Şimdi Ara

140 MM EN İYİ FANLAR (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
2
Favori
4.289
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bulabilirsen Cougar vortex öneririm. Sensiz ve karizma bir fan. Hava akımı da gayet yeterli
  • Pusu47 kullanıcısına yanıt
    http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16835553003 bahsettiğiniz bu fan ve değerlerde doğru ise cidden ,140mm fanlar arasında en iyi değerlere sahip olduğunu söyleyebilirim. 700-1200 sessiz 70 -119 cmf muhteşem bir hava akımı demek. Ama malesef amazon dışında bulunmuyor gibi. Forumun 2. elinde de satılmış sanırım. Alınacak fan bu işte.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BORUBEY06

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16835553003 bahsettiğiniz bu fan ve değerlerde doğru ise cidden ,140mm fanlar arasında en iyi değerlere sahip olduğunu söyleyebilirim. 700-1200 sessiz 70 -119 cmf muhteşem bir hava akımı demek. Ama malesef amazon dışında bulunmuyor gibi. Forumun 2. elinde de satılmış sanırım. Alınacak fan bu işte.

Kullanıyorum bu fandan hocam ondan önerdim zaten. Şu an 14cm egzos fan ve 4 adet de h100i' de 12cm olmak üzere push pull kullanıyorum. Fanlardan çıt çıkmıyor tabiri caizse. Ben 1000 rpm kullanıyorum 14.cm olanı.

140 MM EN İYİ FANLAR

1000 RPM de de ortalama 80+ hava verir çok rahat. Nerden temin ettiniz acaba fanları? Amazon ve forumun 2. elinde gördüm fakat 2. ele sıcak bakmıyorum açıkcası.
  • Ben geçen yıl forumdan bir arkadaştan aldım 140mm olanı. Fanı beğenince yurtdışından bir siteden de 12cm olanları aldım.
    Amazon ve ebay vs. değil ama. Siteyi tam hatırlamıyorum. Ama ingiltere sitesiydi.
    Hatta birim olarak sterlinle ödeme yapmıştım
    DX olabilir belki ,forumda bu siteleri tanıtan bir bölüm vardı oralarda bir bakıyım olmadı. Fan gerçekten tam aradığım gibi.
  • Yok hocam dx değil, dur biraz bakayım mailime pm atarım size

Ekleme: Hocam baktım şimdi sitenin adına fakat o sitede şu an satışı yok.

http://www.watercoolinguk.co.uk/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pusu47 -- 17 Eylül 2014; 13:25:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pusu47

Yok hocam dx değil, dur biraz bakayım mailime pm atarım size

Ekleme: Hocam baktım şimdi sitenin adına fakat o sitede şu an satışı yok.

http://www.watercoolinguk.co.uk/

Teşekürler, bekleyeceğim bakalım şu an için.

• Göremedim tam ama 140mm için para varsa tek adres var

http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=6512

Bence piyasanın en kaliteli fanı.Su içinde bile çalışabilen canavar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: EMRES754

Göremedim tam ama 140mm için para varsa tek adres var

Üstad piyasanın en kaliteli fanı da 3000 rpm gözünü seviyim bu fan 3000 rpm de muhakkak ses yapar. Pusu arkadaşımın önerdiği bence 700-1200 rpm de şu ana kadar önerilmiş /tavsiye edilmiş en iyi 140mm fanlardan. CMf 70 Rpm 1200 cidden iyi. Yoksa 5000 Rpm dönen sanayi tipi fan bile yaptırılır ama ses olayı sıkıntı.

• Diğer modelleri bilmiyorum, tavsiye konusunda onlara yorum yapamam ama Akasa'nın 14cm liği şu anda kasada takılı ve oluşturduğu rüzgarı bariz hissediyorsun. Dehşet hava akımı var. Tabi diğerleri arasında ne derecededir tam bilemem, ses düzeyi, CFM değeri, kullanım ömrü vs vs..
  • quote:

quote:

Üstad piyasanın en kaliteli fanı da 3000 rpm gözünü seviyim bu fan 3000 rpm de muhakkak ses yapar. Pusu arkadaşımın önerdiği bence 700-1200 rpm de şu ana kadar önerilmiş /tavsiye edilmiş en iyi 140mm fanlardan. CMf 70 Rpm 1200 cidden iyi. Yoksa 5000 Rpm dönen sanayi tipi fan bile yaptırılır ama ses olayı sıkıntı.

Bu fanın bi özelliği aynı rpmde diğer fanlardan sessiz olması veya aynı hava akımında diğerlerinden daha sessiz olması.Bunun yurtdışı incelemesini çok detaylı okumuştum.Tabiki 3k rpm de 41.5dba ses yapıyor ciddi anlamda ses demek fakat 153cfmde getirisi mevcut.Böyle 4 adet fanla zaten bench alırken radyatörde tam devir çalıştırırsın yada heatsinkte tam devir çalışır.

AF140 Corsair benim kasada eksoz fan sessiz hava akımı iyi.
    Akasa hava akımı çok iyi yukarı seviyede ses yapıyor sessiz bir fan değil.
    Aerocool shark hava akımı iyi ses akasadan az hava akımıda öyle.
    xigmatek fan zamanla takırtı yapıyor ilginç şeyler yapıyor önermem
    deep cool nasıl bilmiyorum
    noctualar sessizler ama ciddi anlamdada pahalılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H.E.B Sup -- 18 Eylül 2014; 0:25:46 >

• quote:

quote:

quote:

Bu fanın bi özelliği aynı rpmde diğer fanlardan sessiz olması veya aynı hava akımında diğerlerinden daha sessiz olması.Bunun yurtdışı incelemesini çok detaylı okumuştum.Tabiki 3k rpm de 41.5dba ses yapıyor ciddi anlamda ses demek fakat 153cfmde getirisi mevcut.Böyle 4 adet fanla zaten bench alırken radyatörde tam devir çalıştırırsın yada heatsinkte tam devir çalışır.

AF140 Corsair benim kasada eksoz fan sessiz hava akımı iyi.
    Akasa hava akımı çok iyi yukarı seviyede ses yapıyor sessiz bir fan değil.
    Aerocool shark hava akımı iyi ses akasadan az hava akımıda öyle.
    xigmatek fan zamanla takırtı yapıyor ilginç şeyler yapıyor önermem
    deep cool nasıl bilmiyorum
    noctualar sessizler ama ciddi anlamdada pahalılar

xigmatek 120mm kullandığım için bahsettiğiniz tıkırtıyı biliyorum. deep cool noctuaya benziyor ,fiyat uygun ama performansı nasıldır bilemiyorum. Akasanın 140mm ses yapacağını 1600 devirde dönmesi zaten açıklıyor. Aslında bana lazım olan fanlar 800-1100 devirde ne veriyor hava akımı ve ses düzeyi olarak. Benimde şu an aklıma Af serisi yatıyor ama fiyatları şu an pahalı bana göre.

• Yüksek devirde tabiki fanlar çok hava verir ama kullanıcıyı ses olarak rahatsız etmeyecek devire düşürünce ne kadar hava verecek?
    Birde şöyle bir hesap yaptım (hali hazırda Ülkemizde bulunan ürünleri baz alıyorum)

100 rpm de vereceği ortalama havayı hesaplarsak;
    1.Akasa Viper 140mm Fan max 1600 rpm = 110 cmf ise; 100 rpm=6,87 cmf
    2.Xigmatek XAF 1453 max 1200 rpm = 90,3 cmf ise; 100 rpm=7,52 cmf
    3.Noctua NF-P14s redux max 1200 rpm = 65 cmf ise; 100 rpm=5,41 cmf
    4.Corsair WW AF140 max 1200 rpm = 67,8 cmf ise ; 100 rpm=5,65 cmf
    5.NOCTUA NF-A14 max 3000 rpm = 158 cmf ise; 100 rpm= 5,26 cmf
    6.AeroCool Shark 140mm max 1500 rpm = 96,5 cmf ise;100 rpm =6,43 cmf
    7.Deep Cool UF140 max 1200 rpm = 71.8 cmf ise; 100 rpm =5,98 cmf
    8.Cooler master 140mm ?

1000 rpm de verecekleri havayı hesaplarsak
    1.Akasa : 6,87 x 1000 = 68,7
    2.Xigmatek : 7,52 x 1000 = 75,2
    3.Noctua : 5,41 x 1000 = 54,1
    4.Corsair : 5,65 x 1000 = 56,5
    5.NOCTUA: 5,26 x 1000 = 52,6
    6.Aerocool : 6,43 x 1000 = 64,3
    7.Deep Cool : 5,98 x 1000 = 59,8
    8.Cooler Master : ?

Bu tabloya göre ;

1.Xigmatek
    2.Akasa
    3.Aerocool
    4.Deep Cool
    5.Corsair
    6.Noctua
    7.NOCTUA
    8.Cooler Master kabaca hesap bu , hesaplamada hata olabilir tabiki. Ortalama veya yaklaşık olarak sonuçlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BORUBEY06 -- 18 Eylül 2014; 10:36:01 >

• Hesaplar çok güzel de, bir de kanat yapysy var dikkat edilmesi gereken. Hava akymyny da?ylmadan iletme olayy yani.. Etkisini hyzyny ?iddetini kaybetmeden. Az hava akymy üretip kanat yapysy iyi olan fanlar da etkili olabiliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alikiziltoprak

Hesaplar çok güzel de, bir de kanat yapysy var dikkat edilmesi gereken. Hava akymyny da?ylmadan iletme olayy yani.. Etkisini hyzyny ?iddetini kaybetmeden. Az hava akymy üretip kanat yapysy iyi olan fanlar da etkili olabiliyor.

Dağılımda önemli elbette. Ama zaten yüksek cmf fanlar havayı daha düz bir doğrultuda aktarır. Yanlara en çok hava yayan fanlar cmf si en düşük olanlardır mantıken. O yüzden üst mesajda sıraladığım fanlardan hava akımı en yüksek olanı havayı en düz veren anlamınada gelebilir.
  • http://www.n11.com/aerocool-dead-silence-14cm-kirmizi-led-kasa-fani-P23980810

Sipariş ettim bugün gelecek bakalım nasıl bir fanmış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: white_power

http://www.n11.com/aerocool-dead-silence-14cm-kirmizi-led-kasa-fani-P23980810

Sipariş ettim bugün gelecek bakalım nasıl bir fanmış.

700- 1000 rpm +/- %10 64.8 cmf hava diyor özelliklerinde.
    Yani;
    1100 veya 600 rpm en yüksek devirde 64,8 hava akımı.

O da ; 100 rpm = 5,89 cmf * 1000 rpm = 58,9 cmf hava
    * 900 rpm = 53,10 cmf
    * 800 rpm = 47,12 cmf hava demek oluyor yaklaşık olarak. Fena değil ama yaptığım hesaplamada NOCTUA 3000 rpm 158 cmf ye oranla daha düşük sonuç veriyor.

900 rpm sessiz/çok az sesli diye baz aldığım değer olduğu için hesabım şöyle;

Noctua 3000 rpm 158 cmf = 900 rpm de verdiği değer = 47,34 cmf
    Almış olduğunuz fan ise = 900 rpm de verdiği değer = 47,12 cmf 0,22 fark var çok değil ama listedeki diğer fanlara göre az.

• Fan ses konusunda muazzam diyebilirim. Full devirde bile kula?y dibine götürmek lazym. Kyrmyzy ledli modeldi görsel olarakta iyi o açydan. Cfm bence 1000 devir için iyi bir de?er. Noctua kullancysy olarak o fanynda iyi olaca?yny dü?ünüyorum. 1-2 resim atayym.

140 MM EN İYİ FANLAR 140 MM EN İYİ FANLAR

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi white_power -- 18 Eylül 2014; 16:49:22 >

• quote:

Orijinalden alıntı: white_power

Fan ses konusunda muazzam diyebilirim. Full devirde bile kula?y dibine götürmek lazym. Kyrmyzy ledli modeldi görsel olarakta iyi o açydan. Cfm bence 1000 devir için iyi bir de?er. Noctua kullancysy olarak o fanynda iyi olaca?yny dü?ünüyorum. 1-2 resim atayym.

140 MM EN İYİ FANLAR 140 MM EN İYİ FANLAR

Güzel fan güle güle kullanın. Sakın yanlış anlamayın ürüne kötü demiyorum, fiyatına göre iyi diyorum ama çok iyi değil. Ses konusunda 1000 +/- %10 rpm de (yani 1100 veya 900 devir arası değişir demek istiyor) o arada aşırı ses yapmayacağı gibi kenarlarına ses önleyici koymuşlar.

Ama benim aradığım önceki mesajımda belirttiğim gibi düşük rpm yüksek cmf. Bunuda karşılayan Xigmatek , akasa ve aerocool şimdilik. Tabi ki malzeme kalitesi ses seviyesi gibi oranları iyi değerlemek lazım. Deep cool ve corsair de orta karar iş görür durumda yani alınabilir. Hesaplarda çok övülen noctua nın altta kalması beni şaşırttı , belki bir bilen çıkıpta bu hesap yanlış derse şaşırmam Kabaca hesapladım çünkü

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.