Şimdi Ara

12 volt 60 amper akünün amperini değişken değerlerde düşürebilmek. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.731
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    İlginiz ve verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Ben de akü ile olan bu projeden vazgeçip, mikrodalga fırın trafosu ile yapmaya karar verdim.
  • coskunismail C kullanıcısına yanıt
    Rica ederim.
    Eğer yapmaya karar verirseniz forumda paylaşmanız güzel olur.
    Kolay gelsin.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Trafoyla nasıl olacak??? Akü dc üretecidir direk bağlanırsa elektromıknatıs elde edersiniz. Elektronik devreyle ac ye dönüştürmelisiniz sonra trafoya bağlayabilirsiniz.
  • mavi-kaplan M kullanıcısına yanıt
    Akü tamamen devredışı kaldı. Şimdi mikrodalga fırın trafosu ile bambaşka bir çalışma yapıyorum.
  • Eveeet. Mikrodalga fırın ile yaptığım çalışma mükemmel oldu. Trafonun üst kısımdaki ince kablolu sekonder sargısı galiba onu kesip çıkardım. Kesim işleminde dikkatli olmak gerekiyor, çünkü altta yer alan kalın kablolu sargıya zarar vermemek gerekiyor. Oluşan boşluğa 10 mm kare bakır kabloyu 3,5 tur sardım, çıkış uçlarına punta için sertleştirilmiş bakır çubukları bağladım. Trafonun 220 volt hattına bir dimmer, bir AC 220 volt ibreli voltmetre(dijital olan voltmetreleri kullanmayın, çünkü dimmer sapıtıyor) ve bir de push buton bağladım. Elektriği verdiğimde push butona basmadan sistem çalışmıyor. Dimmer maksimumda iken punta uçlarından 3,2 volt ölçtüm, tabi amperini bilmiyorum ama oldukça yüksek bir amper verdiği kesin. Çünkü iki nikel sacı üst üste koyup push butona bir kere dokununca, muhteşem bir punta oluşurken sacların altındaki tahtadan dumanlar çıkıyor. Yani yakma sanatı ile gravür oymacılığı bile çok rahatlıkla yapılabilir. Birkaç punta denemesi yaptım. SONUÇ: Mükemmel ötesi diyebilirim. Kullanılan nikel şeritlerin kalınlığına ve alaşım durumuna göre, ya da uygulama yapacağımız yere göre dimmerle trafoya giden voltajı düşürüp yükselterek en ideal punta voltajı voltmetre ile görüyorsunuz. Çünkü daha sonra yapacağınız aynı türden işler için mevcut verileri kaydetme imkanı elde ediyorsunuz. Gerçi dimmer üzerine de bu veriler işaretlenebilir, tercih size kalmış.
    12 volt 60 amper akünün amperini değişken değerlerde düşürebilmek.12 volt 60 amper akünün amperini değişken değerlerde düşürebilmek.12 volt 60 amper akünün amperini değişken değerlerde düşürebilmek.12 volt 60 amper akünün amperini değişken değerlerde düşürebilmek.12 volt 60 amper akünün amperini değişken değerlerde düşürebilmek.

Bu da punta sonuçları
    12 volt 60 amper akünün amperini değişken değerlerde düşürebilmek.12 volt 60 amper akünün amperini değişken değerlerde düşürebilmek.

• coskunismail C kullanıcısına yanıt
    Ahahaha süper olmuş hocam. Elinize sağlık. Çok malzeme kullanmadan iyi çalışan bir makine çıkmış ortaya. Güle güle kullanın. Püf noktalar için de teşekkürler

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • zwanzig kullanıcısına yanıt
    Eyvallah.
  • Akü ile punta yapmayı düşünüyorsanız direnç ile olmaz. Süre ile olur. Gücüne göre 5-10 adet mosfeti paralel bağlar 555 ya da bir microcontroller ile 5-10ms gibi bir süre aküden akım verirsiniz punta noktasına. Bu kadar. Bunun için hazır devrelerde var ancak biraz pahalı.
  • electroumit E kullanıcısına yanıt
    Aküden vazgeçtik zaten.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.