Şimdi Ara

12 volt flaşör devresi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
1
Favori
5.041
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • ewet devreyi elimle cizdim baya bi ugrastım ters derken neresi ters olmus tarif ederseniz cok sevinirim kocaeli gebzede oturuyorum en azından sizin elinizdekinin resmini atarsanız ona göre cizim yapabilirim ona bakarak ters olan yerleri düzeltirim cıktıyı aldımda ütü ile yapamadım ya a4 kagıdı ile olmuyor yada ben beceremedim birde yazıcımda olmadıgı icin internet kafeden cıkartıyorum adam baska kagıt koymam diyor siz elinizdekinin resmini atarsanız sevinirim birde IRFZ 44 ün baglanıs sekli dogrumu yoksa tersmi ben ayaklarını ölcüm şase olan ayagı direk saseye bagladım
  • ustadım buraya pek girmiyosunuz galiba en azından faceden eklerseniz yardımcı olursanız sevinirim
    facebook.com/HarunPat2834
  • harunpat H kullanıcısına yanıt
    mesaj yazarken bana yada başkasına cevapla kısmıınddan yaszarsan bana mesaj geldıgı zaman sıze donus yaparım
    ama sız yukardakı mesajı alıntı yapmadan yazdığınız ıcın bende bugun yazdığınız mesada alıntı yapmışsınız ben oyle gordum
    gelelim konumuza

benım sıze attığım resım plaketın onunden gorunus halıdır bunu sız elle cızınce plaketın arkasına ters oluyor

bu sekılde cızım yapılır ve baskı alındığında ters olur bu baskıyı plakete utu ıle gectıgımızde ıse devre duz cızımdekı gıbı duz olarak olur

sımdı sız elle cızım yapacaksanız eger tekrar ben sıze resmı ters cevırıp o sekılde yuklucem sız buna bakarak elle kalemle cızım yapacaksınız

ve plaketı erıtınce duz sekılde olacak

simdi açıklama yapayım siz çizdiniz ya plaketi suankı elınızde olanı ona bakırların olduğu yerden bakınca devre duz oluyor

ama montaj yaparken plaketin obur yüzünden yapıyorsunuz ve ozaman cızımınız ters oluyo anladınızmı

arka tarafta bakınca gurdugunuzu onden bakınca gormenız gerekiyor. bız buna ayna goruntusu dıyoruz

SİMDİ SADECE SİZİN İCİN RESIM YUKLUYORUM DEVRENIN TERS CEVRILMIS HALI
    BASKA ARKADASLAR BUNA UYMASIN LUTFEN ....

RESİM

12 volt flaşör devresi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi japon_japon -- 17 Mayıs 2015; 14:27:04 >

• quote:

Orijinalden alıntı: japon_japon

mesaj yazarken bana yada başkasına cevapla kısmıınddan yaszarsan bana mesaj geldıgı zaman sıze donus yaparım
    ama sız yukardakı mesajı alıntı yapmadan yazdığınız ıcın bende bugun yazdığınız mesada alıntı yapmışsınız ben oyle gordum
    gelelim konumuza

benım sıze attığım resım plaketın onunden gorunus halıdır bunu sız elle cızınce plaketın arkasına ters oluyor

bu sekılde cızım yapılır ve baskı alındığında ters olur bu baskıyı plakete utu ıle gectıgımızde ıse devre duz cızımdekı gıbı duz olarak olur

sımdı sız elle cızım yapacaksanız eger tekrar ben sıze resmı ters cevırıp o sekılde yuklucem sız buna bakarak elle kalemle cızım yapacaksınız

simdi açıklama yapayım siz çizdiniz ya plaketi suankı elınızde olanı ona bakırların olduğu yerden bakınca devre duz oluyor

ama montaj yaparken plaketin obur yüzünden yapıyorsunuz ve ozaman cızımınız ters oluyo anladınızmı

arka tarafta bakınca gurdugunuzu onden bakınca gormenız gerekiyor. bız buna ayna goruntusu dıyoruz

RESİM

12 volt flaşör devresi

ustam allah razı olsun sizden basınızı sisirdim biliyorum bu sefer inş olacak şimdi hemen baslıyorum devre yapımı konusunda cok acemiyim o yüzden ilk seferde basaramadım birde dediğiniz gibi direk baka baka cizdim şimdi resmi attıgınız gibi cizip bu sefer yapıcam yardımlarınız icin cok teşekkür ederim

ne demek kardesım ıstedıgın zaman yardım ısteyerbılırsın plaketı erıttıkten sonra resım cek at ben bır bakayım tammı

ve dıger devredeki entegre bozulmuş olma ıhtımalı yüksek onu kullanma bence 555 varya onun entegre pabucu var ondan al karta en son entegreyı tak olurmu
    entegre soketi su sekılde bak netten
    https://www.google.com.tr/search?q=entegre+pabucu&biw=1280&bih=870&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=n4pYVePlHKuqygOSj4D4Bg&ved=0CAYQ_AUoAQ#tbm=isch&q=entegre+soketi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi japon_japon -- 17 Mayıs 2015; 15:34:23 >

• quote:

ne demek kardesım ıstedıgın zaman yardım ısteyerbılırsın plaketı erıttıkten sonra resım cek at ben bır bakayım tammı

ve dıger devredeki entegre bozulmuş olma ıhtımalı yüksek onu kullanma bence 555 varya onun entegre pabucu var ondan al karta en son entegreyı tak olurmu

şuan elimde daha 3 4 tane entegre var bugun alamamda yarın alırım ondan bugun gene normal yapim bi bide abi sendeki hazır devrenin ön yüzünden resim atarmısın ırfz44 ün metal tarafı netarafa gelicek içemi dışamı
  • quote:

Orijinalden alıntı: harunpat

quote:

gelelim konumuza

RESİM

12 volt flaşör devresi

ustam allah razı olsun sizden basınızı sisirdim biliyorum bu sefer inş olacak şimdi hemen baslıyorum devre yapımı konusunda cok acemiyim o yüzden ilk seferde basaramadım birde dediğiniz gibi direk baka baka cizdim şimdi resmi attıgınız gibi cizip bu sefer yapıcam yardımlarınız icin cok teşekkür ederim

abi gene olmadı bu
     12 volt flaşör devresi 12 volt flaşör devresi

sımdı doğru olmuş ama dedıgın gibi irfz44 ters onu metal kısmı arkada olacak metal kısmı kondostore bakacak

birde trimpot yanlış takmışsın buda olur ama diyelimkı trimpot 100 k bunu sola cevırdın syan son yavaşladı ortaya getirdin mi hızlanır ama saga cevirdinmi yıne yavaşlar bu halıyle

geri kalan normal duruyor cıkısa bır adert serit led varsa bağla
  • quote:

sımdı doğru olmuş ama dedıgın gibi irfz44 ters onu metal kısmı arkada olacak metal kısmı kondostore bakacak

birde trimpot yanlış takmışsın buda olur ama diyelimkı trimpot 100 k bunu sola cevırdın syan son yavaşladı ortaya getirdin mi hızlanır ama saga cevirdinmi yıne yavaşlar bu halıyle

geri kalan normal duruyor cıkısa bır adert serit led varsa bağla

IRFZ44 ü iki şekildede bagladım degişen bişey olmadı malzeme listesinde 100k trimpot yazıyodu elektronikciden istedim bunu verdi bana şerit led bagladım ama nafile saga sola her yöne dönderdim yanmıyor
  • simdi senin için foto ve video yukluyorum 1 lira koydum yanına devenin buyuklugunu anlayasın dıye

foto

videohttps://youtu.be/MHX-WfYU9_M

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi japon_japon -- 17 Mayıs 2015; 20:12:38 >

resimden tam bellı olmıyıor ama sanırım girişdeki koruma için kodugumuz
    4148 diyotu ters gibi geldi bana diyottakı siyah yer kondastore doğru bakacak sekılde cevir

başka sorun gorunmuyor gibi eger hala çalışmaz ıse 555 entegresını bozuk olabılır lehım yaparken cok uzun sure lehım tutuyorsan bu entegreyı bozar unutma

lehım yaparken lehımı degdır az olsun tomurcuk gıbı olmasın ve bekle entegrenın bacağı soğusun sonra dıger bacağı lehımle
    bu sekılde devam et lehım araları bekle kı entegre aşırı ısıdan bozulmasın
  • quote:

resimden tam bellı olmıyıor ama sanırım girişdeki koruma için kodugumuz
    4148 diyotu ters gibi geldi bana diyottakı siyah yer kondastore doğru bakacak sekılde cevir

başka sorun gorunmuyor gibi eger hala çalışmaz ıse 555 entegresını bozuk olabılır lehım yaparken cok uzun sure lehım tutuyorsan bu entegreyı bozar unutma

lehım yaparken lehımı degdır az olsun tomurcuk gıbı olmasın ve bekle entegrenın bacağı soğusun sonra dıger bacağı lehımle
    bu sekılde devam et lehım araları bekle kı entegre aşırı ısıdan bozulmasın

üstat suanda diyotun yönünü dönderdim cıkıs verdi ledler yandı ama yanıp sönme yok sabit yanıyor sonuca yaklasmama az kaldı
    potun yununude cevır ve potun altındakı kondostorun degerlerını bana yaz

sen bırde ırfz44 dun gate ayagındakı 10 k direnci koymamışsın dıkkalı bak resme

44 dun onunden bakınca yanı metal arkada kalınca soldakı ayak gate dır bu ayak lıe saseye yanı eksıye 10 k direnç at çalışacaktır devren eger

555 bozuk degılse

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi japon_japon -- 17 Mayıs 2015; 21:13:30 >
  • onden arkadan son reımlerı at bırde resımler daha net olursa sevınırım

12 volt flaşör devresi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi japon_japon -- 17 Mayıs 2015; 21:18:49 >
  • quote:

potun yununude cevır ve potun altındakı kondostorun degerlerını bana yaz

sen bırde ırfz44 dun gate ayagındakı 10 k direnci koymamışsın dıkkalı bak resme

44 dun onunden bakınca yanı metal arkada kalınca soldakı ayak gate dır bu ayak lıe saseye yanı eksıye 10 k direnç at çalışacaktır devren eger

555 bozuk degılse

10k yı koymadıgımı eski devre ile karsılarsıtırınca fark ettim ve hemen ekledim ama galiba 555 bozuk birde onu değiştirip deneme yapim
  • quote:

onden arkadan son reımlerı at bırde resımler daha net olursa sevınırım

12 volt flaşör devresi

trimpotun altında 25v10 uf kondanstör var
    tmam potu da cevirdiysen calısması gerekiyor atrık calısmazsa 555 değiştir ama yukarda yazdığım gıbı yap bır ayak lehımle bıraz bekle oyle devam et tmmı
  • quote:

onden arkadan son reımlerı at bırde resımler daha net olursa sevınırım

12 volt flaşör devresi

ustadım allah razı olsun sayende yaptım en son etegreyi değiştirip dediğiniz gibi lehimledim ve sonuca ulaştım hakkınızı helal edin basınızı agrıttım ve sayenizde yaptım sizi izlemeye devam edicem ve sırada inş 36 ledli vu metre projenize başliyip yapıcam :) o konudada cok basınızı agrıtıcak gibiyim
    VE sizin bir yazınızda okudugum gibi elektronik le ugrasmak gercekten cok eglenceli özellikle sonuca ulaşınca :)
     12 volt flaşör devresi 12 volt flaşör devresi 12 volt flaşör devresi

tebrik ederim sonunda ılk devrenı yapmış oldun azimle yapılınca hersey oluyor degılmı başkası olsa olmadı yaa at cope derdı

senın devre elemanlarını fazla tanımama ve ılk basta baskıyı tersten alman hatalı oldu sadece benım ılk devrem cok cırkındı ama calısmıstı

ve ben ılk devremı yaptığımda bakır eritmek ne onu bıle bılmıyordum plaketın arkasını matkaba takdıgım vıdanın bası ıle cızerek verı yolu oluşturmuştum

resımlerını atarım buraya gorursun :D

bıtırmene sevındım ve sana yardım ederken zevk aldım ınan kı hıc gocunmadım erınmedım ıslerım vardı onun ıcın gec cevap verebıldım sadece .

vu metreyı yaparkende sana yardım ederım seve seve ilerkı projelerınde görüşmek dılegıyle

ver ceryanı yansın zabaa gadar flaşın sımdı :))))))))
    resımler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi japon_japon -- 17 Mayıs 2015; 23:54:59 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.