Şimdi Ara

120 Dolara kendi BB-8 robotunuzu yapmak ister misiniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
499
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• 120 Dolara kendi BB-8 robotunuzu yapmak ister misiniz? 

Geçtiğimiz yıllarda filmlerde sık sık gördüğümüz robotlar bugün gerçek hayatta da karşımıza çıkmaya başlıyor. Özellikle üretim bantlarında çalışabilen robotlar biz farkına varmasak da yeni bir sanayi devrimini başlatmış olabilir, ancak işin bir de diğer yüzü var.

Star Wars filmini izleyenler hatırlayacaktır BB-8 isimli sevimli bir robot macera boyunca ana karakterlerimize eşlik ediyor. Oldukça sıcakkanlı ve yardımsever olan bu robot filmi izleyen bir genç beyni harekete geçirmeyi de başarmış. 17 yaşındaki Angelo Casimiro sömestr tatilini kendine bir BB-8 yapmak için harcamayı tercih etmiş.

Casimiro robot için toplamda 120$'lık kabul edilebilir bir harcama yapmış. Bunun karşılığında aldığı sonuca ise bir öğrenci için oldukça başarılı. iPhone üzerinden kontrol edilebilen robotun içerisinde Arduino tercih edilmiş. Her ne kadar yapımı biraz ilgi gerektiriyor gibi gözükse de boş vakti olan veya hobi arayan teknoloji severler Casimiro'nun talimatlarını takip ederek kendi robotlarını yapabilirler.

İlk versiyonda bir kaç hatanın bulunduğunu söyleyen genç gelecek versiyonda bu hataların düzeltileceğinin de müjdesini veriyor. İkinci versiyonda ayrıca Rasperry Pi kullanılacağı da belirtilmiş. Aşağıda yer alan videodan Casimiro'nun kendi BB-8'ini nasıl hazırladığını izleyebilirsiniz.

• Hayır.
  • bize sayısal loto yu doğru tahmin edecek bir yapay zeka programı lazım :D

• GüzelmiÅŸ bitirme projesi olarak yapılabilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elektronık kartaların hepsi orjinal.Çinden daha ucuza alınır.

• Star Wars ile ilgili şeyler görmekten daral geldi artık.
  • dolaşmıcaksa yerinde sabit kalıyorsa almaya ne gerek var

• Türkiye şartlarında 120 dolara maledemezsiniz o yüzden uğraşılmaz. Burada bulunamayan malzemeleri uluslararası kargo ile tek tek almak maliyetli olacaktır.
  • Bizim 17 yaşındaki gençler de kız mesleğin önünde ellerinde sigara-tesbih ile kız kessinler keko keko Bu arkadaşı yürekten tebrik ediyorum
  • Helal olsun 17 yasında bir gencin bu zekası için

• quote:

Orijinalden alıntı: HatimİndirenSteveJOBS

Bizim 17 yaşındaki gençler de kız mesleğin önünde ellerinde sigara-tesbih ile kız kessinler keko keko Bu arkadaşı yürekten tebrik ediyorum

Hayırdır sen ne yapıyorsun acaba stiv kardeş ? Geceni gündüzünü forum nickleri arayarak harcamıyorsundur herhalde ?
  • hayır istemiyorum...

• quote:

Orijinalden alıntı: Biyturs_OnSr

quote:

Bizim 17 yaşındaki gençler de kız mesleğin önünde ellerinde sigara-tesbih ile kız kessinler keko keko Bu arkadaşı yürekten tebrik ediyorum

Hayırdır sen ne yapıyorsun acaba stiv kardeş ? Geceni gündüzünü forum nickleri arayarak harcamıyorsundur herhalde ?

Birtanesi de gelmiş.

• quote:

Orijinalden alıntı: X@ndeR

Star Wars ile ilgili şeyler görmekten daral geldi artık.

Aynen öyle daha son filmi izlemeden bıktık.

Robot teknolojisi insan onurunun haketmediği koşullarda çalışmasını önleyecek şekilde gelişse mükemmel olurdu. Mesela madenlerde, her türlü ağır amelelik gerektiren işlerde, kelimenin tam anlamıyla pis işlerde vesaire kullanılabilecek şekilde gelişse tadından yenmeyecek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Biyturs_OnSr

quote:

Birtanesi de gelmiş.

Mesleğin Öğrenci (?)

Son mesaj attığın konular

Mesaj saniyesine gore ılerıdekı eşinizin/sevgilinizin adını ogrenın (Risk İçerir) başlıklı konuya yorum yazdı

Kız arkadaşa hediye başlıklı konuya yorum yazdı

Hacettepede yerli aracın grubunda mıydın ? Tübitak'ta birinciliklerin mi var ? Bu BB-8 videosunu sen mi çektin yoksa ?

• Yanlız aile nasılda yardım etmiş birde Rexona ve deniz topuyla robot yapılacak deseler gülerdim. Çocuk harbi yapmış.

• Tipik turk insanimiz iste. Cocugu tebrik etceginiz yere su yazdiklariniza bakin. Hic utanma denen birsey kalmamis. Buraninda suyu cikmis artik

• Gerçekten helal olsun bu çocuk mühendis olmayacak da bizim barajı geçip özele giden çocuklarımız mı mühendis olacak

• Gerçekten helal olsun bu çocuk mühendis olmayacak da bizim barajı geçip özele giden çocuklarımız mı mühendis olacak

• ya o da bişey mi, bizim kastamonulu oğlan benzinsiz çalışan araba yapmış
    http://www.ensonhaber.com/liseli-genc-gunes-enerjisi-ile-calisan-otomobil-yapti-2016-01-30.html

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.