Şimdi Ara

13şubat ehliyet sınav soru ve cevaplarını paylaşalım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.155
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • halen açıklanmadı ben biraz toparladım sizlerin yardımıyla 40 motor 50 trafik ve 30 ilk yardım sorusunu tamamlıyabiliriz heralde.

hatırladığım soruları paylaşayım arkadaşlar.
    1.debriyaj bilyasının sık sık bozulmasının nedeni nedir?cevap:motur çalışır durumdayken debriyaja yarım basmak
    2.sorusunu tam hatırlamıyorum ama hava filtresi vardı:)
    3.yay salınım süresini azaltan parça nedir?cevap:amortisör
    4.dizel motorları soğuk havada çabuk ısınmasını sağlayan parça nedir?cevap:kızdırmA BUJİSİ
    5.motor çalışmaz haldeyken akümülatör ne işe yarar?cevap:radyo ışık sisteminin çalışmasını sağlar
    6.motorun soğutma sistemleri nelerdir?cevap:su va hava soğutmalı
    7.motora ilk hareketi veren sitem nedir?cevap:marş sistemi
    8.yine soruyu tam hatırlamıyorum ama sanırım fren sistemi ne sıklıkla kontrol edilir die bi soru vardı cevabı:günlük olmalıydı
    9.rodaj zamanı yapılması uygun olmayan hareket nedir?cevap:ani ve sert kalkış yapılması
    10.araçta camların resitanlı olmasının sebebi nedir?cevap:donma ve buğulanmayı önlemek
    11.araç park edildikten sonra ne yapılır?cevap:el freni çekilir
    12.su soğutmalı motorlarda kontrol yapılırken neye bakılır?cevap:su sızıntısı olup olmamasına
    13.lastiklerde orta kısmın aşınmasının nedeni nedir?cevap:lastik havasının tavsiye edilen değerden fazla olması
    14.soğutma suyuna depoluk eden sistem nedir?cevap:radyatör
    15.motordaki parçaların düzenli çalışmasını hangi sistem sağlar?cevap:yağlama sistemi
    16.alternatörün ürettiği elektrik akımını sabit tutan eleman hangisidir?cevap:regülatör
    17.karterin görevi nedir?cevap:motor yağına depoluk eder.
    18.hangisi aracı kısa devreden doğacak tehlikeye karşı korur?cevap:sigorta
    19.hangisi ateşleme sistemi elemanıdır?cevap:endüksiyon bobini
    20.bujilerin arızalanması sonucu hangisi meydana gelir?cevap:yakıt sarfiyatının artması
    21.debritaj nerede bulunur_cevap:motor ile vites kutusu arasında
    22.araç geri vitese alındığında hangi renk ışık yanar?cevap:beyaz

hatırladıklarım bunlar.bi soru vardı araçtaki göstergelerle ilgili.cevabını motor devir göstergesi yaptım ama doğruluğundan emin değilim.bi soru daha vardı fren hidrolik seviyesindeki arızalanma olduğunda hangi işaretle belli olur?ünlem işareti olan şıkkı yaptım ama dediğim gibi sizleri yanıltmış olmayım tam olarak emin değilim çünkü.debriyaj telinin kopması durumunda ne olur die bi soru varmıydı ya yoksa ben çözdüğüm testlerden mi hatırlıyom:)

ilk yardmdan;

1-) Hangisi şok pozisyonudur diye bir soru vardı.Resimler de vardı.Cevap= sırtüstü yatan ve ayağı havada olan resmin olduğu şık olacak.

2-)Damarlarla ilgili soru vardı,hangisi �yanlıştır� diye.Cevap= toplar damarın kanı kalpten dokulara taşıması olacak.

3-)Bir tane daha resimli soru vardı.Sorunun içeriğinde sırüstü yatan bir insan vardı.Bu pozisyon hangi durumlarda tehlikeli olur gibisinden bir soru vardı.Cevap= Boğazın tıkalı olması veya bir şey kaçması gibi bir şey olacak.Sanırım C veya D şıkkıydı.

4-)Suni solunumun yeterince yapıldığı nerden anlaşılır gibisinden bir soru vardı.Cevap=Göğüsün yeterince şişmesinden mi kalkmasından mı öyle bir şey olacak.

5-) Geçiş üstünlüğü ile ilgili bir sıralama sorusu vardı.cevap=Doğru sıralama ambulans-itfaiye-polis-kamyon muydu neydi öyle bir şey işte.

6-) Hangisi yolun az sonra trafiğe kapanacağını bildirir? türünden bir soru vardı.Cevap= yeşilden sonra yanan sarı ışık.

7-) Sorusunu hatırlamadığım ama cevabını bildiğim bir soru var.cevap= 150 metre mesafeden görülecek şekilde kırmızı ışıklı yansıtıcı veya kırmızı ışık�

Ölümlü veya yaralanmalı bir trafik kazasında hangisi yapılmamalıdır? diye bir soru vardı.Cevap kazaya karışan arabaları başka yere kaldırmak veya çekmek,hareket ettirmek gibi bir şey olması lazım.

9-) Bir kazayı, sağlık birimine bildirirken hangisine gerek yoktur türünden bir soru vardı.Cevap= Kazaya karışanların kimlik bilgileri..

10-) B sınıfı ehliyet hangisini kullanamaz türünden bir soru vardı.Cevap= motosiklet olmalı.

11-) Sorusunu hatırlamadığım ama cevabını bildiğim bir soru vardı.Cevap �geçiş hakkı� olacak.

12-) ilk müdehalede hangisine öncelik tanınır gibisinden bir soru vardı.Ben cevap olarak �solunum zorluğu çekenler� yaptım.

13-) Başı bir yere çarparak bayılan ve ardından da ayılan kişiye ne yapılmalıdır türünden bir soru vardı.Cevap olarak 12-24 saatler arası hastanede gözetim altında kalmalıdır türünden bir şey işaretledim.

trafikten ise;

1.Aksine bir işaret bulunmadıkça yerleşim yerleri dışında, otomobillerin azami hızı 90 km dir
    2.SRC 4 belgesi olan sürücüler yurt içi eşya, cargo taşıyabilir.
    3.Tek gözü gören kişiler b sınıfı ehliyet alabilirler.
    4.Otayola girerken hızlanma şeriti kullanılır.
    5.Pembe cember içerisinde 50 olan azami hız sınırlaması anlamına gelir.
    6.U dönüşü yapmak yasaktır.
    7.araçlar için geçme yasağı
    8.Kaygan yol
    9.Türkiyede araçlara oranlar kaza yapımın fazla olması
    10.Suçun işlendiği 2 defa 2 yıl süre ile ceza alınır.
    11.80 km hızla giden araç öndeki araça en fazla 40 metre yaklaşabilir.
    12.Kamyon en sağ şeritten seyretmelidir.
    13.Ambulas-itfaye-polis-
    14.Kamyon-otomobile yol vermelidir.
    15.yeşil ışıktan sonra yanan sarı ışık yolun kapanmak üzere olduğunu belirtir.
    16.1 numaralı araç 2 numaralı araçı geçerken iç ve dış aynalardan trafik durumunu kontrol etmelidir.
    17.Hemzemin olan yolda araç sollanmaz.
    18.Karayollarında gerekli kuralları karyolları trafik müdürlüğü koyar
    19.Trafik görevlisinin sağ elini sol omuzuna getirmesi dur anlamına gelir.
    20.Yavaşlayıp varsa geçme yasağına uyulmalıdır.
    21.Taşıt giremez.
    22.İleri ve sola seyir işareti
    23.2 numaralı araç 1 numaralı araça yol vermelidir.
    24.Daralan yola girerken yavaşlanır.
    25.Okul Taşıtlarındaki dur işareti öğrencilerinin inip bindiğini belirtir.
    26.b sınıfı ehliyetliler motorbisiklet süremez.
    27.Karşı karşıya gelen sürücüler uzun farlar yerine kısa farları yakmalıdır.
    28.araçın zamanın muaye yaptırılması yakıt tasarrufu sağlar.
    29.lastik patlaması aks kırılmasını önlemek için araç muayene yapılmalıdır.
    30.Ehliyetsiz araç kullananlara para cezası uygulanır.
    31.kişilerin ruh sağlığını bozan seslere gürültü denir.
    32.telefonla konuşmak sürücün hatasıdır.
    33.Ağır hasarlı trafik kazasına karışan kişi kaza yapan aracın yerini değiştiremez.
    34.Yolcu sınırı yük diye sorulan sorunun cevabı kapasitedir.
    35.takip mesafesinin 70 metre olacağını belirtir.

umarım yardımcı olmuşumdur. cevapla yanlış olabilir. sizlerde hatırlamadığım soruları yazarsanız tamamlamış oluruz. tekrar katılan herkeze bol şans:)

• src 4 değil src 2 olacak sanırım ama emin değilim yurtiçini mi sordu yurtdışını mı hiç hatırlamıyorum

http://www.srcsorgula.com/ yurtiçi src 2 yazıyor

motor devir göstergesinden bende emin değildim ama doğru yapmışız.

ünlem göstergesi el freni diye biliyorum, sola doğru kayan çubuklu vardı onu işaretledim.

debriyaj teli kopması şıklarda geçiyordu, onu yazmışsın zaten debriyaj yarım basılınca oluyor.

ilkyardımda köprücük kemiğinin cevabı omuz olcak.

2 tane atel bağlama sorusu vardı biri tek kemik atardamar diğeri topuktan kalçaya olcak.

şu soruları verselerde hemen hesaplasak puanları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi csimurat -- 14 Şubat 2010; 22:57:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: csimurat

src 4 değil src 2 olacak sanırım ama emin değilim yurtiçini mi sordu yurtdışını mı hiç hatırlamıyorum

http://www.srcsorgula.com/ yurtiçi src 2 yazıyor

motor devir göstergesinden bende emin değildim ama doğru yapmışız.

ünlem göstergesi el freni diye biliyorum, sola doğru kayan çubuklu vardı onu işaretledim.

debriyaj teli kopması şıklarda geçiyordu, onu yazmışsın zaten debriyaj yarım basılınca oluyor.

ilkyardımda köprücük kemiğinin cevabı omuz olcak.

2 tane atel bağlama sorusu vardı biri tek kemik atardamar diğeri topuktan kalçaya olcak.

şu soruları verselerde hemen hesaplasak puanları

bende src2 yaptım ama cevap src4 olacaktı... src2 yurt içi yolcu taşımacılığı, src4 yurt içi eşya ve kargo taşımacılığıymış.
    ünlem fren hidroliği, üçgen olan dörtlüler, diğeri su sıcaklığı d şıkkındaki de silecekti galiba tam emin değilim..
    ayrıca debiyajda vites ve volan arasında bulunur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oki91 -- 14 Şubat 2010; 23:44:07 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.