Şimdi Ara

14 - 2012 FORMULA 1 SINGTEL SINGAPORE GRAND PRIX

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
231
Cevap
1
Favori
4.961
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

1. Ant. 13:00
    2. Ant 16:30

22 Eylül - Cumartesi

3. Ant. 13:00
    Sıralama 16:00

23 Eylül - Pazar

Yarış 15:00

Pist Adı: Marina Bay Cadde Pisti
    Tur Sayısı: 61
    Pist Uzunluğu: 5,073 km
    Yarış Uzunluğu: 309.316 km
    Tur Rekoru: 1:45.599 - K Raikkonen (2008)

2008 yılında Singapur, Formula 1 tarihindeki ilk gece yarışına ev sahipliği yaparak büyük bir başarıya imza attı. Pist tüm biletlerini satarak olağanüstü bir başarı elde etti ve çevresindeki gökdelenleriyle harika bir manzara oluşturdu.

Pistin inşaatı 2007 yılında başladı ve Avrupa saatine uygun olması adına yarışın gece yapılmasına karar verildi. Pistin çevresi lüks oteller ve marinalarla kaplı olan önemli bir turistik merkez.

Güvenliği maksimum seviyede tutmak için aydınlatmada en son teknoloji kullanıldı ve yapılan ışıklandırma sayesinde pist ve çevresi gündüz gibi oldu. Pistin seyirci kapasitesi tam 80.000 kişilik. Çevresindeki tesisler en son teknoloji ile inşa edildi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi massathebest -- 11 Eylül 2012; 18:19:03 >

• RBR buranın favorisi olabilir bence.
    McLaren ile Ferrari de kendini göstericektir tabi ki. McLaren son 3 yarışı da kazanmasıyla baya bi forma o yüzden McLaren bi adım önde gibi bu ikili arasında.
    Sıralama turlarına göre McLaren ile Red Bull arasında da geçebilir yarış ama dediğim gibi RedBull yine de favorisi bana göre bu yarışın.
    Lotus Renault'un işi bence burda zor. Singapur gece yarışı ve pist sıcaklığı konusunda sıkıntı yaşayabilir Lotus. Ama o konuda sıkıntı yaşamazlarsa da ilginç işler görebiliriz belki.
    Bakalım güzel bi yarış olmaz gibi geliyor bana malesef aslında. Burda henüz pek zevkli bi yarış izlemedik daha. Bando gibi konvoy halinde giden araçlar görüyoruz genelde.
    Hamilton'ın şehir içi yarışlarını sevdiğini biliyoruz. O şekilde belki Vettel Hamilton Alonso arasında bi çekişme görebiliriz.
    Beklemedeyiz.

• Singapur demek kaos demek ve kaotik yarışların 1 numaralı ismi Alonso favori konumunda bence.

Klasik yarışların aksine gece yarışı olduğu icin pist gittikçe isinacagina soğuyor. Bu da Mercedes gibi Red bull gibi lastikleri çabuk asindiran takımların işine gelirken tam aksi lotus icin kötü bir durum olacak. Gerçi pist yapısı itibariyle mercedeslere pek uymuyor, o yüzden yine bir basarı beklemiyorum.

Mclaren nerdeyse her piste uyan yapısı nedeniyle bence burada yine iddialı olacaktır, özellikle de Hamilton. Dikkat çekilmesi gereken bir diger takım da sauber'ler. Lastikleri en iyi koruyan takım muhtemelen tek pitstop stratejisi deneyecektir ve iddialı olacaktır.

Alo > Hamilton > Red bull > sauber > Button gibi bir sıralama bekliyorum
  • ust konu oldugu ıcın buraya yazıyorum.zıra mclaren konusunada yazacagım yerı geldıgınde

sanırım hamılton sene sonu gıdıyor.
  • Kimi ye bu sezon henuz kimse bodoslama gobek veya arkadan girip yaris disi birakmamis. Renault motorlari arasira alternator sorunlari yasiyor piyango henuz kimi ye vurmadi.
    Yakindir....
  • quote:

Orijinalden alıntı: MMX 166

ust konu oldugu ıcın buraya yazıyorum.zıra mclaren konusunada yazacagım yerı geldıgınde

sanırım hamılton sene sonu gıdıyor.

Su hamilton konusu netlesseydi iyi olurdu. Sezon basindan beri bu konusuluyor.
    Ben pek dikkat etmedim de, monza yarisi sonrasi pek sevinmemis diyorlar. Acaba merso ile onceden sozlesme imzalamis mi diye konusuluyor. Gecenlerde telemetri verilerini twitter uzerinden paylasmasi (aracin suspansiyon yuksekligi gibi onemli veriler) takim icinde huzursuzluk yaratmis. Bence de Hamiltonun ariza haraketlerinden biridir. Whismart her ne kadar olayi kapatmaya calissa da arka plandaki teknik ekip bu olay nedeniyle hamiltona kizginlarmis ve gitmesini istiyorlarmis. Adini soylemeyen bir mclaren teknik calisani boyle bir bilgi vermis disariya.
    Tabi hamiltonun bu haraketleri neyin isaretleridir gorecegiz.
    Bilemem Hamilton kalir mi yoksa mersoya mi veya baska bir yere mi gider.
    Fakat netlesse cok iyi olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GulfStream -- 13 Eylül 2012; 1:38:04 >

• zaten bende bır an once netlesmesını ısteyenlerdenım.menejerlık sırketı yuklu bır pay koparmanın pesınde ama burada hamılton un aklını basına alıp dusunmesı lazım.zıra ısmı gecen takım ne yazıkkı sefılerı oynuyor.tamam ross brawn bır deha ama ben sanmıyorumkı gelecek sezon bu takım zırveye oynasın.dılerım sonu kımı gıbı olmaz

fakat evet,bana kalırsa takımdan ayrılacak.zaten o telemetrı tvıtı hıc ama hıc ıyı olmamıstı
  • Hamiltonun ariza haraketlerine son vermesi lazim. Ne olursa olsun, bir yerden ayrilacaksan da duzgun ayrilmakta hayır vardır.
    Gerci henuz net birsey yok ama ben hamilton u onumuzdeki sezon baska bir takimda gormek istiyorum. Bu Merso olur Lotus Redbull.....
    Ben Merso hakkinda cok da karamsar degilim. Seneye isin rengi degisir, arac guclenebilir, belli olmaz yani. Olabilirse Lotus veya Red Bull da hami icin iyi olabilir. Benim kendi fikrim bu. Ben hamiyi baska bir takimda izlemek istiyorum artik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GulfStream -- 13 Eylül 2012; 1:52:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: GulfStream

Hamiltonun ariza haraketlerine son vermesi lazim. Ne olursa olsun, bir yerden ayrilacaksan da duzgun ayrilmakta hayır vardır.
    Gerci henuz net birsey yok ama ben hamilton u onumuzdeki sezon baska bir takimda gormek istiyorum. Bu Merso olur Lotus Redbull.....
    Ben Merso hakkinda cok da karamsar degilim. Seneye isin rengi degisir, arac guclenebilir, belli olmaz yani. Olabilirse Lotus veya Red Bull da hami icin iyi olabilir. Benim kendi fikrim bu. Ben hamiyi baska bir takimda izlemek istiyorum artik.
    Şumi ile Hami yi aynı takımda görmek isterim açıkcası. son olanlara bakınca Hami nin macca dan ayrılacağını düşünmeye başladım. aklı varsa macca da kalır diye yazmışız. menejerlik şirketi bence buyuk para istiyor problem orada.
    Button mesela hayatının en iyi işini yaptı macca ya gelip. Button, Kimi de safdışı bırakıp anlaştı macca ile. keşke Kimi olsaydı yerinde belki de şampiyon olurdu Kimi.
    F1 in önde gelen duayenleri Hami nin Macca da kalması gerektiğini kendisi için bunun daha salahiyetli olduğunu ifade ettiler. görelim bakalım. Ferrari ye gelir mi bu Hami???
    Vettel gelir de Hami gelmez sanırım.

Massa nın kaderide Alonso nun iki dudağı arasında. var mı böyle bir şey. Alonso veto etse Ferrari yinede alır mı Hami yi? Massa nın kaderiynen bu kadar oynuyorsa Alonso herhal Ferrari pek uğraşmaz Hami ile...

• quote:

Orijinalden alıntı: the_cantan

Şumi ile Hami yi aynı takımda görmek isterim açıkcası. son olanlara bakınca Hami nin macca dan ayrılacağını düşünmeye başladım. aklı varsa macca da kalır diye yazmışız. menejerlik şirketi bence buyuk para istiyor problem orada.
    Button mesela hayatının en iyi işini yaptı macca ya gelip. Button, Kimi de safdışı bırakıp anlaştı macca ile. keşke Kimi olsaydı yerinde belki de şampiyon olurdu Kimi.
    F1 in önde gelen duayenleri Hami nin Macca da kalması gerektiğini kendisi için bunun daha salahiyetli olduğunu ifade ettiler. görelim bakalım. Ferrari ye gelir mi bu Hami???
    Vettel gelir de Hami gelmez sanırım.

Massa nın kaderide Alonso nun iki dudağı arasında. var mı böyle bir şey. Alonso veto etse Ferrari yinede alır mı Hami yi? Massa nın kaderiynen bu kadar oynuyorsa Alonso herhal Ferrari pek uğraşmaz Hami ile...

Alıntıları Göster
    Benim Hamilton ile ilgili olarak son zamanlarda gördüğüm ve benim fikrime göre bir yanlışını da ekleyeyim. Cunku bu sezonun geri kalan yarısları da cok onemlidir hamilton icin. Geçenlerde Hamiltonun baska takıma gidebilecegi tartışmaları sürerken; Whismart bir açıklama yaptı, Hami ile Button un cok iyi ikili olduklarını ve birbirlerinden cok sey öğrendiklerini söyledi. Hamilton da bunun uzerine, Whistmartın neden boyle bir açıklama yaptığını bilemedigini belirterek önce Whismarta gider yaptı, sonra Button dan birlikte oldugu 3 sezon boyunca hicbir sey ogrenmediğini dile getirerek Button a gider yaptı. Zamanı mı Hami boyle haraketler açıklamalar yapmanın. Kafanda birtakım şeyleri bitirmiş olabilirsin, birtakım planların olabilir gelecek sezon için ama unutma ki önünde çok önemli 7 yarış daha var. Mclaren den dün müydü neydi bir açıklama gelmişti, hamiye yardım konusunda takım emirleri olmayacağını, bunun pilotlara kalmış bir durum olduğu belirtilmişti. Button da nasıl bir yol izler görecez ama sampiyonluk mücadelesinden vazgeçmeyeceğini belirtti. Hami konusunda ekleyeceklerim bunlar, sonucu hep birlikte görecez.

Eccleston Sumi konusunda gecenlerde bu sezon sonu bırakacağını belirtti. Bu açıklama şumiye sorulduğunda gülerek geçiştirdi ve sezon sonuna dogru açıklama yapacağını belirtti. alman bild deki bir habere gore; merso şumiye 1 yıl kontrat önermiş fakat şumi 1+1 istemiş. Tabi ki Şumi nin durumu da hami nin mersoya transferinde cok onemlidir.

Gelelim Ferrari cephesine. Uzun bir süredir Perez in ferrariye geleceği konuşuluyordu. Montezemolo birkaç gün önce, Perezin gelecek sene Ferraride yarışacak tecrübeye sahip olmadığını belirtti. Illa ki ferrari yönetimi, perezi akademiden daha iyi izliyorlardır, eksik gördükleri veya yeterli görmedikleri başka şeyler olabilir, bilemem. Ferrari de kriterler biraz farklıdır. Önümüzdeki sene olmasa da sonraki senelerde Perez gelebilir. Bakarsınız ani bir kararla massanın koltuğuna da geçebilir önümüzdeki sene, belli olmaz. Ferrari den önümüzdeki sezon pilot dizilimi konusunda geleneksel olarak eylül ayında monzadan bir açıklama gelmedi. Massa konusu da bir soru işareti.

Alonso bu sezon Hami için övgü dolu sözlerle açıklamalar yapmıştı. Aynı şekilde Massa ya moral vermek için de birkac ay önce açıklamalar yapmıştı. Domenicali ne demişti, "Ferrari felsefesine uygun olarak çok iyi bir 2.pilot arıyoruz". Massa nın arkasında olan Todt un oğlunu da unutmamak lazım. Alonso nun bu sezon herhangi bir pilotun kaderine etki edebilecek açıklamalar yaptığına rastlamadım. Massa nın durumuna sezonun gidişat ve sonucuna göre ferrari bir karar verecektir. Daha önce de belirtmiştik ferrari bekle gör politikası izleyecektir bu konuda. Domenicali nin de belirttigi gibi zaten ferrarideki felsefeye uygun olarak 2.pilot statusunde iyi bir pilot bakıyorlar. Hamiltonun ferrariye gelme senaryolarında alonsonun pek bir etkisi olmaz. Olacaksa da olumlu yönde olmuştur, zaten hami ile ilgili övgü dolu sözlerle bahsetme ve yakınlaşma var bir süredir. Ama az çok bildiğim ferraride, başka sebeplerden dolayı Hamilton un bu takıma gelebileceğini hiç düşünmüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GulfStream -- 13 Eylül 2012; 16:32:11 >

• quote:

Benim Hamilton ile ilgili olarak son zamanlarda gördüğüm ve benim fikrime göre bir yanlışını da ekleyeyim. Cunku bu sezonun geri kalan yarısları da cok onemlidir hamilton icin. Geçenlerde Hamiltonun baska takıma gidebilecegi tartışmaları sürerken; Whismart bir açıklama yaptı, Hami ile Button un cok iyi ikili olduklarını ve birbirlerinden cok sey öğrendiklerini söyledi. Hamilton da bunun uzerine, Whistmartın neden boyle bir açıklama yaptığını bilemedigini belirterek önce Whismarta gider yaptı, sonra Button dan birlikte oldugu 3 sezon boyunca hicbir sey ogrenmediğini dile getirerek Button a gider yaptı. Zamanı mı Hami boyle haraketler açıklamalar yapmanın. Kafanda birtakım şeyleri bitirmiş olabilirsin, birtakım planların olabilir gelecek sezon için ama unutma ki önünde çok önemli 7 yarış daha var. Mclaren den dün müydü neydi bir açıklama gelmişti, hamiye yardım konusunda takım emirleri olmayacağını, bunun pilotlara kalmış bir durum olduğu belirtilmişti. Button da nasıl bir yol izler görecez ama sampiyonluk mücadelesinden vazgeçmeyeceğini belirtti. Hami konusunda ekleyeceklerim bunlar, sonucu hep birlikte görecez.

Eccleston Sumi konusunda gecenlerde bu sezon sonu bırakacağını belirtti. Bu açıklama şumiye sorulduğunda gülerek geçiştirdi ve sezon sonuna dogru açıklama yapacağını belirtti. alman bild deki bir habere gore; merso şumiye 1 yıl kontrat önermiş fakat şumi 1+1 istemiş. Tabi ki Şumi nin durumu da hami nin mersoya transferinde cok onemlidir.

Gelelim Ferrari cephesine. Uzun bir süredir Perez in ferrariye geleceği konuşuluyordu. Montezemolo birkaç gün önce, Perezin gelecek sene Ferraride yarışacak tecrübeye sahip olmadığını belirtti. Illa ki ferrari yönetimi, perezi akademiden daha iyi izliyorlardır, eksik gördükleri veya yeterli görmedikleri başka şeyler olabilir, bilemem. Ferrari de kriterler biraz farklıdır. Önümüzdeki sene olmasa da sonraki senelerde Perez gelebilir. Bakarsınız ani bir kararla massanın koltuğuna da geçebilir önümüzdeki sene, belli olmaz. Ferrari den önümüzdeki sezon pilot dizilimi konusunda geleneksel olarak eylül ayında monzadan bir açıklama gelmedi. Massa konusu da bir soru işareti.

Alonso bu sezon Hami için övgü dolu sözlerle açıklamalar yapmıştı. Aynı şekilde Massa ya moral vermek için de birkac ay önce açıklamalar yapmıştı. Domenicali ne demişti, "Ferrari felsefesine uygun olarak çok iyi bir 2.pilot arıyoruz". Massa nın arkasında olan Todt un oğlunu da unutmamak lazım. Alonso nun bu sezon herhangi bir pilotun kaderine etki edebilecek açıklamalar yaptığına rastlamadım. Massa nın durumuna sezonun gidişat ve sonucuna göre ferrari bir karar verecektir. Daha önce de belirtmiştik ferrari bekle gör politikası izleyecektir bu konuda. Domenicali nin de belirttigi gibi zaten ferrarideki felsefeye uygun olarak 2.pilot statusunde iyi bir pilot bakıyorlar. Hamiltonun ferrariye gelme senaryolarında alonsonun pek bir etkisi olmaz. Olacaksa da olumlu yönde olmuştur, zaten hami ile ilgili övgü dolu sözlerle bahsetme ve yakınlaşma var bir süredir. Ama az çok bildiğim ferraride, başka sebeplerden dolayı Hamilton un bu takıma gelebileceğini hiç düşünmüyorum.

Alıntıları Göster
    Ferrari kolay söz geçirebileceği Massa varken Hamilton'u bu takıma getirmez.

• quote:

Orijinalden alıntı: massathebest

Ferrari kolay söz geçirebileceği Massa varken Hamilton'u bu takıma getirmez.

Alıntıları Göster
    sauberler herzamanki oldugu gibi bir süpriz gerçekleştirebilir ama ondan önce ferrari var :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: steakburgerr

sauberler herzamanki oldugu gibi bir süpriz gerçekleştirebilir ama ondan önce ferrari var :)

Alıntıları Göster
    sid ölmüş bu arada

düzenleme: ekleme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ntr34 -- 14 Eylül 2012; 14:23:09 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ntr34

sid ölmüş bu arada

düzenleme: ekleme

Alıntıları Göster
    Alonso Rosberg Ferrari
    Msc Hamilton Mercedes
    Raikkonen Button McLaren

En iyi kombinler böyle olur heralde Mercedes'in Schumacher'e 1 yıl kontrat önerdiği konuşuluyor Schumi nin diğer yıl içinde opsiyon istediği konusu var. Hamilton McLaren da kalsa onun için daha iyi diyorum ama Mercedes'te Schumacher ile takım arkadaşı olmasınıda görmek isterdim açıkçası.

• quote:

Orijinalden alıntı: optimus 1

Oncelikle sunu belirtmek isterim ki bu pilot piyasasi kocakari dedikodulari gibi. Bu sezon adi ferrari ile anilmayan kalmadi. Webber raikkonen ....hepsi fos cikti.
    Ferrari bekle gör politikasini izliyor. Eger massa sezon sonu sonuclara gore gidecekse, bence en iyi secim Perez olabilir. Bu adami simdi almazsan, fazla da beklemez. Baska buyuk takimlara gider. Bu nedenle bence ferrari Perezi cok bekletmemeli. Yazik olur, baska takima kacar. Montezemolo efendi arasira dengesiz tutarsiz konusmalar filan yapar. Perez icin de gecenlerde birkac sey soyledi fakat bu Perez konusunda Tifosileri de kizdirmis durumda. Tifosiler de Perez i istiyorlar.
    Bu Perez in verdigi demeclere filan dikkat ettim, cok da duzgun oturakli konusmalar yapiyor. Tabi Ferrari bu cocugu akademiden daha iyi taniyor. O kadarini bilemem.

Ben ferrari nin yerinde olsam eger takim sampiyonlugu gelmezse Perez ile uzun vadeli bir anlasma ile koltuga getiririm.

Ferrari'nin 2011'in ikinci yarısından bu yana Massa'nın koltuğu için arayışta olduğunun herkes farkında...
    Sözkonusu kırmızı'lar olunca duyumların yanında dedikodular ve yakıştırmaların da olması çok normal.

2013 yılı için halen ( ki normalde Ferrari'de Monza yarışından önce bir sonraki sezonun pilotları açıklanırdı) belirsizliğin olması, akıllara ister istemez Ferrari'nin 2014 yılı için Sebastian Vettel'le anlaştığı dedikodularını getiriyor. Ancak bir çok kişiye göre bu anlaşma dedikodunun çok ötesinde. Bunu Vettel bile yalanlamadı.

Eğer gerçekten böyle bir anlaşma olacaksa, Ferrari'nin şu anki hedefi sadece 2013 yılı için 1 yıllık kontratı kabul edecek yetenekli bir pilot olacaktır. BU sayede Alonso'nun alacağı puanların yanında iyi puanlar getirerek markalar şampiyonluğu için doğru bir adım atılmış olunacak. Bunun için şu an iki pilotun adı öne çıkıyor: Checo Perez ve Nico Hulkenberg.

Eğer bu iki pilottan biri 1 yıllık kontratı kabul ederse 2013'te Massa yerine Nico ya da Perez'i görürüz. Ya da çok sürpriz bir kararla Massa seneye de Ferrari'de devam eder.

2014'te olası Alonso-Vettel birlikteliği, Ferrari'nin takım içi rekabet geleneğine uymasa da kulağa şimdiden hoş geliyor.

• @odyle

Dostum senin diger konuda verdigin linki okudum, ozetlemissin metin begin yazisini. Sen de bilirsin ki; pilot piyasasi ve bu senaryolar, hele ki isin icinde ferrari olunca, bizim sokaktaki Dırdır Şaziye Teyzenin laflarina benziyor. Vettel yalanlamadi diyosun da en az 2 veya 3 tane yalanlama demecine denk geldim. Montezemolo efendi dedigim gibi arasira dengesiz aciklamalar yapar. Ferraride birileri hep gelir gider. Cogu fos haberler.
    Ben bu konuyu uzatmayip kendi acimdan kapiyorum birtakim resmi aciklamalar gelene kadar.
    Ama gorusum sudur ki eger massa gidecekse, tifosileri de mutlu edecek sekilde Perez ile uzun bir sozlesme yapip koltuga getirmek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GulfStream -- 15 Eylül 2012; 14:19:59 >
  • quote:

@odyle

Dostum senin diger konuda verdigin linki okudum, ozetlemissin metin begin yazisini. Sen de bilirsin ki; pilot piyasasi ve bu senaryolar, hele ki isin icinde ferrari olunca, bizim sokaktaki Dırdır Şaziye Teyzenin laflarina benziyor. Vettel yalanlamadi diyosun da en az 2 veya 3 tane yalanlama demecine denk geldim. Montezemolo efendi dedigim gibi arasira dengesiz aciklamalar yapar. Ferraride birileri hep gelir gider. Cogu fos haberler.
    Ben bu konuyu uzatmayip kendi acimdan kapiyorum birtakim resmi aciklamalar gelene kadar.
    Ama gorusum sudur ki eger massa gidecekse, tifosileri de mutlu edecek sekilde Perez ile uzun bir sozlesme yapip koltuga getirmek.
    Bu pisti sevmiyorummmmmmmmmmmmmmm

Iyyyyyyyyyyyyy............
  • http://turkiyef1.com/haberler/31587/milli-sporcu-kaan-onder-son-karting-yarisi-icin-fransa-da.html

Ulkemizin mustakbel F1 pilot adayi Kaan Onder.
    Yolu, bahti acik olsun.
    Seneye bir nevi F1'in arka bahcesi olan Formula BMWde yarisacak
  • quote:

Orijinalden alıntı: odyle

http://turkiyef1.com/haberler/31587/milli-sporcu-kaan-onder-son-karting-yarisi-icin-fransa-da.html

Ulkemizin mustakbel F1 pilot adayi Kaan Onder.
    Yolu, bahti acik olsun.
    Seneye bir nevi F1'in arka bahcesi olan Formula BMWde yarisacak
    Schumacher, seni sevenlere daha fazla üzme, bitirme kariyerini ama üzme bizi
  • Ferrari Perezi bekletmesin, kacar dedik baska buyuk takimlara. Mclaren Perez ile gorusmelere baslamis.
    Yazik olur ferrari kacirirsa
    Mclaren de bence Perezi alabilirse muthis bir transfer olur. Cok oturakli duzgun bir cocuga benziyor. Bence nereye gitse guzel bir aracla iyi isler cikarir, umudum var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GulfStream -- 16 Eylül 2012; 15:35:24 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.