arkadaşlar onboard ekran kartı olmasına gerek yok boşuna ona para vermeyeyim. usb3 ve sata3 6gb/sn kesinlikle olması lazım. maximum 200 tlye kadar anakart önerilerinizi bekliyorum. şimdilik sadece anakart alıcam işlemci daha sonra inşallah.
anakartla beraber OCZ 120 gb agility3 düşünüyorum. maximum 500tl bütçem var ikisini şuanda almak istiyorum.
OCZ vertex3 ile agility3 arasında ne fark var acaba ?
Teşekkürler...
Agility 3 asenkron vertex 3 ise senkron bellek kullanır. Mantıklı olan senkron bellek kullanan SSD'ler almaktır aradaki farka kesinlikle değer.
Vertex 3 zaten şu sıralar 380-400 civarında olması lazım kalan parayı da anakarta yatırabilirsiniz.
LGA 1155 USB 3.0 ve SATA 3.0 için ise herhangi bir Z77 Chipsetli anakart yeterlidir.
quote:
Orijinalden alıntı: 2kol3bacak
Agility 3 asenkron vertex 3 ise senkron bellek kullanır. Mantıklı olan senkron bellek kullanan SSD'ler almaktır aradaki farka kesinlikle değer.
Vertex 3 zaten şu sıralar 380-400 civarında olması lazım kalan parayı da anakarta yatırabilirsiniz.
LGA 1155 USB 3.0 ve SATA 3.0 için ise herhangi bir Z77 Chipsetli anakart yeterlidir.
yani vertex3 mü alayım başkan ? 80-90 lira kadar fark var aralarında, performans olarak agility3 daha yüksek yazma ve okuma hızları.
Orada yazılanlara aldanmayın önemli olan içerisindeki donanım kalitesidir. Eğer SSD olsun çamurdan olsun derseniz Agility alın fakat almışken performanslı da olsun derseniz Vertex alın derim.
Aynı şey Corsair'da da var Force serisi asenkron ve ucuz Force GT serisi senkron ve pahalı ve kırmızı
quote:
Orada yazılanlara aldanmayın önemli olan içerisindeki donanım kalitesidir. Eğer SSD olsun çamurdan olsun derseniz Agility alın fakat almışken performanslı da olsun derseniz Vertex alın derim.
Aynı şey Corsair'da da var Force serisi asenkron ve ucuz Force GT serisi senkron ve pahalı ve kırmızı
anladım hocam. birde yorumlarda ömrü çok kısa diyorlar. sık kullanımda 1 yılı geçmez diyorlar doğrumudur. bende hdd yi sık kullanıyorum. ayda 500gb yüklüyorum siliyorum falan ???
quote:
Orijinalden alıntı: kerem0537
anladım hocam. birde yorumlarda ömrü çok kısa diyorlar. sık kullanımda 1 yılı geçmez diyorlar doğrumudur. bende hdd yi sık kullanıyorum. ayda 500gb yüklüyorum siliyorum falan ???
SSD'lerin kullanım ömrü 2 milyon saattir. Bu da kabaca 230 yıla denk gelmektedir. Her gün müthiş kopyalamalar taşımalar yapsanız bile bu süre en düşük halinde 10 yıla düşer 10 yıla da kim öle kim kala
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: kerem0537
SSD'lerin kullanım ömrü 2 milyon saattir. Bu da kabaca 230 yıla denk gelmektedir. Her gün müthiş kopyalamalar taşımalar yapsanız bile bu süre en düşük halinde 10 yıla düşer 10 yıla da kim öle kim kala
Alla alla benim anlamadığım bu insanlar neye göre yorum yapıyor vatan bilgisayar ın sitesinde. 1Kişi olsa inanmayacağım ama 16 yorumdan 3-4 tanesi önrünün az olduğunu söylüyor. Neye göre yorum yapıyorlar hiç anlamış değilim. Zaten kafam bi dünya bu aralar amd mi intelmi z77 mi z68mi, ekran kartımı alsam ssd mi, imzamdaki sistemi değiştirmeye gerek varmı falan çıldıracağım galiba en sonunda :) valla hocam bütün açtığım konularda çok yardımın oldu. çok teşekkürler...
quote:
Tüketicilere ulaşan SSD'lerde ortalama silme-yazma ömrü 10.000 işlem civarında. Eh SSD'lerin çok yüksek kapasiteli olmadığını ve bu yüzden dearşiv amaçlı alınmadığını, düşünürsek, sık sık yazma ve silme işlemi olacaktır. Bu da demektir ki bütün SSD kullanıcılarını derinden etkileyen bir sorunla karşı karşıyayız.
Çözüm ise yükü bütün diske dağıtan bir aşınma seviyeleme sistemi oluyor. Orijinal ismi: Wear Levelling Algorithms. Yazılacak veriler, ne kadar dolu olursa olsunlar diskteki bütün hücrelere dağıtılıyor. Böylece belli hücrelerin erken yıpranıp bozulmasının önüne geçilmiş oluyor. Bir SSD'nin ömrü bu teknik sayesinde büyük miktarda uzatılabiliyor. Hücre doluluğunu ise birazdan anlatacağız.
Yükü dağıtan bu sistem olmasa, yoğun kullanılan bir SSD'nin ömrü 6 ay kadar kısa olabilir. Bu sistemle ise diskin ömrü 5 ila 10 yıla kadar uzuyor. Bu kazancın bedeli de veri sabit disk geneline dağıtıldığı için performans düşüşü oluyor. Anlayacağınız disk fragmantasyonu, farklı sebeplerden de olsa ne yazık ki SSD'leri de etkileyen bir sorun.
Bu konudan okuyabilirsiniz ayrıntılı bir biçimde. Biraz eski bir konu olsa da yine de doğru bilgiler veriyor Vatanbilgisayarın sitesinde yorum yapanlardan daha iyi bildiklerine eminim bu konudakilerin
Anakarta yoğunlaşalım i3 2120 için oc destekli ucuz anakart aranıyor varmı tavsiye f/p ürünü olacak link de verirseniz sevinirim en uygun anakartı bulanın adını verecem yeni sisteme