< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
14 saat aç ve susuz kalmak çok mu zor ? (2. sayfa)

-
-
İntermittent Fasting, 16/8 tarzında artık dünyada da özellikle sabah erken kalkıp işe yetişmek zorunda kalan metropol insanları arasında bir hayat biçimi oldu. bu yüzden 14 saat aç susuz kalmak günümüz insanları için artık zor değil. (suyu burada saymayabiliriz.) bu konu başlığında yazan bu yüzden bir sorun teşkil etmiyor yani.
sorun teşkil eden şey; aç susuz kalıp sonrasına görmemiş gibi yemeğe saldırarak ibadet yaptığını sanmak. sorun, takva olması gereken şeyin adet olması.
bir başka sorun da kurban bayramı. takva derin dondurucuya atarak olmuyor. bu yüzden ibadetin adet, adetin de ibadet olması asıl büyük sorundur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sebastos Ozius -- 18 Mart 2025; 13:53:14 > -
Sağlıklıysan zor değil. Ama susuzluk zararlı. Eskiden migren olduğu halde full oruç tutardım. Artık ibadet etmiyorum.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Oruç tutarken kilo vermiyorum ama genel şişkinliğim gidiyor. Onun dışında günlük su ihtiyacımı o iftar ve sahur arasında karşılıyorum
-
İstediğin kadar dine bağlı olma, gerçeklerden kaçamazsın
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Buenu nedir ?
Hangi gerçeklerden?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Oruç tutmanın faydaları medyanın yalanları mı?Hocam dünyadaki tüm doktorlar,tıp orucun faydasını kabul eder.Biz medyanın ne dediği ile ilgilenmeyiz.Asırlar önce peygamberimz dediyse zaten bizim için kriter budur.Yüzyıllar öncesinden tavsiye edilen sünnetlerin faydasını bugün tıp mecburen kabul ediyor.Allahü Teala ilmi de açlığa vermiştir.Bir söz vardır "Hayvan açken,insan tokken tehlikelidir" diye. Demem o ki oruç tutmanın sağlığa olan etkisini tartışmak çok yersiz oluyor günümüzde.
İsteyen tutar istemeyen tutmaz.Kazanmak herkese nasip olmaz.
-
Yaramı deşme kardeş ya
karar sizin tabii hocam.Necip Fazıl'ın dediği gibi;
Dinde zorlama yoktur,insan hürdür elbette
İster dünyada pişer ister ahirette.
inşaallah sizlere de nasip olur.
-
Beyefendi, hindulukta da hayvanlarin etini yememek var, iradeniz neden zayif da hayvan eti yiyorsunuz cok merak ediyorum
-
Ben zaten günde 1 öğün yiyorum ama kafirim, tutarsam sevap kazanırım diye tutmuyorum
-
Açlık sıkıntı değil susuzluk sıkıntı fakat şimdi yaz aylarına göre çok daha basit geçiyor. Arkadaşlar herkesin ibadeti kendine ama tutmayanların inançsız dahi olsa nezaketen daha dikkatli olması gerekir.
-
Sebebi basit: kuru inatn.bunun içindeki nefs, kalbi eline geçirmiş. Buna istediğini yaptırıyor, istediği gibi at koşturtuyor. Sabahtan akşama kadar birşey yemiyorsun, ama yine de bana uy ve oruç tutma" diye buna fısıldıyor, bu da nefsine uyarak hep beraber felakete doğru sürükleniyorlar ama haberleri yok işte...
-
Senin fikrin. Bu senin doğruların mı? Bunlar senin doğrularınsa bunların gerçekten doğru olduğunu nerden biliyorsun? Sana göre olan doğrularının tamamı ya yanlışsa? Evet, senin gibilere özel olarak hazırlanmış cevaplar şu sitede mevcut: hakiki doğruları aldığında, sana göre olan doğrularının yanlışlıklardan ibaret olduğunu anlayacaksın:
-
Keşke Cennete girmek o kadar kolay olsa, zira Cennet ucuz Cehennem lüzumsuz değil
Bence hiç ibretlik değil be
Sizi Allah'a ibadet etmekten döndüren nelerdir ?
Habire şu saçma kaynağı atarak birşeyi kanıtlyamassın.
Al bende sana bunu atıyorum
nature
Effects on health of fluid restriction during fasting in Ramadan - European Journal of Clinical Nutritionhttps://www.nature.com/articles/1601899?error=cookies_not_supported&code=17d6184d-4a57-4b48-9f0e-f8c9cdfcc1bf
Gerekde yok bu konuda tıp dünyası ikiye bölünmüş durumda çoğu diyetisyen zararlı diyor kimiside yararlı diyor.Bazı noktalarda kendi mantığını kullanacan.Dini açıdan birşey demedim Arkadaş özellikle Oruç tutmayanların fikrini istmiş konu başınada ona istinaden yazdım.Dinimiz İslammışmış başka kaynakla gel azıcık.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Allah, ahiret, cennet ve cehennem gerçeğinden
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X