Şimdi Ara

12V yuksek amperli (amfi icin) adaptor nasil yapilir?? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
58
Cevap
0
Favori
55.671
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Anıl_35

@bhdrctr , yazıları okudum da oto ses sistemini evde kullanacaksanız bence en sağlam yol; kullanacağınız güce göre 60-72Ah'lik akü ve buna paralel şarj sistemi için 13.8-14V / 7-10A gerçek dc adaptor kullanmanızın daha sağlıklı olacağını düşünüyorum.Aksı taktırde yetersız adaptör yüksek güçte bas kısma,cihaz kapama gibi sorunlar yaratır.En iyi performansı aküden alabilirsiniz(arabadaki sistem gibi düşünülebilir).Kolay gelsin..Saygılar

Hocam SMPS sistem aküyü aratmıyor emin olabilirsiniz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: DiabloXT

quote:

Orjinalden alıntı: Anıl_35

@bhdrctr , yazıları okudum da oto ses sistemini evde kullanacaksanız bence en sağlam yol; kullanacağınız güce göre 60-72Ah'lik akü ve buna paralel şarj sistemi için 13.8-14V / 7-10A gerçek dc adaptor kullanmanızın daha sağlıklı olacağını düşünüyorum.Aksı taktırde yetersız adaptör yüksek güçte bas kısma,cihaz kapama gibi sorunlar yaratır.En iyi performansı aküden alabilirsiniz(arabadaki sistem gibi düşünülebilir).Kolay gelsin..Saygılar

Hocam SMPS sistem aküyü aratmıyor emin olabilirsiniz.

Elbette akü kadar temiz güç alınabilen kalite gerçek smps'ler var.Ben sadece alternatif çözüm yolu sundum

• Selamlar.
    ........................
    http://www.koctaspower.com/index.asp?page=urunler&anakategori=1&altkategori=1&kategori=1
    14 PSP-500
    15 PSP-1000
    Bunları bir incelemenizi tavsiye ederim.
    -------------------
    .......................
    http://www.rrsierra.com/amplifikatorler.html
    http://www.rrsierra.com/urundetay/04.html
    Bunun bir yabancı linkini bulabilen var mı?
    Nedense ayrıntılı teknik bilgi yok...
    Tek olan bilgi :
    SA 5050
    RMS 50 W x 4 Ch + 150 W x 1 Ch @ 4 ohm
    RMS 80 W x 4 Ch + 240 W x 1 Ch @ 2 ohm
    Şayet bir teknik doküman varsa elinizde , bir resmini
    görme şansımız var mı acaba.
    Bu alet kaç Amper çeker , sigortası kaç Amperdir ,
    çıkış güçlerinin RMS , PEAK , MAX kaç Watt verdiği ve hangi
    voltajda bu çıkış gücünü verebildiği vs. gibi.
    Bizim yerli sitelerimizin iddiaları beni hiçbir zaman
    tatmin etmemiştir. Bu cihazın bu güçleri verebileceğinden de
    açıkçası emin değilim.dış dünyada bilinmeyen , hayali , uydurulmuş
    bir Türk markası , Kore de fason ürettirilip , ithal edilen
    görselliği şık görünen ama içinde ne olduğundan şüphe duyduğum bir ürüne
    benziyor. Çünkü :
    http://www.comparestoreprices.co.uk/car-audio-and-in-car-entertainment.asp
    bu kadar markanın içinde maalesef bulamadım ki gerçek
    verilerine ulaşabileyim.
    ..........................
    http://www.ground-zero-audio.com/13_download/gzrcx.pdf
    http://www.ground-zero-audio.com/13_download/testberichte/GZRC_16_carhifi.pdf
    http://www.ground-zero-audio.com/13_download/testberichte/GZRC_16_autohifi.pdf
    http://www.ground-zero-audio.com/13_download/manuals/manual_gzrcx.pdf
    ..........................
    http://www.jbl.com/car/products/product_detail.aspx?prod=GTO6535E/230&CheckProduct=Y
    -------------------------
    Ancak görebildiğim kadarı ile bu kadar lüks bir SMPS ye gerek kalmadan , orta kalitede 2 adet PC PSU su da aynı işi görecektir.
    Saygılar.

• quote:

Orjinalden alıntı: tda 1562q

kardeş anfinin içindeki swich mode devresini iptal et ve ordan 12 volt ile besle senin 40 A ihtiyaç duymanın sebebi swich mode devresinden kaynaklanıyor.

bilmediğin konularda fazla yorum yapmayıp insanlazı zor duruma düşürmeseniz iyi olur.smps zaten voltajı yükseltmek için kullanılıyor
  • arkadasim urunun teknik bilgilerini zaten urun uzerinden verdim ben.. anfinin uzerinde 75 A lik sigorta var...

urunude kendi arabamda kullaniodum ve sesinden memnundum... urunede herhangi bi zarar vermeden DiabloXT arkadasiminda yardimlariyla iki adet psu yu baglayip kullanmaya baslayacagim en kisa surede.. saygilarimla..

yorumlariniz hala benim icin degerlidir...
  • 220/12VAC 600VA bir trafo al 12V çıkışına SKB 75-12 köprü diyot bağla sonra 40000 MF kondansatör veya daha büyüğünü bağla 10mm2 kabloyla tesisatı kur direk anfiye gir. Köprü diyotu 165x200x40 aleminyum soğutucuya bağla. Hiç problemsiz çalışır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: nihat35nihat

220/12VAC 600VA bir trafo al 12V çıkışına SKB 75-12 köprü diyot bağla sonra 40000 MF kondansatör veya daha büyüğünü bağla 10mm2 kabloyla tesisatı kur direk anfiye gir. Köprü diyotu 165x200x40 aleminyum soğutucuya bağla. Hiç problemsiz çalışır.

Allah rızası için söyler misin bana bunun maliyeti nedir?Bu sistemde kısa devre koruması var mı?Sıcaklık koruması var mı?Verimi %80i geçiyor mu?Biraz mantıklı yorumlarda ve tavsiyelerde bulunun lütfen.
    Biri amplinin SMPS katını sök demiş biri de 600Wlık adaptör devresi kurduruyor adama.

600W 220->12 trafo ne kadar?Kaç kilo?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Diablo -- 24 Mart 2008; 23:18:07 >

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: nihat35nihat

220/12VAC 600VA bir trafo al 12V çıkışına SKB 75-12 köprü diyot bağla sonra 40000 MF kondansatör veya daha büyüğünü bağla 10mm2 kabloyla tesisatı kur direk anfiye gir. Köprü diyotu 165x200x40 aleminyum soğutucuya bağla. Hiç problemsiz çalışır.

Allah rızası için söyler misin bana bunun maliyeti nedir?Bu sistemde kısa devre koruması var mı?Sıcaklık koruması var mı?Verimi %80i geçiyor mu?Biraz mantıklı yorumlarda ve tavsiyelerde bulunun lütfen.
    Biri amplinin SMPS katını sök demiş biri de 600Wlık adaptör devresi kurduruyor adama.

600W 220->12 trafo ne kadar?Kaç kilo?
    Ayrıca bildiğim kadarıyla 220/12V AC trafo alırsa işini görmez çünkü AC-DC dönüşümde voltaj düşümü olur.

baya bi yargılamışsın ama bende bir iki şey ekleyeyim diyorum.

arkadaşa kısadevre koruması varmı ısı koruması varmı regülatör varmı gibi sorular sormuşsunuz bende size şunu sorayım bu saydığınız özellikler oto akülerinde varmı .yok bu yüzeden sorun teşkil etmiyor bana kalırsa.
    ek olarak amfiler için regülatöre gerek yoktur

son olarak ise 12v ac lik bir trafo fazlası ile yetecektirdoğrultup kapasitörlere girince voltaj zaten 15v seviyesine yükselecektir.

ev ortamında 100w bile çok büyük ses zaten asla tam performans la kullanamayacaksın amfini onun için ikinci el iki psu al ama kendin seçerek al biraz ağır olsun paralelle sana babalar gibi yeter.

konu ile alakası olmayanlarıda pek dinleme derim yukarda arkadaşın yazdığı gibi amfideki smps yi falan sokim deme

• Hocam ev ortamında elektronik bilgisi fazla olmayan birisine[yanlış anlaşılmasın] 600W trafo ile devre kurdurmak konusunda mantık bulamıyorum açıkçası.

Saydığım o PSU ve SMPS özellikleri artık olmazsa olmazlar arasında, zira arıza çıkarmaması ve güvenilirliği açısından çok önemli bence.

Herşey güç değil ayrıca bunu belirtmek istiyorum,özellikle verim konusunda titiz davranılmalı şu yaşadığımız dünyada.
  • Bence regülatöre gerek yok amfi içerisinde SMPS katı zaten var bu zaten gelen voltajı ister istemez regüle ediyor .
  • quote:

Orjinalden alıntı: AnarKin

Bence regülatöre gerek yok amfi içerisinde SMPS katı zaten var bu zaten gelen voltajı ister istemez regüle ediyor .

Oto amplileri giriş voltajına göre güç veriyorlar,12V ile 14.5V arası %25 RMS güç farkı oluşabiliyor.Her ampli tam olarak regülasyon yapmıyor,bende Nakamichi japon oto ampli vardı 9-18V arası sabit güç çalışıyordu ama günümüz amplileri aynı beceride değiller.
  • arkadaşım ben 600wattlık bi bas ve 300er vattlık 2 tane oval hoparlörü üç tane eski at kasa anfiyle çalıştırıyorum üçünden toplam 25 amper civarı akım elde ediyorum ve rahatlıkla kaldırıyor bence iki tane 500lük psu rahatlıkla işini görecektir tek dikkat etmen gereken psular trafo gibi açık bi devre olmadığı için şaselemeyi iyi yapman gerekiyor yoksa anfinin input bölümünden büyük voltajlar ölçebiliyorsun ya da seni çarpabiliyor bu akım yani bağladığın sistem de aynı kaynaktan -şebeke 220 voltu- akım çektiği için kısa devre ihtimali ya da anfinin yanma ihtimali var eğer buna dikakt edersen başka problem kalmıyor daha ucuz da yol yok arama boşuna
    Kolay gele...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zoptrik -- 24 Aralık 2007; 7:51:24 >
  • Bahadır hocam sistemi kurdu bile,2x18A sorunsuz alıyor bildiğim kadarıyla.

Ayrıca her 500W'a güven olmaz piyasadaki psuların çoğu yalan etiketlerle dolu.Gerçek 500W olan psular da zaten çok pahalı.Ayrıca 12V hatları parallellediğimiz sisteme göre daha pahalıya geliyor.En temiz yöntem bizimkisi.
  • arkadaşlar powerın sarısından +, siyahından ise - aldık. peki power çalıştırmak için hangi kabloları şaseliyeceğiz. bir topicde buyuk soketteki yeşili siyaha bağla demiş. ayrıntılı yardım edecek olan bi arkadas varmı????
  • quote:

Orjinalden alıntı: sanalexpress

arkadaşlar powerın sarısından +, siyahından ise - aldık. peki power çalıştırmak için hangi kabloları şaseliyeceğiz. bir topicde buyuk soketteki yeşili siyaha bağla demiş. ayrıntılı yardım edecek olan bi arkadas varmı????

yeşili siyaha bağlamanız yeterli...
  • Yahu bu kadar zormu,ampli smps si sonrası besleme vermek? naparsan yap..
  • quote:

yeşili siyaha bağlamanız yeterli...

teşekürler dostum akşama deniyeceğim.

edit:

tamamdır arkadaslar süper çalıştı rahatlıkla kullanıyorum herkese teşekürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sanalexpress -- 26 Ocak 2008; 11:28:06 >
  • ARKADAŞLAR ADAPTÖR YAPMAKLA URAŞMANIZA HİÇ GEREK YOK !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ŞoOOkKkK 12 volt 29 amper adaptör & 12 volt 15 amper adaptör ARTI PİYASADAN UCUZ.!!!!

arkadaşlar kendim istanbulda elektronikci ve bilgisayarcıyım bu tür adaptörleri size her zaman temin edebilirim. Bu adaptörleri kendimde evde 9-10 aydır kullanıyorum hiç bir problem yok. 29 amper olan ile JBL 600 watt anfi anfiye bağlı sony xplod 38 cm lik bası BESLEDİM. 15 AMPER olan adaptör ile de SONY teyp; teybe bağlı 4*45 watt sony hoparlörü ve teybi besledim aynı şekilde canavar gibi besliyor açıkçası. Evde müziği en sona açtığımda camlardan ve kapılardan zangır zangır ses gelmekte BİLGİLERİNİZE...
    12 volt 29 amper adaptörün fiyatı : 60$ dolar
    12 volt 15 amper adaptörün fiyatı : 35$ dolar
    NOT : Foruma her zaman giremiyorum işlerden dolayı vaktim olmuyor. yine 3 - 4 günde bir bakmaya çalışırım sizler için. MSN adresim gün içinde sürekli online alıcı olan arkadaşlar eklesin görüşelim (eyavuz2005@hotmail.com) görüşmek üzere

12V yuksek amperli (amfi icin) adaptor nasil yapilir??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ercanercanercan -- 2 Kasım 2008; 17:54:21 >

• quote:

Orjinalden alıntı: ercanercanercan

ARKADAŞLAR ADAPTÖR YAPMAKLA URAŞMANIZA HİÇ GEREK YOK !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ŞoOOkKkK 12 volt 29 amper adaptör & 12 volt 15 amper adaptör ARTI PİYASADAN UCUZ.!!!!

arkadaşlar kendim istanbulda elektronikci ve bilgisayarcıyım bu tür adaptörleri size her zaman temin edebilirim. Bu adaptörleri kendimde evde 9-10 aydır kullanıyorum hiç bir problem yok. 29 amper olan ile JBL 600 watt anfi anfiye bağlı sony xplod 38 cm lik bası BESLEDİM. 15 AMPER olan adaptör ile de SONY teyp; teybe bağlı 4*45 watt sony hoparlörü ve teybi besledim aynı şekilde canavar gibi besliyor açıkçası. Evde müziği en sona açtığımda camlardan ve kapılardan zangır zangır ses gelmekte BİLGİLERİNİZE...
    12 volt 29 amper adaptörün fiyatı : 60$ dolar
    12 volt 15 amper adaptörün fiyatı : 35$ dolar
    NOT : Foruma her zaman giremiyorum işlerden dolayı vaktim olmuyor. yine 3 - 4 günde bir bakmaya çalışırım sizler için. MSN adresim gün içinde sürekli online alıcı olan arkadaşlar eklesin görüşelim (eyavuz2005@hotmail.com) görüşmek üzere

SANIRIM GUC KAYNAĞIN ;'MEAN WELL' MARKA

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.