138 ve 139. portları hangi servis kullanır? Dosya-yazıcı paylaşım portlarıdır. Eğer bir networke bağlı client pc değil ise pc'niz, dosya yazıcı paylaşımını ağ özelliklerinden disable yapın kapatın. Eğer bir networkte dosya yazıcı paylaşımınız açıksa dosya paylaşımınızı şifreleme/yetkilendirmesi ile kullanın. Esktradan bir firewall yüklerseniz daha da iyi olur. Ayrıca dial up modemle bağlanıyorsanız orada da özelliklere girip dosya yazıcı paylaşımını kapatın çevirmeli ağdan.
quote:
Orjinalden alıntı: fuzbing
139 güvenlik açığı yaratabilir.İllada trojanada gerek yok buyrun tanımı
Port 139 NetBIOS NetBIOS Session (TCP), Windows File and Printer Sharing This is the single most dangerous port on the Internet. All "File and Printer Sharing" on a Windows machine runs over this port. About 10% of all users on the Internet leave their hard disks exposed on this port. This is the first port hackers want to connect to, and the port that firewalls block.
firewall kullanmanın faydası var.
Bu iki yazıyı baştan sona 3 kere oku bir alakaları varmı.Sonra gel burada ahkam kes.
Bence saygılı olmanda fayda var. Kimse ahkam kesmiyor karşında. Sözlerine dikkat edip biraz daha adaplı yazmanı öneririm. Benim türkçe yazdığımı sen birkaç mesaj altta benim mesajımı destekler nitelikte İNGİLİZCE yazmışsın. Ellerine sağlık. Anlaşamadığımız konu, ATIFTA BULUNMAK. İngilizce yazdıkların şu: 138-139 (netbios) mikrosoft dosya yazıcı paylaşımı portlarıdır. İnternette arka planda açık bu portlar yehlike yaratır. Hackerlar için bağlanılması ilk denenen porttur. Firewall kullanılarak internette kapatılmalıdır.
Orjinalden alıntı: kafeinn
"138 ve 139. portları hangi servis kullanır? Dosya-yazıcı paylaşım portlarıdır. Eğer bir networke bağlı client pc değil ise pc'niz, dosya yazıcı paylaşımını ağ özelliklerinden disable yapın kapatın. Eğer bir networkte dosya yazıcı paylaşımınız açıksa dosya paylaşımınızı şifreleme/yetkilendirmesi ile kullanın. Esktradan bir firewall yüklerseniz daha da iyi olur. Ayrıca dial up modemle bağlanıyorsanız orada da özelliklere girip dosya yazıcı paylaşımını kapatın çevirmeli ağdan.
fifo burada bişey yazdık. Trojan portu filan değil bir araştırsanız yahu. Nuke kullanılan açık portlara atılır. 80. 6667. 138. 139. 110. 25. 21. 23. port gibi. Bu portlar dosya yazıcı paylaşımı portları. Kapayın dosya paylaşımını olsun bitsin. Port olayında değilseniz PORT OLAYINDA OLMANIZ GEREKİYOR. Ben zaten o portların ne olduğunu yazdım. Dosya yazıcı paylaşımınızı kapayın. Ya da şifreleyin. Ondan sonra ne yaparsanız yapın. İster firewall kurun ister port blocker, ya da auto nestat. Umurumda değil. Onların trojan portu olmadığını, microsoftun işletim sisteminin sharing amaçlı kullandığı portlar olduğunu bilin. Bunlar servis portlarıdır. SubSeven gibi başka hiçbir programın kullanmadığı port numarasına sahip aptal port numaralarından değil. Bunu şiddetle vurgular gözlerinizden öperim. " Birbirimizi kırmayalım şimdi. Konuyu kapatıyorum topici kirletmeyelim. Benimle bir sorunun varsa gel pm, msn, hatta istanbuldaysan realde konuşalım. Vakti zamanında security konusunda çok uğraştım, o kullanılan programları araştırma amaçlı ve kimseye zarar vermeden çok kullandım. 13 senedir de pc kullanmaktayım. Farklı şeyler söylemiyormuşuz. Ben ahkam da kesmiyorum. Olay işte farklı şeyler söylememek. Sevgilerimle.
ya sen anlamıyorsun yada çok bildiğini sanıyorsun.Senin yazdığın şey Dosya-yazıcı paylaşım portları olması bunu zaten bilen biliyor kimse bunun derdinde değil sorulan soru bunun bilgisayarda ne gibi bir sorun yaratabileceği benim yaptığım paste te ise bu açıklanıyor sen ise buna karşı ne yapabileceğini yazmışsın gene benim yazımın sonunda firewall kullanın demişim.Yani bu iki yazı aynımı diyorsun :??
ben burda seninle neden tartıştığımı bile bilmiyorum bundan sonra yazdıklarına cevap vermeyeceğim konu iyice yokuşa sürüldü zaten uzatmanın manası yok.
Gece okuluna gideceğim. Okuma yazma bilmiyorum. Okuduğumu da anlamıyorum. Hiç bir şey bilmiyorum.
had0i arkadaşlar tatlıya bağlayalım artık şu tartışmayı. ne dersiniz?
sizin gibi iki değerli arkadaşımıza yakışmıyor böyle tartışmak
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme