisine göre daha çabuk ısınıyor, bu bir dezavantaj. Ayrıca araştırdığım kadarıyla asusun bu modeli max 4.gb ram destekliyor, hpninki 8gb olması lazım. İleriye dönük olarak bakarsak burada da biraz fark olur. Karar senin ama bana göre 1146 yı alamazsan 1144ü al derim. Ekran kartlarına gelince, 4650 directx 10.1 destekliyor, 120m 10 da kalıyor. İki ekran kartı arasındaki farkıhttp://www.notebookcheck.net/Mobile-Graphics-Cards-Benchmark-List.844.0.html bu siteden bakarak görebilirsin. İşlemciler için de burayı kullanabilirsin:http://www.notebookcheck.net/Mobile-Processors-Benchmarklist.2436.0.html

1146 yı bekleyen çok kişi vardı. Alacaksan elini çabuk tut derim, gelmeden ön satışlarda daha bitiyor ürün çünkü :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WaRMaSTeR -- 13 Temmuz 2009; 0:58:52 >

• hem oyun hem çizim için hp daha faydalı olacaktır. evet, öbürünün işlemcisi daha iyi ve en önemli nokta L2 6MB farkı ancak hp nin işlemcisi birçok şey için yeterli ve hatta fazla, ekran kartı olaraksa 1gb paylaşımsız ram ve kalitesiyle diğerinden çok daha üstün, çizim vs. için ve tabiki oyunlari çin.

hp amerika da özelleştirilmiş laptop siparişinde bu ekran kartı seçildi mi 400$ fark koyuyor. aslında o kadar pahalı yani :)

ancak bir de şu var, asus un türkiye servisi nasıl iyi mi ilgili mi onu araştırmak gerek. herkes hp ye kötü diyor. eğer asus gerçekten iyi ise, o da bir artı olmalı bence seçimde.
  • evet 1146dan ben de umudumu kesmiştim gelmez artık diye ama vatan yine yapmış yapacağını bakalım alabilirsem alıcam. Ama alamassam da 1144 ü alırım artık bende bir hp kullanıcısı olarak katılırım aranıza. Ah şöle bi vatana rakip olan biyer çıksa da fiyat düşse. çünkü rakipleri olmayınca model de tutunca fiyat belki de normalden yüksek çıkardılar. sonuçta 1144 le sadece işlemci farkı var ama fiyat farkı olcukça fazla :/ bu arada ısınma benim için pek sorun olmayacak çünkü soğutucu fanla kullanıcam. Bu comfydesk in laptop taşıma platformundan alıcam fanlı modelden. daha iyi bir tavsiyeniz olabilir mi arkadaşlar onla ilgili kullandığınız ve beğendiğiniz ekipman var mı?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.