Şimdi Ara

🇹🇷14 Mayıs 2023 Genel Seçim Ve Cumhurbaşkanlığı Seçimi [12.CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN OLDU]☄️[ANA KONU] (1465. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
29.377
Cevap
108
Favori
801.049
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
103 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 14631464146514661467
Sayfaya Git
Git
sonraki

🇹🇷14 Mayıs 2023 Genel Seçim Ve Cumhurbaşkanlığı Seçimi [12.CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN OLDU]☄️[ANA KONU]

(En Son Oy Tarihi: 21.4.2024)
Giriş
  • - Dün gece Halk tv canlı yayına katılan ve CHP'den istifa ettiğini açıklayarak 2.turda Kılıçdaroğlu'na oy vermediğini, geçersiz oy attığını söyleyen CHP eski milletvekili Abdüllatif şener'in oy kullandığı sandıkda geçersiz oy çıkmadığını sosyal medya fenomeni Jahrein ortaya çıkardı.

🇹🇷14 Mayıs 2023 Genel Seçim Ve Cumhurbaşkanlığı Seçimi [12.CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN OLDU]☄️[ANA KONU]
    🇹🇷14 Mayıs 2023 Genel Seçim Ve Cumhurbaşkanlığı Seçimi [12.CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN OLDU]☄️[ANA KONU]Jahreintwitter
    “Abdülatif Şener “geçersiz oy kullandım” diyor. Lakin oy kullandığı sandığın tutanağı öyle demiyor. Bu kadar rahat yalan söylemesi kendisine dair çok şey anlatıyor 🤷‍♂️”
    https://twitter.com/jahreindota/status/1669635715917922304

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DARTH_BLACK -- 16 Haziran 2023; 13:39:36 >
  • DARTH_BLACK kullanıcısına yanıt
    bir siyasal islamcı daima siyasal islamcıdır. siz ona makyaj yaptığınızda yeni ayakkabılar verdiğinizde gömleğinin rengini değiştirdiğinizde ortaya yeni bir şey çıkmıyor. ben bu adama (Abdüllatif Şener) kızmam birine kızmamız için onu "muhattap" almamız lazım. Şener kim? asıl Öfkem bu şahısları partiye koyanlara

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Shiningeagles24 kullanıcısına yanıt

Bir bakıma haklısınız ancak bu konuyu gündeme sosyal medya fenomenlerinin değil, CHP'nin açıklaması gerekirdi. Her ne kadar şener istifa etmiş olsada eski partisine bu şekilde etik dışı konuşması CHP adına hoş bir durum değil. Tepkisiz kalmak bir ve cevap verme şekli olamaz siyasette. CHP ne yazıkki bu konulardada çok geriden takip ediyor gündemi.

Mesela AKP seçmeni özellikle seçim sonrası çok farklı şekilde hareket etmeye başladı. Örneğin Tekirdağ - Süleymanpaşa ilçesindeki AKP belediye başkanı Cüneyt Yüksel, Melek Mosso konserini iptal etmedi diye AKP'liler öyle bir sosyal medya gündemi yarattılarki Yüksel'i görevden aldırttılar.

Düşünün, bir partinin tabanı kendilerine yakışmayan bir durum olduğunu gördüğü an partilerine baskı kurup belediye başkanlarını dahi görevden aldırtacak güce eriştiler. Hatta seçim döneminde Erdoğan'a yüklenen bazı sanatçı kitlesinide afaroz ederek onlara AKP belediyelerinden herhangi bir anlaşmaları varsa iptal ettiriyorlar.

İşte CHP'de eksik olan en büyük taraf bu. Seçmen kitlesi pasifize edildi ve her konuya duyarsız bırakıldı. Haliyle şener gibi adamların söylemlerine partininde verecek bir cevabı yok. Bu yüzden muhalif kitlenin bilinçlenmesi ve CHP'de değişim isteniliyorsa sert bir tavır alarak organize şekilde hareket etmesi gerek.

• "CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, Kılıçdaroğlu’nu kurultayda yeniden aday göstereceklerini belirterek, "Grup Başkanımız o mevkide otururken Ekrem Bey Büyükşehir Belediye Başkanı'yken, Genel Başkan'a karşı daha dikkatli olmalılar" dedi. "

yeni şafak
    Kılıçdaroğlu'na yakın isimden İmamoğlu ve Özel'e kötü haber: Koltuğa gözünü dikenlere tehdit
    https://www.yenisafak.com/gundem/kilicdarogluna-yakin-isimden-imamoglu-ve-ozele-kotu-haber-koltuga-gozunu-dikenlere-tehdit-4538964

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• "Seçim kaybeden lider çekilmesini bilmiyorsa, delegenin devreye girmesi gerekmez mi?' diye soran Portakal, "Unutmayalım ki, umutsuz seçmen, umutlanmak için kendine mutlaka yeni partiler bulur. Bulacaktır da. Kerhen oy vermeye artık hayır" ifadelerini kullandı."

yeni şafak
    Yandaş Fatih Portakal zehir zemberek sözlerle Kılıçdaroğlu’na yüklendi: Emekli ol
    https://www.yenisafak.com/gundem/yandas-fatih-portakal-zehir-zemberek-sozlerle-kilicdarogluna-yuklendi-emekli-ol-4538959

AKP tabanı / seçmeni adına ne derseniz deyin Sadece kendi çıkarını düşünürler Cahildir sosyal medyada aldığı paralarla iş yapar büyük AKP'li "Fenomen" hesaplar Furkan Bölükbaşı örnek. Seçim sürecinde bu hesaplar performansları beğenildiği ve "Tam Not!" aldığı için Fahrettin Altun hâla görevde işte bu yüzden AKP'li tanıdıklarıma selam dahi vermiyorum artık akraba olsun olmasın hiç fark etmez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shiningeagles24 -- 16 Haziran 2023; 14:11:20 >
  • halil altın H kullanıcısına yanıt
    Yeni Şafak deyince aklıma geldi hem sana "Ayar" verme fırsatını da kaçırmayalım asist için teşekkürler 🇹🇷14 Mayıs 2023 Genel Seçim Ve Cumhurbaşkanlığı Seçimi [12.CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN OLDU]☄️[ANA KONU]

işte bu tip durumlarda "onlar cahil,onlar bilgisiz, şöyle-böyle" dediğiniz sürece seçimler kaybedildi. AKP'li oldukları için çevrenize selamı sabahı kesmeniz onlara birşey kaybettirmiyor. AKP'de fahrettin varsa CHP'de de aynı kalibrede bir adamın olması şart değilmi? Eren Erdem'lemi devam edilmesi makbül?

Gerçekten sen bu yorumdan Eren Erdem'i savunduğumu mu çıkardın 😅 Ben kendisi dahil ve KK dahil istifa etmelerini gerekli olduğunu düşünüyorum seçim sürecinde iki aday vardı ve Erdoğanı desteklememek için destek verdim yine olsa yine veririm AKP'nin karşısında isim fark etmez mesela 2028 seçimlerinde Erdoğan olmaz erdoğanımsı desteklediği bir isim AKP'den aday yapılırsa Ekrem olsa aday Ekrem İmamoğlu'na Muharrem İnce olsa Muharrem İnce'ye gök yere dahi inse Sağ tarafa siyasi olarak oy atmam günahımı bile Vermem sağ Siyaseti = Siyasal İslam

Oy vermek ayrı bir konu ama karşı görüşte oldukları için selamı sabahı kesmek apayrı bir konu. Erdoğan'a oy vermeyin, bunda bir beyis yok ama Erdoğan'a oy verdi diyede insanları ötekeliştirmeyin. Tam tersine tartışın,konuşun. Anlamazlar demeyin.

Bu seçim sürecinde hep dile getirdim; Muhafazakar-Milliyetçi kesimin hassasiyetlerini anlamadıkça muhalefet doğru ve sağlam bir politika üretemez ve bu yüzdende seçimler kaybedildi.

şimdi ise Erdoğan'ın yeni bir dönemine girildi. İletişim başkanı muhalifler tarafından sevilmesede hükümet adına çok başarılı bir adam ve muhalefetinde böylesi bir virtiöze ihtiyacı var medya alanında. Bu realiteyi kabul etmek gerekiyor. Madem oyunun kuralları değişti buna göre hareket etmek gerek. 30-40 yıl öncesinin taktikleriyle seçim kazanılmıyor artık.

Bugün Cüneyt Özdemir'in sizin görüşlerine çok yakın yorumları oldu. o da biliyorki artık bu işler Erdoğan karşıtlığı üzerinden sonuç vermiyor. Yani değişim olacaksa dediğiniz gibi kökten bir yapılanma ve karşı tarafı bozacak yeni politikaları yeni yüzlerle başlatmak gerek.

🇹🇷14 Mayıs 2023 Genel Seçim Ve Cumhurbaşkanlığı Seçimi [12.CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN OLDU]☄️[ANA KONU]EHA MEDYAtwitter
    “Cüneyt Özdemir: ▪️CHP'ye oy veren pek çok insan ben ne sandığa giderim ne de oy veririm diyor. ▪️İmamoğlu ve Mansur Yavaş'a da kaybettirecek. Büyükşehirleri de kaybedecekler. ▪️Erdoğan karşıtlığı üzerinden politika üretme işi bitti.”
    https://twitter.com/i/status/1669641733292843009

Öncelikle bir daha olmasın bana ''Kaynak'' diye lağım medyasını önüme düşürme uyarıyorum. ''Erdoğan'' karşıtlığı Bilinçli bir vatandaşın yapması gereken en temel şey kime ne yapacağımı kimseye soracak değilim 🇹🇷14 Mayıs 2023 Genel Seçim Ve Cumhurbaşkanlığı Seçimi [12.CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN OLDU]☄️[ANA KONU]  bana tavsiye verme. istediğimi hatırlamıyorum çünkü 🇹🇷14 Mayıs 2023 Genel Seçim Ve Cumhurbaşkanlığı Seçimi [12.CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN OLDU]☄️[ANA KONU] erdoğan karşıtı olmaya devam senin AKP'li olman bunu değiştirmez 🇹🇷14 Mayıs 2023 Genel Seçim Ve Cumhurbaşkanlığı Seçimi [12.CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN OLDU]☄️[ANA KONU] 

Tüm bunlara rağmen bir halk Erdoğan karşıtı olamıyorsa seçmeni düşünsün.🇹🇷14 Mayıs 2023 Genel Seçim Ve Cumhurbaşkanlığı Seçimi [12.CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN OLDU]☄️[ANA KONU] 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shiningeagles24 -- 16 Haziran 2023; 18:5:1 >

Uyma şuna.

Kafası basmıyor.

Erdoğan karşısında Öcalan olsa gidop Öcalan'a oy verecek adamla milliyetçilik konuşma.

Biraz sıkıştırırsan ana avrat küfür etmeye başlıyor.

Anlamıyor. Kafası basmıyor, ama yine de hatasını kabul etmiyor.

Bir de demez mi akrabalarla ilişkiyi kestim. Akrabaları "oh, dünya varmış" demiştir eminim ki. 😆

Bu zihniyetin hatasını farkedip de kendini düzeltip ülkenin başına geçtiğini düşünsene bi. Bırak böyle kendilerini akıllı sanmaya devam etsinler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Öner -- 16 Haziran 2023; 18:7:10 >
  • Eğer aramızda KPSS'ye, AYT'ye bilmem neye girecek varsa paragraf sorularını çözmekte zorlanıyorsa bu mesajı ve tweetleri iyi okusun. Ayrıntılara dikkat ederseniz 10 netiniz cepte (o civarda paragraf sorusu vardı galiba). Eğer paragraf sorularında başarılı olursanız mahlasımı optik kağıda yazarsınız artık. Tabii pek önermem.

Post-modernist hamakat nedir, bilir misiniz? Birçok insan sandığa giderken mesaj verir. Mesela kılığından kıyafetinden ayakkabısına, saç şeklinden bıyığına, telefonunun kılıfından gözlük tarzına, burnunun kılına kadar vs birçok şekilde mesaj verebilirler. Sandığa giderken Fenerbahçe forması giyen Nejat İşler de bir mesaj vermiştir. Gerçi ben dümdüz giyindim (meraklısına siyah bir kapüşon, altta kot pantolon giydim. tıraş oldum vs), mesaj verme derdinde olmadım ama böyle derdi olan insanlar çok. Şimdi bu kadını tanımasanız hangi partiye oy verdiğini, gönül verdiğini düşünürsünüz?

🇹🇷14 Mayıs 2023 Genel Seçim Ve Cumhurbaşkanlığı Seçimi [12.CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN OLDU]☄️[ANA KONU]Naimtwitter
    “28 Mayıs'tan beri günah keçisi aranıyor, Kılıçdaroğlu doktrini unutuluyor. O doktrin ki CHP'den mv adayı olanın YSP'ye oy atabilmesini mümkün kılmıştır. Değerini bilmeliyiz 🫶”
    https://twitter.com/_neitrej/status/1669624526525661188

Biri "Foggo Yspye oy verdiğini mi açıklamış :O" şeklinde bir tweet atınca Hacer Foggo "hiç öyle bir açıklama yapmadım" diyip çekiliyor 🇹🇷14 Mayıs 2023 Genel Seçim Ve Cumhurbaşkanlığı Seçimi [12.CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN OLDU]☄️[ANA KONU] Saygıyla eğiliyorum teyze.

• Öner kullanıcısına yanıt

Düzeyli tartışmalara açığım ama emrivaki şekilde "uyarıyorum" tarzında muhabbetler yapıcı değil zaten. Ne diyebilirimki?

1500 sayfa yazdık-söyledik, ortada olan gerçeklere çatışmanın faydası yokki. Kendisi bilir..

Mesela denk geldim yine;

- CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem: "Kazanamadık, Yedi düvele kaybettik ama Recep Tayyip Erdoğan’a yenilmedik. "

İşte bu kafa seçimleri zaten kazandıramazdı, kazandıramazda.

Ama işte diyorum ya, yanlışları temelden görmek kavramı yerleşmesse doğru ve yapıcı bir politikada izlenemez. Mesela bir başka örnek;

- CHP'ye seçimlerde destek verdiğini açıklayan İzmir barosu, LGBT etkinliklerini destekleme kararı aldı

Olay sadece Kılıçdaroğlu yada onun kurmay kadrosu değil. Türkiye'de seçim kazanılmak isteniliyorsa Muhafazkar-Milliyetçi kesimi kazanmak zorundasınız. Bu kesimi yok sayarak, selamı sabahı keserek ve bu kitlenin hassasiyetlerini gözetmeyerek CHP ne kadarda değişirse değişsin başarılı olamaz. Biz bunları dile getirdiğimiz zamanda ocu-bucu oluyoruz ama 2 yıldır muhalefetin hatalarını dile getiren birisi olarak ortaya çıkan sonuçlarda bir özeleştiri getirmek gerek. Bu yapılmıyorsa zaten Erdoğan niye kazandı diye muhalif kanadın feveran etmemesi lazım.

• - CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem:

"Parti sözcümüz Faik Öztrak’a babası ve dedesi üzerinden acımasız bir eleştiri yapılıyor. Bugün seçim olsa, doğru aday yine Kılıçdaroğlu. İstifa açıklamasını yaptığım gün istifa edilebilecek bir idari vazifem yoktu."

• "Gelecek yıl yapılacak yerel seçimleri işaret eden Öztrak, "CHP olarak biz bu seçimlerde mevcut yönetimi tarihi bir yenilgiye uğratma konusunda kararlıyız." dedi"

"Gelecek yıl yapılacak yerel seçimleri işaret eden Öztrak, "CHP olarak biz bu seçimlerde mevcut yönetimi tarihi bir yenilgiye uğratma konusunda kararlıyız." dedi. "

yeni şafak
    Faik Öztrak'tan 'değişim' sorusuna 'düzen devam edecek' yanıtı: Mevcut yönetimi tarihi bir yenilgiye uğratma konusunda kararlıyız
    https://www.yenisafak.com/gundem/faik-oztraktan-degisim-sorusuna-duzen-devam-edecek-yaniti-mevcut-yonetimi-tarihi-bir-yenilgiye-ugratma-konusunda-kararliyiz-4539030

• - Cem Uzan siyaseti bıraktığını açıkladı.

• halil altın H kullanıcısına yanıt
    Mevcut yönetimden kastı CHP yönetimi galiba.

• - CHP Grup başkanvekili Özgür Özel:

"Abdullatif Şener, cevaba değecek bir tutum içinde değil. Ancak; Ona oy atan CHP'lilere bir özür borcumuz var..."

🇹🇷14 Mayıs 2023 Genel Seçim Ve Cumhurbaşkanlığı Seçimi [12.CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN OLDU]☄️[ANA KONU]Özgür Özeltwitter
    “Abdullatif Şener, cevaba değecek bir tutum içinde değil. Ancak; Ona oy atan CHP'lilere bir özür borcumuz var...”
    https://twitter.com/i/status/1669999041453645826
  • - Muhalif gazeteci ve Sözcü yazarı İsmail Saymaz:

"İmamoğlu, Kılıçdaroğlu'na istifa etmesi gerektiğini söyledi. Kemal Kılıçdaroğlu ise İmamoğlu’na 'İstanbul’u kazan, öyle konuşalım' dedi. İmamoğlu, 'Değişimi gerçekleştiremezsek belediyeleri kaybederiz' diye yanıt verdi. İmamoğlu, Kılıçdaroğlu’ndan bu hafta 'Aday olmayacağım' açıklaması yapmasını istiyor."

• 
Sayfa: önceki 14631464146514661467
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.