Şimdi Ara

13 FORMULA 1 SINGTEL SINGAPORE GRAND PRIX (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
1
Favori
1.887
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Webber'i yiyip bitirdiler seneye Ricciardio'ya acıyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle pist için bir şeyler söyleyeyim.Gece yarışı olması dışında özelliği yok bence.Yarışa gelirsek klasik Vettel yarışı diyebiliriz.Pol pozisyonundan kalktı ve bütün yarışı kontrol etti.Etmekle kalmadı bazı bölümlerde 2-2,5 saniye daha hızlı döndü diğerlerinden.Alonso ve Raikkonen için bundan iyisi olmazdı zaten.Özellikle Kimi hem geriden kalkltı hem de sırt ağrısıyla yarıştı.Alonsonun startı ise gerçekten harikaydı.Sonuç olaarak her şey Redbull ve Vettelin istediği gibi devam ediyor.Bu arada teknik arıza yine Webberde çıktı.

Bu sene artık bitti diyebiliriz ama yakın bir şampiyona olmadığı için Redbull için çok şey değişmez.Önümüzdeki yılın otomobiline de konsantre olabilirler.Newey kural değişimlerinden sonra hep hızlı otomobil tasarladı.Bir kez daha olmaması için sebep yok.Ferrari Redbulla yakın otomobil üretebilirse şampiyonluk yakın gidebilir.Kimi ve Alonso ikilisi yapabileceğinin en iyisini yapacaklardır.Kimi geri döndükten sonra kesinlikle hızının yanına istikrarda ekledi.Aynı şey Hamilton için de geçerli bu yıl izlediğim Hamilton hiç olmadığı kadar derli toplu.Her yarışta maksimumu yapıyor.Biraz daha iyi bir otomobille o da seneye şampiyon olabilir.

• Vettel iyi dalga geçti.
  • Bu çok mu normal bilmiyorum. Ama redbull un normal bi araçla yarışmadığını biliyorum. Aracın kendisinin yasal olmadığını düşündüm hep. Araç iyi olabilir ama. Her yıl kuralların önüne geçen bu takımın yaptıklarının yasal sayılması. Bu F1 yönetiminin diğer takımlara verdiği bi ders sanırım. Düşünüyorumda öncedene kurallar okadar netti ki. 5 kilo eksik çıkan araç için kıyamet kopar galibiyet silinir cezalar verilirdi. Haksız avantaj sağlandığı için. Ama redbull ne yaparsa yapsın haksız sayılmayacak galiba. Yoğun itirazlar üzerine bi miktar geri adım atılıp düzeltme yapılacak ve o düzünlemelerin içinde redbull adım adım yine istediği gibi yararlanacak. İyi bir tasarım ortaya koyan o adamı ve ekibini tebrik edelim. Çok iyi işler çıkartıyorlar. Ama iyiliğinde bukadarı fazla canım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi os_lnx -- 22 Eylül 2013; 17:38:05 >
  • Üşüyoruz reisss R.Byrne.Meydan Newey'e kaldı bizde yetim kaldık sensiz

13  FORMULA 1 SINGTEL SINGAPORE GRAND PRIX
  • quote:

Orijinalden alıntı: bianconera

Üşüyoruz reisss R.Byrne.Meydan Newey'e kaldı bizde yetim kaldık sensiz

13  FORMULA 1 SINGTEL SINGAPORE GRAND PRIX

Byrnenin 2014 aracı üzerinde çalıştığını duymuştum sanki.Acaba doğrumudur?

• @alberto ascari
    Evet 2014 aracına çalışacağını açıklamıştı geçen sezon.
  • Bugün yarışı izlemedim.
    Çok uzun zamandır takip ederim F1 i, ara ara yarış kaçırsam da yanlış hatırlamıyorsam son 5 yıldır ilk kez izlemedim bir yarış.
    Şimdi burda sizlerin yorumlarını okudum da tur başına 3 saniye nedir yahu?
    yağmurlu yarışlarda olurdu bu tarz farklar.
    Redbul 5 yıldır illegal araç yapıyor , buna adım gibi eminim.
    Sırf "yeni bir kahraman" yaratarak ilgi çekmek adına bu yasadışı durumu görmezden geliyorlar.
    o araç normal değil. Tamam Vettel de hızlı olabilir ama bu kadar fark pilotaj ile olmaz.
  • webber üvey evlat gibi zaten

vettelin araçta bir yasa dışı durum olsa yarış hakemleri aracı inceliyor

ortaya çıkmaz mı?

tabi motorla ilgili bir şey varsa onu anlayabilirler mi ayrı mesele
  • Yarışı izlemeyecektim, sonuç nasılsa belliydi. Ama bunca yıldır F1 izlememin hatrına dayanamayıp izledim. Piste gelecek olursak, son derece sıkıcı bir pist, haliyle de son derece sıkıcı bir yarış oldu. Yarışın, gece olması ve yarış sonunda havai fişek gösterilerinden başka hiçbir avantajı yok bu pistin. O kadar güzel pist varken gelip burada yarış düzenlemek F1 severlere işkence etmekten başka bir şey değil. Yarışın son 10 turu biraz keyifliydi ama o da tamamen takımların stratejilerinden kaynaklı bir durum.

Yarışa gelirsek, Red Bull'un diğer takımlardan tek turda 2,5-3 sn hızlı olması normal bir durum değil. Kabul, Vettel hatasız yarıştı ama 3 sn de nedir be arkadaş! Lider başla, daha ilk sektörde 1 sn fark yap, sonra yarışın geri kalanında yat. Kalan yarışlarda bari görmeyelim şu tabloyu biraz rekabet, heyecan gelsin işe.

Alonso'ya gelirsek müthiş bir startla Rosberg'in arkasına geldi, yarış sonuna kadar da hatasız sürdü, stratejinin de yardımıyla alacağının maksimumunu aldı.

Raikkonen, iyi olmayan bir starta rağmen biraz strateji biraz da pilotajla 3. olmayı başardı. Sırtındaki rahatsızlığa rağmen bunu yaptığını da belirtmek lazım. Ayrıca Button'un arkasında çok uzun süre takılmasa Alonso ile iyi bir mücadeleye girişebilir, önümüzdeki yılın fragmanını da görebilirdik bu yarış.

• Tüm yarışı seyredebilecegimiz bir link varmıdır arkadaşlar.
  • Alonso'nun webber'i aldıgı anın videosu varmı arkadaşlar :))

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yarışın en ilginç anı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sercann35 -- 23 Eylül 2013; 0:56:20 >
  • vettel pardon redbull önceden ilk tur sonunda 1 sanıye fark açıyordu. Şimdi ilk sektor sonunda 1 sanıye fark açıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sercann35

Yarışın en ilginç anı.

yalnız Alonso biraz hızlanınca 100 km ye gelince Webber ayağıyla bastırıyor Alonso'ya ahahahah

• quote:

Orijinalden alıntı: Öner

Bugün yarışı izlemedim.
    Çok uzun zamandır takip ederim F1 i, ara ara yarış kaçırsam da yanlış hatırlamıyorsam son 5 yıldır ilk kez izlemedim bir yarış.
    Şimdi burda sizlerin yorumlarını okudum da tur başına 3 saniye nedir yahu?
    yağmurlu yarışlarda olurdu bu tarz farklar.
    Redbul 5 yıldır illegal araç yapıyor , buna adım gibi eminim.
    Sırf "yeni bir kahraman" yaratarak ilgi çekmek adına bu yasadışı durumu görmezden geliyorlar.
    o araç normal değil. Tamam Vettel de hızlı olabilir ama bu kadar fark pilotaj ile olmaz.

Yukarda bende yazdım. Oku istersen. Devirler sınırlı iken Araçlar beygir gücü ve tork olarak F1 in son zamanlarında belkide ilk defa bukadar birbirine yakın hale gelmişken bukadar fark çok düşündürücü. Ben yeni bir kahraman yaratmaktan ziyade başkaldıran diğer büyük takımlara bi uyarı ve koz niteliğinde olduğunu düşünüyorum.

• alonso'ya bir sonraki yarış 10 sıra ceza gelecek, webber'i almak için durduğu sırada arkasındaki mercedes sürücüsünü tehlikeye maruz bıraktığı için.
    kaynak:
    http://www.formula1.com/news/headlines/2013/9/15012.html
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Pulse_

alonso'ya bir sonraki yarış 10 sıra ceza gelecek, webber'i almak için durduğu sırada arkasındaki mercedes sürücüsünü tehlikeye maruz bıraktığı için.
    kaynak:

Alonsoya ceza yok, sadece kınama var.Ceza sadece Webbere, sebebi de bu sezon üçüncü kınamasını alması bu da otomatikman 10 sıra grid cezası demek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alberto Ascari

quote:

Orijinalden alıntı: _Pulse_

alonso'ya bir sonraki yarış 10 sıra ceza gelecek, webber'i almak için durduğu sırada arkasındaki mercedes sürücüsünü tehlikeye maruz bıraktığı için.
    kaynak:

Alonsoya ceza yok, sadece kınama var.Ceza sadece Webbere, sebebi de bu sezon üçüncü kınamasını alması bu da otomatikman 10 sıra grid cezası demek.

düzeltme için teşekkürler.

•  13  FORMULA 1 SINGTEL SINGAPORE GRAND PRIX

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No-One -- 24 Eylül 2013; 14:42:25 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.