Şimdi Ara

12 Bin Km'deki aracın şanzıman yağı değişir mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
3.057
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Fd6 manuel vites civiclerin kitapçıkta yazana göre; ağır kullanım şartlarında 60 bin kilometrede şanzuman yağı değişiyor.Normal kullanım koşullarında ise 120 bin kilometre yazıyor.Kısacası değiştirmenize gerek yok boşuna para vermiş olursunuz.
  • Aracinizin sanırım bir yıl daha garantisi kalmis. Çok da bişey sayılmaz. Bir yıl daha bekleyip dışarıda değiştirin. Her ne kadar ustalar gerek yok dese de herşeyin bir ömrü var.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bugün bir Honda Özel servisine gittim. Yağ değişimimi yaptırdım. Şanzıman yağını sorduğumda usta manuel aracın bu KM'de değişmez ama sen çok titiz olduğun için yağın durumuna bir bakim dedi ve yağın durumu gayet iyi hiç gerek yok 60.000 e kadar gerek yok hatta dedi. Ve sağolsun çok güzel ilgilendi her yere baktı şükür bir sıkıntı yok. Yağ değişti + polen ve hava filtresi değişti 150 Tl verdim.
  • Ben clio symbol aracımı 180K km sattığımda hiç şanzıman yağı değişmemişti ve şanzımanda en ufak bir sorun yok idi
  • quote:

Orijinalden alıntı: BayBaba

Ben clio symbol aracımı 180K km sattığımda hiç şanzıman yağı değişmemişti ve şanzımanda en ufak bir sorun yok idi

Maşallah Benimde bugün içim rahatladı. 60.000 de değiştiririm.
  • Ortagimin babasinda 1.2 tsi ibiza var adam arabaya hic binmiyor gibi birsey 1. Yil bakimini 2750 km'de yaptik 2.yil bakimi 5500 km'de yapildi
    Buji ve bekzin filtresi degismeliymis birde ben bu km de degismez dedim yili dolmus dediler olsun siz degistirmeyin dedim degistirmediler

Seneye bakariz artik

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 99 dan bu yana ilk sahibinden şanzıman yağını hic değişmeyen polo classic biliyorum. Manüel vites için gerekmedikce değiştirmeyin.

• Her sıvının bir ömrü vardır. Şanzıman yağı da değişir, eğer zamanında değiştirilmezse kalınlaşır ve aşınma başlar.
    Otomatikler için 40-50.000 olabilr ama manuellerde 80-100.000 yeterli olur.
    http://forum.donanimhaber.com/m_6792166/mpage_127/f_//tm.htm#103933642
    Fakat kitapçığında ne yazıyorsa o kullanılmalı.
  • Manuel vites ve şanzıman yağı değişimi ?

ne gerek var ?

şanzıman üretilirken içine konan yağ şanzıman ölene kadar orada durur.

@Alphace

her sıvının bir ömrü vardır lafı yanlış,

yağlar için de yanlış

şanzıman yağları için çok yanlış,

bir belgeselde izlemiştim 1 milyon km şanzıman yağı değişmeyen arabada hiçbir sorun olmuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jac0B0 -- 6 Mayıs 2015; 23:59:38 >
  • Motor yağının bozulmasının sebebi yakıt içerisindeki kükürt,karbon vs. bunlar motor yağını bozar ama şanzıman kapalı bir sistem olması yakıtla alakası olmaması hasebiyle bozulacağını sanmıyorum.
  • Verdiğim linki ve o konu içindeki linkleri inceleyin. Biz tahmin ile konuşuyoruz. Vezir yağ konusunda uzmandır. Kapalı sistem ama şanzıman yağı da defalarca ısınıp soğuyor.

• bende 13 senedir honda kullanıyorum,

şanzıman yağımı servisten aldım (manuel) 200bin km de değiştirdim.

aracınız otomatik ise 40bin-50bin de değiştirmeyi öneriyor honda, babamın cr-v yi 20 bin olmadan değiştirmişler, ben orda olsaydım kıyameti kopartırdım.

ayrıca motor yağımı internetten kaliteli yağ alıyorum (c3, sn) 15 binde bir kendim değiştiriyorum,

polen filtresini güzelce yıkayıp aklıma geldikçe temizliyorum,

hava filtremi ve yağ filtremi kaliteli alıp yine kendim değiştiriyorum.

aracımın masrafı takribi 15 binde bir 70-90 tl dir.
  • aracınıza değer veriyosunuz hocam bence değiştirin
  • Her sıvının ömrü var yanlış diyorsunuz da motor yağlarının neden RAF ömrü 4-5 yıl?

Yari fiyatına verseler ambalajinin içinde rafta 15 yıl beklemiş motor yağını alirmisiniz?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaş aracı 7. yıl kullandım kimsede bana şansıman yağı falan değişecek demedi öylede kullandım hiç bir sorunda yaşamadım.Demekki karambole kullanmışız ama öyle 12.binde şanzıman yağı değiştirildiğinide hiç birabada duymadım görmedim yani.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugurozer

bende 13 senedir honda kullanıyorum,

aracınız otomatik ise 40bin-50bin de değiştirmeyi öneriyor honda, babamın cr-v yi 20 bin olmadan değiştirmişler, ben orda olsaydım kıyameti kopartırdım.

ayrıca motor yağımı internetten kaliteli yağ alıyorum (c3, sn) 15 binde bir kendim değiştiriyorum,

Hocam valla en iyisi senin yaptığın. Elinden geliyorsa ne güzel. Valla motor yağını değiştirirken baktım da bende yapabilirim. Önümüzdeki yağ değişimine kadar bu iş öğrenip kendim değiştiricem bende.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kafam Rahat -- 7 Mayıs 2015; 16:10:49 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Kafam Rahat

quote:

Orijinalden alıntı: ugurozer

bende 13 senedir honda kullanıyorum,

Hocam valla en iyisi senin yaptığın. Elinden geliyorsa ne güzel. Valla motor yağını değiştirirken baktım da bende yapabilirim. Önümüzdeki yağ değişimine kadar bu iş öğrenip kendim değiştiricem bende.

bi arkadaşımın kaynak makinesi vardı kaynaktanda anlıyordu,

onla beraber 2 tane çok sağlam sehpa yaptık evin önünde bir yüksekliğe onları koyup üzerine arabayı çıkarıyoruz, rahatla yağını ve filtresini değiştiriyoruz.

hatta lokma takımımız buji anahtarımızda var zamanı gelince onlarıda değiştiriyoruz hem keyif alıyoruz hemde çok komik rakamlara bakım yapmış oluyoruz.

tabiki öğrenmek gereken birkaç şeyde var, mesela bujiyi sıkarken ya tork anahtarından gerekli ayarla sıkacaksın yada lokma takımı ile sıkıyorsanız üzerinde kaç tur (genelde yarım + çeyrek yarısı) çevirmeniz gerektiği yazar, oyle sıkabildiğiniz kadar değil yani.

küçük unsurları öğrendikten sonra inanın çocuk oyuncağı... hele hele hava filtresi değişimi, polen filtresi değişimi...
    şimdilerde subap ayarlarını öğrenmeye çalışıyoruz :))

• Valla en iyisi hocam. Bende zevk alıyorum araba ile uğraşmaktan 4 senenin sonunda servisi bırakıp bakım masrafını yarıya indirdim. Sizin gibi bu işleri kendim öğrenip daha da yarıya indiririm :) paradan ziyada uğraşmayı da seviyorum. Arabayı hep kendim yıkarım mesela :) hem bu işleri öğrenmenin zararı olmaz ne zaman nerde lazım olacağı belli olmaz.
  • benzinli manuel arabaya 10 bin km bakım periyodu koymak tam bir soygun zaten.

Toyota Honda Nissan vs. yıllardır soyuyorlar milleti.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.