Şimdi Ara

12v kanalına 18a 9600gt için yeterli mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.576
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • İngilizcem olduğunu yukarıdaki linklerden anlamışsındır belki. Verdiğin linkte bana savını desekleyecek bir iki cümle gösterebilirsen sevinirim çünkü ben bulamadım.

Onun yerine madem ingilizcen var şurayı okumanı tavsiye ederim :

Anandtech psu moderatörün çok başarılı bir yazısı var bu konuda :
    http://forums.anandtech.com/messageview.aspx?catid=84&threadid=2167846&enterthread=y

öncelikle bazı çok kaliteli 1000 watt güç kaynakları hariç çoğu güç kanağının aslında tek 12V kaynağına sahip olduğunu, tek 12V çıkışının çoğunlukla sınırlı 12V çıkışlarına ayrıldıklarını söylüyor.

İkinci alıntıda ise 12V ayrımı yapılmayan güç kaynaklarında daha az parça kullanıldığını ( bu ayrımı gerektirecek) bu sebeple aslında daha ucuz olduğundan bahsediyor.

quote:

In most cases, multiple +12V rails are actually just a single +12V source just split up into multiple +12V outputs each with a limited output capability.
    There are a few units that actually have two +12V sources, but these are typically very high output power supplies. And in most cases these multiple +12V outputs are split up again to form a total of four, five or six +12V rails for even better safety. To be clear: These REAL multiple +12V rail units are very rare and are all 1000W+ units (Enermax Galaxy, Topower/Tagan "Dual Engine", Thermaltake Tough Power 1000W & 1200W, for example.)

quote:

There's less components and less engineering to make a PSU that DOES NOT have the +12V rail split up, so it's cheaper to manufacturer (about $1.50 less on the BOM, $2 to $3 at retail) and typically this cost savings is NOT handed down to the consumer, so it actually behooves marketing to convince you that you only need single +12V rails.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nucro -- 28 Mart 2008; 22:51:42 >

• Arkadaşlar yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Anlaşılan tek 12v raili ile ince hesap ve ucu ucuna yetme durumu söz konusu. Ben de daha fazla kasmadım ve yeni psu almaya karar verdim. Sağolsun forumdan bir arkadaşımızın yardımıyla vatan bilgisayarın ideal kart kampanyasından 130 ytl ye ocz stealthxstream 600w psu aldım. 4 tane 12v raili var. Herbiri 18a. 12v raillerin toplam çıkış gücü ise 425w. Yani kombine 12v akımı 425/12 =35a civarı oluyor. İleride sli işine girersem de yetecektir sanırım. 9600gt yerine de 8800gt alıcam. Nasıl olsa artık güç sıkıntım yok :) Büyük ihtimalle sparkle calibre ya da 1 gb palit olacak.
  • Mucro arkadaşın verdiği bu değerli bilgiler ışığında bizim "bu psu yeter mi?" sorularımız çok yersiz oluyor sanırım.. Çünkü ekran kartlarının aslında çektiği watt değeri çok düşük kalıyor, ki bunun üzerine bide oc ekleyelim ve 2 katına çıkaralım yinede çok düşük kalıyor...

işlemcim zaten ocli hali ile 11-12 a akım ihtiyacı duyuyor. Bun 1. railden verilse geriye 6a kalıyor zaten.
    ekran kartı en kabasından 6a istese geriye 12 a kalıyor daha..

Anladığım kadarıyla kullandığımız psuların (BSII bile) GERÇEK 2 tane 12v hattına sahip olmadığından dolayı yetmeme durumları ortaya çıkıyor.... sizce??
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.