Arkadaşlar benim bir internet kafem var, kafemde toplam 31 makinem var ve tüm işletim sistemlerim xp şimdi benim sorunum ana makineden paylaşıma açtığım müzik vs dosyalara aynı anda 10 dan fazla makinenin erişememesi. xp de bir makineye aynı anda 10 makineden fazlasının bağlanamadını microsoft yardımdan da öğrendim. ayrıca deneyen kafeci meslektaşlarım oldu. bu sorunu çözmek için server 2003 kurmam gerektiğini bi çok kişi söyledi ama ben server kurmadan xp de bu sorunu aşmak istiyorum. programıc bir arkadaşım bu sorunu kendi kafesinde yazdığı ufak bir programla 50 ye yükselttiğini söyledi ama aynı program bende işe yaramadı. Xp de 1 makineye aynı anda 10 kullanıcı yerine daha fazla kullanıcının bağlanabilmesi için tahminime göre windows içerisinde bu değerin yazdığı bir dosyanın değiştirilmesi gerekli. Bana bu icadı yapabilecek birini üretken bir insanın yardımına ihtiyacım var . şimdiden konuya ilgi gösteren herkese teşekkürlerimi sunarım saygularımla ....
merhaba arkadaş bizde aynı sorun vardı 10 kişiden fazla bağlanmıyordu bizde en sonunda server destekli işletim sistemi kurduk şimdi çilop gibi çalışıyor xp desteklemiyor daha falza kişiyi ama serverda istersen 1000 kişi yi bağla sen en iyisi server kur tavisiyem budur
Server daha önce kurdum ondada bazı aygıtlarım sorun çıkartıyor yazıcım uyum sağlamıyor skynerı çalışmıyor vs sorunlar var yani. bu sorunu xp de çözen arkadaşlarım var ama bende olmuyor sınırları biraz daha zorlamak istiyorum belkide birisi çıkıp ufak bir programla bunu halledebilecek diye düşünüyorum saolun herşey için
ya ilgilenenler warsa lütfen yardım edelim arkadaşlar werilen linklerde çalışmıyorr...
biraz konu dışı olacak ama server2003 falan kullansan bu sorun hiç olmaz . tabi lisanslı kullanıyosan o başka yukarda sorun çıkartıyo demişsin ama ben mesela server2003 enerprise kullanıyorum. valla kütük gibi kurduğun günkü gibi stabil çalışıyo. bazı kıl özellikleri var ama xp ye 10 ....
yıldızların yerine r a p i d s h a r e yaz.
yok abi onu denemiştim =) bu linki weren arkadaş baksa iyi olucak ama bakmıyor işte..
konu 4 ay öncesinde açılmış ama sanırım arkadaşın sorunu çözülmemiş. bende şu anda aynı sorunla başbaşayım cafede 10 makineden fazla bağlanamıo. server 2003 de bazı donanımlarla uyumsuzluk yapıyor. yani bu olayı xp üzerinde çözmem qerekio. yardımlarınızı bekliyorum.
quote:
Orjinalden alıntı: LostSouL
konu 4 ay öncesinde açılmış ama sanırım arkadaşın sorunu çözülmemiş. bende şu anda aynı sorunla başbaşayım cafede 10 makineden fazla bağlanamıo. server 2003 de bazı donanımlarla uyumsuzluk yapıyor. yani bu olayı xp üzerinde çözmem qerekio. yardımlarınızı bekliyorum.
ewet kardeş hala çözümlenemedi bu sorun...
Arkadaşlar bilindiği gibi Windows XP ye 10 Terminal haricinde bağlanma olayı yalan olmuştu yani 11 kişi bağlanamıyordu şimdi ise ben forumlarda gezerken sizlerin veryansın ettiğiniz konuya eğilmek istedim elimdeki bir pach programı ile istediğiniz kadar terminal bağlanabilir isterseniz bir klasöre binlerce kişi erişebilir iste büyük buluşma :))
Arkadaşlar bilindiği gibi Windows XP ye 10 Terminal haricinde bağlanma olayı yalan olmuştu yani 11 kişi bağlanamıyordu şimdi ise ben forumlarda gezerken sizlerin veryansın ettiğiniz konuya eğilmek istedim elimdeki bir pach programı ile istediğiniz kadar terminal bağlanabilir isterseniz bir klasöre binlerce kişi erişebilir iste büyük buluşma :))