Ekran kartı montajı yapılmış bir şekilde mi yollanmıştı yoksa ayrı kutuda mı hocam ? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
13.299 TL 6700xt li Sistem (3. sayfa)
-
-
ekran kartı ayrı bir kutuda geldi hocam.
-
Ben sistemi aldıktan sonra evde güzelce bir inceledim, hatta ekran kartına da ayrıca bir bakındım kullanılmış vs gibi bir durum gözüme çarpmadı.
Zira sıfır gibi tertemizdi sorunsuz çalışıyordu aynı zamanda sistem kasa kablolaması da cok iyi yapılmış uğraşmışlar epeyce bi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi STonya61 -- 14 Nisan 2021; 22:9:33 > -
Diğer bilindik sorunlu firmalardan ziyade eğer yukarıdaki arkadaşın bahsettiği gibi herşey sıfır sıkıntısız geliyorsa, bu firmaları desteklemek gerekiyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Eğer ekran kartını zaten montaj yapmadan yolluyorlar ise statik poşetten anlaşılır diye düşünüyorum sıfır olup olmadığı. Müşteri hizmetleri gayet ilgili gözüküyorlar ama bilgisayarın gelmesini bekliyorum ben de gelince editleyeceğim.
-
iyi bir firmaysa umulur ki zamanla büyür.
şu an ihtiyacım yok ama iyi yorumlar devam ederse masaüstü ihtiyacı anında kendilerini tercih ederim.
Kart açılmamış olarak kutusunda gönderiliyor.
-
Normalde kartlar takılıyor, yolda zarar görmesin diye ekran kartını tekrardan poşeye koyup gönderiyorlar.
Sistemin bütün parçalarını takmadan sistemi kurmuş olamazlar zaten mantıken.
-
Kasayı sorunsuz sıkıntısız bir şekilde mağazalarına giderek teslim aldım. Gönül rahatlığıyla alışveriş yapılabilir. Oldukça hızlılar.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ben de yarın ayırttığım kasayı teslim almaya gidicem. İnşallah sorunsuz alır geliriz!
-
Bugün kasam geldi, ekran kartı ayrı bir kutuda gönderildi daha önce montajı yapılmış. Bugün sistemi kurup test ettim hiçbir bileşende sorun yoktu hatta sağlık durumları ortalamanın üstünde çıktı userbenchmark da fakat ekran kartının fan kontrolleri hiçbir şekilde yapılmıyor. Amd veya Trixx programından hiçbir şekilde fanın dönüş hızını göremiyorsunuz kablolamaların hepsini düzgün yaptım. Fanlar dönmezken amd readon da 631 rpm gözüküyor full hızla döndürsem yine aynısını söylüyor. Trixx de fan sağlık kontrolü çalıştırıyorum bu sefer de rpm 0 olarak gözüküyor tam hızda çalışmasına rağmen ve 3 fan da testten geçemiyor. Bu da maalesef benim aklıma ekran kartının bios ayarlarını getiriyor. Genelde Hiveos tarzı mining uygulamaları kurduğunuzda orjinal bios mefta oluyor ve ekran kartı bios internetten indirip atınca böyle sorunları çıkıyor diye biliyorum. Yarın firmayla konuşacağım.
Model: ToryumZ
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ryzex -- 16 Nisan 2021; 1:53:58 >
-
Ryzen 5 3500
Rtx 2060 6 gb ddr6
Ya da
Ryzen 3 3100
Rx 5500 xt 8 gb ddr6
Bu 2 sinden hangisi daha iyidir ya da 1. Si için 1000 tl fazla vermeye değer mi beyler
Gelişmelerden haberdar edebilir misiniz hocam
Ekran kartında ayrıca çok fena coil whine problemi çıktı bunu da farkettikten sonra dün teknik desteğe bağlandım firmayı arayıp. Fan sensörlerinin bozuk ve kartta ciddi bir coil whine problemi olduğunu söyledim. Fan sensörleri için biz burada zaten test yapıp yolluyoruz böyle bir sorun yoktu dediler. Bende sıfır ürün aldığımı ve ilk günden aradığımı söyledim, yine aynı şeyi tekrarladılar. Bende sizin yaptığınız test sonuçlarını benle paylaşın madem dedim ve değişim talep ettim. 10 dakika bekledikten sonra test sonuçlarının paylaşılamayacağını söylediler. Kartı gönderin inceleyelim duruma göre değişim yaparız dediler. Coil whine problemine ise kendi hatalarının olmadıklarını kullanım için bir engel olmadığını söylediler ve benim kullandığım elektrik şebekesi kaynaklı bunun yaşandığını söylediler yani bir şey yapmayacaklar sanırım o konuda :) . Bugün kargoya veriyorum kartı pazartesi ellerinde olur sanırım. Eğer değişim yapmazlar ve yeni ekran kartını kutusunda açılmamış bir şekilde yollamazlar ise sistemi tamamen iade edeceğim. Firmaya güven 3 gün içinde falan belli olacak anlaşılan.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Herhangi bir geri dönüş yaptılar mı hocam?
6000 serisinde coil whine olmayan kart hiç denk gelmedi bana. Yaklaşık 8-10 tane geçti. Hepsinde de var. Kiminde az kiminde çok.
O yüzden cw yi yadırgamayın.Kabul edin. Forumda da bunula ilgili bir sürünü konu vardır.
-
Bugün firmaya ulaşmış ekran kartı. Fatih bey geri dönüş yaptı, ekran kartında teknik destek ekibi bir sorun olmadığını söylemişler ama sorun vardı nasıl bir test yaptılar anlamış değilim. Fatih bey biz her ihtimale karşı ekran kartını değiştiriyoruz dedi tarafınıza sıfır kutusunda ürün yollayacağız dedi, bende özellikle sordum jelatinli kutusunda sıfır ürün değil mi diye o da evet dedi. Bende kabul ettim ve diğer parçalarda sorun olup olmayacağını sordum sizin testlerinizde sorun çıkmadıysa dedim. O da yoktur dedi siz gelince yine problem tekrarlanırsa driver değiştirin tarzı bir şey söyledi bende çok uzatmadım ekran kartının gelmesini bekliyorum, neyi kastetti bilmiyorum. Aynı kartı falan yollarlarsa diye göndermeden önce bütün bilgilerini almıştım kartın. Bugün tekrar kargoya vermişler beklemedeyim hocam. Ürün gelmeden bir şey yazıp sizleri yanlış yönlendirmek istemedim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ryzex -- 20 Nisan 2021; 2:32:15 >
Baya bir araştırmıştım ama çok fazla böyle bir probleme denk gelen insan görmemiştim. Önceki ekran kartım rx5700xt onda da böyle bir sorunla karşılaşmamıştım. Bunda aşırı fazla vardı hocam problem fan olayıda üstüne binince iyice rahatsız oldum. Teşekkürler bilgilendirdiğiniz için umarım bu gelecek olan kartta şansıma hiç olmaz :) .
quote:
Orijinalden alıntı: WSniper10
Ryzen 5 3500
Rtx 2060 6 gb ddr6
Ya da
Ryzen 3 3100
Rx 5500 xt 8 gb ddr6
Bu 2 sinden hangisi daha iyidir ya da 1. Si için 1000 tl fazla vermeye değer mi beyler1.si daha iyi deger
-
Güncelleme: Bugün ekran kartı elime ulaştı İstanbuldan Antalya ya ekran kartını bir günde gönderdiler, aras kargo ile çalışıyorlar. Ekran kartı sıfır kutusunda ve 2 kat sarılmış bir şekilde korunaklı gönderildi, yaklaşık 10-15 dakikada zar zor açtım. Ekran kartının üzerinde ki jelatinleri de duruyordu ürün sıfır ürün kesinlikle. Gerçekten sorun bulamamalarına rağmen, sizi mağdur etmek istemeyiz diyerek değiştirmişler kartı garantisi vs. her şeyi duruyor içinde. Benim için büyük sürpriz oldu. Açıkçası kendi kendime çattık diyordum ama hiç öyle olmadı. Bazı büyük ve müşteriden bir haber firmalardan dolayı artık o kadar önyargı ile yaklaşıyoruz ki diğer firmalara, böyle işini iyi yapan insanları es geçiyoruz. Daha önce çok bilgisayar aldım İtopya, İncehesap, Vatan gibi firmalardan. 4 haftada boş kasayı yollayamayıp kırık yollayanımı dersin, ekran kartında problem var dediğimde 40 takla atanı mı dersin say say bitmez. Bundan sonra bu tür alışverişlerimde ilk tercihim burası olacak. Konuda da görüldüğü üzere sizin için durumları paylaştım herhangi bir bağım vs. yok firmayla. Ek olarak yolladıkları sistemin sağlık durumunu da ekliyorum yoruma. Gerisi size kalmış arkadaşlar.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X