Şimdi Ara

1333 mhz CL 7 mi ? 1600 mhz CL 8 mi ? DDR3 triple ch. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
1
Favori
4.114
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • mesaji okuyan ne demek istiyor bu arkadas demistir ama ben anladim ne demek istedigini.hani ekran kartlarinda bu ram 1ns filan derler gerci masaustu raminden farklidir bu yuzden gddr diyorlar ve 5 oldu cl3 cl7 filan da olmamasi lazim.gecikme dersen masaustunde ns manasinda o zaman isler karisir cunku gecikme dedigin zaten cl7 cl8 dedigin cas latency komut gecikme dongusu turkcesi su da ingilizcesi.

CAS (column address strobe) latency (CL) is the delay time which elapses between the moment a memory controller tells the memory module to access a particular column in a selected row, and the moment the data from given array location is available on the module's output pins.

diyorsan ki biri 10ns ile 3 kere cevirinceye kadar digeri 3.75ns ile 5 kere cevirir daha hizli olur ona lafim yok biri 200 digeri 533 mhz olacak o kadar.ekran karti rami gibi ns'ye bakip cl'ye bakmayacaksak ddr2 1066 ram ddr3 1600 ramden iyidir senin dedigine gore.5x7=35 3.75x5=18,75 tablolarda gosteriliyor dogru mu anlamisim bunu mu demek istiyorsun?yine de mhz'yi yabana atmamak gerekir her program zamanlamaya bakmiyor cogu mhz istiyor.

http://tr.wikipedia.org/wiki/DDR2_SDRAM

http://tr.wikipedia.org/wiki/DDR3_SDRAM

• Sadece gecikmeye bakarak elbette değerlendirilmez. Tabloda da görüldüğü üzere aradaki devasa veri transfer hızı farklarını da göz önünde bulundurmak gerekir. Dolayısıyla DDR2 1066, DDR3 1600'den daha iyidir denmez. Fakat mevcut örneğimizden hareket edelim, değerler tabloda da gözüküyor zaten:

DDR3 1333 MHz CL7 için gecikme: 6 x 7 = 42 ns.
    DDR3 1600 MHz CL8 için gecikme: 5 x 8 = 40 ns.

Yani yüksek frekanslı olan hem veri aktarımı hem de gecikme olarak daha iyi durumda. Tabi bunlar teorik ve gözle dahi görülmeyecek, şu an kullanılan hiçbir uygulama için çok da fazla birşey ifade etmeyen değerler.
  • ureticilerin kac ns cip kullandigini bilemeyiz tablodaki gibi olmak zorunda degil daha iyi daha kotu olabilir.isin icine overclock girdiginde o toplam ns degisiyor everest ram benchmark tool'da gosterilen latency degeri bu carpma ile yaptigimiz deger olsa gerek cok kesin olmasa da ama 1066 ram icin tabloda 3.75x5=18,75 cikarken everestte 47 cikiyor bendeki 1066 cl5 ram o da overclockla.ayni ramleri baskasi baska sistemde denese farkli cikar yani islemci anakart vs sisteme gore de degisir ayni ram.
  • @.45 ACP , @Master_Jedi yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

ocz xmp 1600 cl8 son kararımız.
    zaten ben asus super computer'in qvl'sini incelediğimde 1600 mhz modelini listede gördüm ama 1333 mhz modeli listede yoktu.
    sonuçta büyük ihtimalle 1333 mhz de uyum sağlayabilir bu board'a ama qvl'de yazan , asus tarafından onaylanmış olan 1600 mhz modelini seçmek daha mantıklı geliyor bana.

birde şu xmp profili ile ram'i 1600 mhz çalıştırmanın , işlemci ayarlarını hiç bir şekilde değiştirmediğini kesin olarak netleştirsek , bu ram'in siparişini vereceğim.

kalan son soru şu;
    x58 - i7 platformunda triple channel ram kullanırken;
    xmp profili ile ram frekanslarını 1600-1800 mhz lere çıkarmak , otomatik olarak bios'ta işlemcinin ayarlarında bir değişikliğe yol açar mı ? açmaz mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vdrturkiye -- 14 Eylül 2009; 14:30:23 >
  • zamanlama mı yoksa hız mı bunu ben kendim çok kez denemiştim değişik uygulamalarda tabi cad de denemedim ancak denediğim her uygulamada. ramlerin hızlı olması daha fazla performans verdi. ve şu bir gerçek zamanlaması düşük ramler hızları yüksek ramlere göre daha pahalı yani atıyorum 1600 mhz cl7 ramler 1800 mhz cl9 ramlere göre daha pahalı. benim görüşüm olabildiğince yüksek hızlarda ram almaya çalışın. ayrıca i7 hiç kullanmadım görtmedim. ama ram çarpanıyla ramlerin hızları artırılabilir buda overclock demek değildir. örneğin benim 1600 mhz olan cl9 ddr3 ramlerimi pc 1066mhz tanımıştı bende çarpanını 3.2 yaparak 1333 mhz olmuştu. tabi i7 lerin bioslarını nasıl bilmiyorum ama bence bu şekilde ramlerin çarpanı artırılarak yapılması gerekir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SaLoVoLa

zamanlama mı yoksa hız mı bunu ben kendim çok kez denemiştim değişik uygulamalarda tabi cad de denemedim ancak denediğim her uygulamada. ramlerin hızlı olması daha fazla performans verdi. ve şu bir gerçek zamanlaması düşük ramler hızları yüksek ramlere göre daha pahalı yani atıyorum 1600 mhz cl7 ramler 1800 mhz cl9 ramlere göre daha pahalı. benim görüşüm olabildiğince yüksek hızlarda ram almaya çalışın. ayrıca i7 hiç kullanmadım görtmedim. ama ram çarpanıyla ramlerin hızları artırılabilir buda overclock demek değildir. örneğin benim 1600 mhz olan cl9 ddr3 ramlerimi pc 1066mhz tanımıştı bende çarpanını 3.2 yaparak 1333 mhz olmuştu. tabi i7 lerin bioslarını nasıl bilmiyorum ama bence bu şekilde ramlerin çarpanı artırılarak yapılması gerekir.

bilgi için teşekkürler.
    zaten burada verilen bilgileri doğrulayabilecek bir araştırma buldum.
    önce mhz sonra gecikme diyor bu araştırmada ve net olarak test sonuçlarıda var.
    http://www.pclabs.com.tr/2009/08/27/core-i7-platformunda-bellek-hizi-etkisi/1/

konu hakkında çok faydalı bir araştırma olmuş.

1333 mhz CL 7 mi ? 1600 mhz CL 8 mi ? DDR3 triple ch.

buradanda görülebileceği gibi :
    1600 mhz cl8 gecikme = 10 ns
    1333 mhz cl7 gecikme = 10,5 ns
    yani 1600 mhz cl8 doğru tercih.
    araştırmanın 4. sayfasında konu ile ilgili geniş test sonuçlarıda var , incelerseniz faydalı olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vdrturkiye -- 14 Eylül 2009; 15:38:20 >

• quote:

ocz'nin 1600 xmp rami su sekilde.1600 8-8-8- yaninda 1800 9-9-9 seceneginin olmasi guzel bence cad uygulamalarinin zamanlama degil mhz'ye onem veriyor olma ihtimaline karsi.

XMP Profil 1: 1600MHz 8-8-8-24 @ 1.65V

XMP Profil 2: 1800MHz 9-9-9-28 @ 1.65V

http://www.hizlial.com/donanim-oem-/ram/ocz-intel-core-i7-xmp-edition-1600-mhz-6gb-ddr3-cl8-uc-kanalli-kit-3x2gb-ocz3x1600lv6gk-ram_30.009.4247.0053.htm

xmp'de islemci oc olmuyor.

• Rica ederiz. 1600 MHz olanlar uygundur. F/P bakımından bence daha ideal zaten. Şimdiden hayırlı olsun.
  • Vay be hani bize teşekkür

XMP olayında uyarmıştım, sonunda halletiğini gordugume sevindim.

Güle güle kullanın
  • quote:

Orijinalden alıntı: V_VendettA

Vay be hani bize teşekkür

XMP olayında uyarmıştım, sonunda halletiğini gordugume sevindim.

Güle güle kullanın

evet çok haklısın sevgili @V_VendettA.
    sana teşekkür etmeyi unutmuşum. kusura bakma.
    xmp uyarın için teşekkürler.
  • MSİ 790FX-GD AMD 965 be 3.4 ghz cpu bu anakart ve işlemci çin ocz hariç hangi markaları tavsiye edersiniz cl 7 1333 yada cl 7 1600 mhz olarak ?

1333 mhz CL 7 mi ? 1600 mhz CL 8 mi ? DDR3 triple ch.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.