Şimdi Ara

1186 veya Sigma kalitesinde görüntü işlemciye sahip android player var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.106
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 1186 veya Sigma kalitesinde görüntü işlemciye sahip android player var mı?
    Realtek ve sigmadan hiç ses yok...
    çıkarmayacaklar gibi duruyor..
    Fakat diğer android playerların tüm modelleri 55" ekran tvlerde çok kaliteli görüntü vermiyor.

Bu sebeple telefon ekranlarında kullanılan chiplerden değilde, gerçek mediaplayer için üretilmiş chip e sahip androidli media player arıyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GOKMENM -- 27 Ekim 2014; 22:14:38 >

• çok sevindim..hemen inceleyelim..
  • Himedia Q5 Quad var. 1186 ne ki ? Bunun yanından geçemez.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 55" ekranda himedia q5 haricindeki android medya playerlerin bazılarını denedim..
    Amlogic chipsetlileri vs..
    açık ara daha iyi ve daha kaliteli 1186 chipsetler.
    sigmalar daha iyi..
    Çok iyi bilmemekle birlikte araştırmalarım doğru düşündüğümü doğrular nitelikte..

Maybe it’s just my assumption, but my guess is that this Realtek SoC, just as SoC’s from Sigma Designs, probably have better high quality video processing display output circuits than all the Chinese ARM SoC manufacturers like Allwinner, Rockchip, and MediaTek.
    Realtek and Sigma Designs can probably also offer better video quality than even AMLogic, Nvidia, Samsung, Texas Instruments, and Qualcomm.
    So while it is true that SoCs from Realtek and Sigma Designs do not offer as fast CPUs as SoCs from other manufacturers, for media players like these then video quality is probably more important and fast CPU and fast GPU, unless you want a gaming console or a multipurpose computer instead of a just a media player with great video quality.

Read more:http://www.cnx-software.com/2014/05/11/upcoming-mele-and-egreat-a-series-4k-android-media-players-to-feature-realtek-rtd1195-soc/#ixzz3HSthfkbE

• 1195 Conclusions:
    – this CPU is not nealy as fast as the ones mentioned in the news (RK3288 or Amlogic S802).
    – based on Realtek past history, android TV boxes using this chipset are likely to have a better image quality than the other chipsets behind the current android TV boxes.
    – it will be slightly cheaper than the RK3288 or Amlogic 802 boxes
  • Yanlış anlamadıysam, aynen denemelerimdeki gibi şeyler yazmış.
    hızı yavaş görüntü kalitesi iyi diyor.

Yani 55" ekranda izliyorum 30gb lık isolar izliyorum.görüntü kalitesi önemli.
  • Himedia'nın görüntü kalitesi diğerlerine benzemez. Bu, benim kullandığım, marka olarak 3. Android TV. Görüntü kalitesinin Dune 301'den farkı yoktur. Aslında ben de denemek için bir tane Relatek 1195 işlemcili cihaz almayı düşünüyorum, daha sonra istersem satarım. Asıl bir ara Sigma'nın bir işlemci çıkaracağını söylüyorlardı ve içerisinde VXP görüntü işlemcisi de olacaktı. O cihaz iyi olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seko92 -- 28 Ekim 2014; 23:36:56 >
  • sanırım birazda himedianın üst seviyelerinde bir cihaz olduğu için iyi olabilir..
    Fakat denediğim ürünlerin chipleri övülmesine rağmen ben iyi görüntüler alamıyordum.
    Telefon ekranlarına uygun olarak geliştirilen android gibi bir sistemin dezavantajları olabilir diye düşündüm.
    1186 ve dune 303d nin görüntüsüne yaklaşan cihaz bana rastlamadı bir türlü, Himediayı q5 ve q12yi merak ediyorum..keske deneme imkanım olsaydı..

benim denediğim cihazlar için kullananlar çok net görüntü veriyor diyorlardı..
    Değillermiş..
    Herkesin Netlik ölçüsü farklı ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GOKMENM -- 29 Ekim 2014; 11:28:43 >
  • Androidlerin hepsi aynı, bence doğru soru "En iyi kaliteyi hangi oynatıcı program ile alırım"? diye olursa, tartışmasız 'mx player pro' derim
  • Diğer konularda da yazmıştım, Android 5 yani Lollipop platformu gelmeden video kalitesinde büyük beklenti içerisine girmemek lazım.
    Android 4.x platformu görüntüyü interlaced verdiği için bir miktar kalite kaybı haliyle oluyor. Dolayısıyla Lollipop dan önce Sigma ve Realtek'in
    androidsiz modellerinden aldığınız kaliteyi beklemek hayal olur.
  • nodar kullanıcısına yanıt
    Burada bizim beklentimiz iyi görüntüyü yazılımdan değil donanınmdan alabilmek. Çünkü illa ki yazılıma yüklenmek ileride problemler çıkartacaktır.

O yüzden alacak cihaz bulamıyoruz zaten şu anda.
  • Yukarıda arkadaşta demiş zaten sigma da ki,realtekteki resim kalitesi bu cihazlarda şu anda mümkün değil.
    Zamanında en ucuz diye aldığım Philips hmp 3000 realtekli cihazın sunduğu resim kalitesini mumla arayorum.

Android yazılımı herhalde hep mobil cihazlar düşünülerek tasarlanmış ve hep o yönde revize edilmiş, o yüzden medya
    player cihazlarda büyük ekranlarında yüksek çözünürlüklü film izleme olayını hesap edememişler.. Zamanında piyasaya
    hakim olan özgün yazılımlarla çalışan realtek,sigma cihazların hep ikili olarak zirvede yalnız koşacaklarını sanmışlar

İki sene değil ama üç sene önce kimin aklına gelirdi androidli medya cihazların piyasayı silip süpüreceğini.Androidli cihazlar
    çoklu amaçla üretildiğinden görüntü kalitesinin önemini yazılımcılar daha sonradan anlamaya başladı.

Bir sigmanın,realtekin altından çok zor kalkabildiği 'ağ' olayını android cihazlar müükemmel yapıyor, neredeyse htpc
    kavramı bile unutulacak hale geldi.Face,twit,mail, firefox,opera, Youtube,dizi ve film siteleri, her türlü oyun, görüntülü
    görüşme ve özellikle vaz geçemediğim torrent olayını(ki atorrent favorimdir) hepsini pc ye gerek bırakmadan hallediyor
    Yani isviçre çakısı tarzı bir sistem android cihazlar ve yazılımlardaçoklu amaca göre yapıldığından 'resim kalitesi' olayı
    bugüne kadar hep ikinci planda kaldı ama o yüzden ben olayın yazılımla iyileştirileceğini düşünüyorum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.