Şimdi Ara

14 yaşında bir çocuk neden canına kıymaya kalkışır? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
1
Favori
1.332
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Speactra

Git trollüğünü başka konuda yap. Burası ciddi bir konu

Trollük mü zannediyorsun? O şikayeti yapın ki, başka çocuklar intihar etmesin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Speactra

Bende öyle düşünüyorum, teog sınavında 15 temmuz sorusu bile sorulmuş! " ahmet yurdunu saran karanlık güçlerle savaşmak için direnmeye çıktı bilmem ne" bu yasa ne yasasıdır gibi bir soru vardı. Gencecik akıllara ekmeye çalışan kafanızı mikeyim!

Hoooo yavaş ol biiiiiiiiiii

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Speactra kullanıcısına yanıt
    Teog un ne önemi var, üniversitesi sınavını kazansın yeter. O da olmazsa yurt dışı imkanlarını değerlendirsin.

Bunları takmasın kafasına.

• Hocam sizin halinizden en iyi ben anlarım sanırım.Kardeşinizle olan farkım sadece yaş ve olay farkı.Benim de çeşitli olaylardan sonucu intihar girişimim oldu 18 yaşında.Şu an 21 yaşındayım. Size tavsiyem.Benim derdimi anlayan bi müdürüm karşıma çıktı eski işyerimde.Böyle böyle konuştuk anlattım herşeyi ona mülakatta. Yaşadıklarımı, tımarhanede yattığımı vs. Kardeşinizin durumunu gayet iyi anlıyorum.Bende aynı şeyleri yaşadım.Olaylar farklı olsada.Size şunu söyleyeyim yapabileceğiniz tek şey var.Onun seveceği ve isteyeceği yeni bir ortam, arkadaş çevresi, kız arkadaş her ne olursa böyle bir şeye ihtiyacı var. Onunla konuşacak, en ufak şikayetini, sorununu ciddiye alacak çevre, kız arkadaşı.Mutlu olacağı bi ortam.Mesela bana müdürüm hayata tutunman için aldım işe seni demişti bana.Bi kavgan olsa kavgana girecek 20 tane adam vardı dedi.İşte böyle bi şey lazım kardeşine.Şimdi karşısında yeni bi ortama gireceği fırsat var.Bunu iyi değerlendirin. 1 tane sağlam arkadaşı olsa bile olabilir bu.İpten alacak.

Edit: Bu bahsettiğim şeylerden aile içi olursa pek bi faydası olmaz diye düşünüyorum.Çünkü benim ailemde bana istediklerimi yaptı pek bi faydası olmadı.Aile dışında bi şeyler olması gerek.(En azından bana böyle olmuştu) Doktorunuza gidin.Psikolog bi yere kadar iş görür.Psikiyatriye gidin ilaçlarını düzenli olarak kullansın.Ben 8 9 ay kullandım.Beynimdeki hormonların düzeldiğini hissedince ilaçlarımı bıraktım.

Aklına takılan şeyler olursa sorabilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DiazLou -- 3 Şubat 2017; 3:1:20 >

• onu çok sevdiğiniz gösterecek sözler ve davranışlar sergileyin. hatasını anlayacaktır
  • Sigara yüzünden kızmayın ona hocam troll değil ciddiyim.

• Speactra kullanıcısına yanıt
    Teog da öyle bir soru yoktu.

Konu fake

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeşin tam benim küçüklük halim ne yaparsanız yapın o çocugu sadece daha çok sinir edicek kendi kendine çözüm bulması lazım.

bide kaçıncı yüzyıldasın lan sigara içene tokat atmak nedir sanki damardan eroin basıyor
  • Bir şekilde ortam yapması gerek. Hani yaş farkın çok yoksa haftada bir iki götür gezdir falan. Sonra okul değiştirsin belki orda çevre edinir. Hani hayaş kurmasını da sağlayabilirsiniz o hayalleri hayata geçirmek gibi bi hedefi de olabilir. Sigara için aranızı bozmaya değmez. Sende içiyorsan karşılıklı için alkol sigara tabi sanmıyorum senin kullandığını ama. Kendine güveni gelir belki seni yakın hisseder falan. Ama bana sorarsan akşamları gidip biyerlere gezip tozdanız iyi olur. Hayır derse de abartmadan evden çıkarıp götürmek iyi olabilir gönlü olmaz başta ama mutlu olunca da keyfi yerine gelir. Özellikle ailecek piknik tarzı şeyler de güzel olabilir. Yazın denize gitmek. Deniz kıyısı olan bir ilde iseniz..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam bunun sadece babanız kaynaklı olduğundan eminmisiniz.Belki daha farklı sebeplerden dolayı bu duruma gelmiş olabilir kardeşiniz.

• Çocuk yaşama sevincini kaybetmiş. Bence tekrar kazanmasını sağlamalısınız. Sonuç olarak hayat devam ediyor. Belki saçma gelecek ama spor, oyun, sanat yada bilgisayar veya PS4 ile en azından vakit geçirip kafasını dağıtsın. Mesela futbolu seviyorsa mahalledeki spor kulübüne gitse yeni arkadaşlar edinir ve bakarsın bu durumlar geçer.
  • Hocam akşam yemeği yedikten 1 saat sonra cocugu çıkartıyosun disari istemesede bacaklarında tutup kollarina aliyorsun. Dışarı cikariyosun ve iceriye girmesine izin vermiyorsun.Kolunu omzuna at ve kendine dogru getir.Eger icki iciyorsan (sigara demiyorum) al biraları sahile gotur muhabbet et ( ama iyi misin falan deme kiz arkadasin vs var mi de ) sahilde yoksa sinemaya gotur.Arada cok yas farki yoksa arkadas cevren de varsa onlara onceden kardeşimle ilgilenin dersen ( kizlar daha iyi olur ilgilenmek acisindan) ve sende abartmamak koşulu ile ilgilenirsen en azindan o keyfi tadar.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.