Şimdi Ara

1280x1024 Çözünürlükte bulanıklık oluyor..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
592
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2 arkadasım da bilgisayarlarını bu çözünürlükte kullanıyorlar..Bense kullanamıyorum..Goruntu netliği gidiyor garip bi bulanıklık oluyor..Gözü cok yoruyor..Ekran kartım 9600GT..Yani çok iyi..Sorun ondan olamaz..2 farklı monitorde denedim 2si de aynı..Birisi eski model Vestel, birisi de şu klasik siyah-gri Samsung 17'' flat ekranlardan..( LCD değil)..

Sorun ne olabilir?

• frekans 1280x1024 de sanırım 60hz destekliyor ve yoğun bir titreşim meydana gelir ancak brilliance yada daha üst sınıf crt ler 75-80 hz destekler 17'' 1280x1024 olarak ve sürekli kullanımda gözleri kötü derecede yorar bence çöz. düşürüp frekansı yükseltmelisin
  • Benim Samsung monitor 60Htz 'de çalışıyor ve başka bi değeri desteklemiyor..yine de 75Htz denedim olmadı..başka yapabileceğim bişey var mı? bu arada arkadaşlarımdaki monitorler benimkinden cok daha eski..hatta bi tanesi flat bile değil..
  • Bu probleme bi çözüm bulacak aradaş yok mu ya??
  • Kullandığım monitör Samsung SyncMaster 793DF. Dün çözünürlük ayarlarını değiştirdim. 1280x960 72Hz de kullanıyorum Gözü yormuyor. 1280x1024 te denedim 60Hz çok düşük olduğundan gözü bozacak derecede. Kendine en uygun yüksek çözünülük ve frekans oranını deneyerek bulabilirsin. İlk önce monitörü en düşük frekans oranına ayarla. Daha sonra çözünürlük değiştirerek monitörün o çözünürlükte desteklediği en yüksek frekans oranını seç. Çözünürlüğü düşürdükçe desteklenen en yüksek frekans oranı artar. Hangisi gözünü yormuyorsa onu kullan. Frekans oranında ise 70Hz nin altına düşmemeni tavsiye ederim.
  • soyledigini denedim arkadasım.. 1154 x 864 çözünürlükte maksimum 75Hz destekliyor monitor..Yine de bi bulanıklık oluyo..Bi de aynı cozunurlukte 60Hz ye cekince goruntu netleşiyor..Ben hala neden 1280x1024 çözünürlüğe çekemedigimi anlayamadım..
  • şu çözünürlük davası bu kadar zor bişey mi ya arkadaslar..Ben elimden geldiği kdar yardımcı olmaya çalışıyorum herkese..Lutfen biraz daha duyarlı olalım..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.