Şimdi Ara

12. Sınıf Sürecim ve Tavsiyeler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
3
Favori
659
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba herkese.Öncelikle herkese geçmiş olsun. Uzatmadan kendimden bahsedeyim. İzmir'de sağlam bir Anadolu Lisesi'nde okudum ama okulun pek bir katkısı oldu diyemem

istisna hocalar hariç.9'da yattım %99'luk kesim gibi, 10 ve 11'de ise sınavdan sınava çalışıyordum ama haftada 2-3 gün ekstra çalışmam oluyordu.Fakat 11'in mayısında telaş başlamıştı

hele o üniversite gezileri sonrası.Ve haziranın 1'inde çalışmaya başlamıştım.Yaz süresince Mat-1 ve Türkçe'yi komple bitirmiştim gerçi Türkçe'm hep iyiydi sadece soru çözdüm.Netler 135

civarı geliyordu yaz boyu.Aralığa geldiğimizde Coğrafya hariç tamamlamıştım YGS'yi.Netler de 142 civarı dolanıyordu.Son hafta ise 152 net yapmıştım Uğur sınavında.Sınavı ağlatmaya

giriyordum ama BAMMM!! YGS bir geldi 127 net, 7000 bilmem kaç o sinirle kapamıştım sayfayı direk zaten.İlk denemem bile 132 netti ve ben 1 hafta depresyon takıldım.Tabi bunda LYS

fizikten ve organikten tırsmamın etkisi de büyüktü.Sonra ne olduysa toplandım ve deli gibi kasmaya başladım.YGS'ye kadar ortalama 3 saat çalışan ben 5-7 saat kasmaya başladım ve 1

ayda integral hariç tüm LYS konularını bitirdim.Sonra deli gibi deneme çözdüm sınava kadar ama konular bitip her dersten 2-3 yanlış çıkınca yine gevşemeye başladım tabi.Ve sınava

girdik Mat-2 geçirdi bana Normalde 20 dk arttıran ben 2-3 integral sorusunu çok uzun diye okumadım ve sonuç hüsran geldi 38 net Mat 22 net Geo. Sonra tabi o moralsizlikle 1 hafta

yattım ve sülalem rahat biçimde Fen sınavına girdim ve inanılmaz iyi geçti.(Tabi baya dikkatsizlik yapmışız da çaktırma) Sonra sonuç açıklandı 4922. olmuşum MF3' te.Tabi 2k

hedeflerken bunu yapmak moral bozuyor ancak her şey istediğiniz gibi gitmiyor işte...

Gelelim Tavsiyelere:

1)Şu dönemi iyi değerlendirin, belki inanılmaz avantaj sağlamayacak size ama yine de YGS Kimya, Mat 1 ve Türkçe'yi bitirmeye çalışın okul açılana kadar.

2) Okul açıldığında okulda Limit Türev İntegrali öğrenin kesinlikle.Organiği ve Sistemleri halledersiniz okuyunca bile ama Organikte bir iki detay var onları da soru çözerek öğreneceksiniz.

3)İmkanınız varsa okula gitmeyin.Hele benim gibi çok samimi sınıf arkadaşlarınız 10'a yakınsa kendinizi test çözerken bir anda maç yaparken bulursunuz.Ha tabi ordan da 800.

arkadaş çıktı ama oynamasa 500. olacaktı belki

4)Konunun her detayını öğrenin, konuyla ilgili 5 test çözün ve 1 hafta sonra aynı konudan 2 test daha çözün bu yeterli olacaktır.

5)Bu garip gelebilir ama ben soru bankası çözerken inanılmaz sıkılan biriyim.O yüzden konuları erkenden bitirmeye çalıştım ve sb'den 4-5 test çözünce bir kenara fırlattım o konuyla

ilgili.Sürekli bölüm denemesi çözdüm diyebilirim yaklaşık 5 ay boyunca.Bence oldukça zevkli ve hızlandıran bir olay. YGS'de Sosyal hariç her birinden 3 bölüm denemesi bitirdim

sanırım. LYS'de de aynı 3'er adet.

6)Bir kere şunu anlayın ipler ÖSYM'nin elinde.O sebepten çok çalışan çok başarılı olur diye bir durum yok.Buna biraz zeka biraz da şans dahil olmalı.Çünkü sınavda çıkacak sorular bu

sene örneğin hepsi özgün değildi.Örneğin bir Mat1 sorusu arkadaş aynısını gösterdi bana küplü bir şeydi sınavda çok vakit yedirdi bana.O ise hemen yapmış tabi.Yani emeğinizin

karşılığını tam olarak alamayabilirsiniz ancak minimum %60'ını alırsınız.

7)Biliyorum klasik olacak ama YGS çalışmayın. Örneğin 20 bin Türkçe sorusu çözseniz bu seneki sınavda 30'u geçemeyebilirsiniz aynısı Mat1 için de geçerli. Emeğinizin karşılığını

LYS'de özellikle Fen kısmında alacaksınız hiç şüphesiz. Ama YGS kalleş bir sınav bunu unutmayın!

Özetle; YGS çok az çalışın, konunun her detayını bilin, sınavınız çok iyi geçmese de iyi derece gelebileceğini unutmayın ve çalışmaya devam edin!

EDİT:Gözleriniz kanamasın diye böyle yazdım kusura bakmayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rekt -- 13 Temmuz 2015; 2:08:58 >

• takip

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 9 da yatıp 10-11 de sınavdan önce bakan biri nasıl 135 le başlıyor (Yaz boyu 135 yazdığı için dedim)
  • Dr John H. Watson kullanıcısına yanıt
    Temelim vardı bi de dersi baya iyi dinliyordum belki de deneme kolaydı

• Ben ygs çalıştıktan sonra netlerimde düşüş yaşadım ilginç bir şekilde, bakalım bir sürü kitap var yaza bitecek mi

• quote:

Orijinalden alıntı: ValidatePro

Ben ygs çalıştıktan sonra netlerimde düşüş yaşadım ilginç bir şekilde, bakalım bir sürü kitap var yaza bitecek mi

Kitap bitirmek amaç olmasın öğrenin yeter.

• Yazan arkadaşin sınıftan sıra arkadaşi olarak onayladiğim tavsiyeler.

• Amiller kullanıcısına yanıt
    Vay bro konuya hoşgelmişsen.

• Sağolun hocam güzel tavsiyeleriniz için

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.