Şimdi Ara

1425 TL'lik Full Oyun PC Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
938
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tk1023 -- 16 Ocak 2021; 14:18:19 >

• Kasa: Akasa Genesis 600W Mid-Tower Siyah Kasa - 184,10 TL
    Güç Kaynağı:
    İşlemci: AMD Athlon II X4 640 AM3 2MB 3.0GHz Dört Çekirdekli İşlemci - 227,19 TL
    İşlemci Soğutucu:
    Anakart: MSI 870A-G54 AMD 870 AM3 DDR3 ATX Anakart - 225,08 TL
    Bellek: Kingston Value 4GB DDR3 1333MHz CL9 - 60,42 TL
    Ekran Kartı: HIS ATI HD5770 1GB DDR5 128 Bit PCI Ekspres Ekran Kartı - 288,48 TL
    HDD: SAMSUNG 500 GB 7200 RPM 16 MB Ön Bellek 3,5" SATA II DISK (HD502HJ) - 97,78 TL
    SSD:
    Optik Sürücü: LG GH22NS50 SATA Siyah DVD-RW (Oem / Kutusuz) - 47,58 TL
    Klave+Fare: Logitech MK250 Q Kablosuz Klavye Fare Set (Siyah) - 56,37 TL
    Monitör: AOC e2043Fs 20" 5ms Geniş Ekran LED Monitör (Siyah-Beyaz) - 249,55 TL
    Hoparlör: Creative SBS A60 4W 1+1 Hoparlör - 30,90 TL
    İşletim Sistemi:

TOPLAM: 1.467,44 TL (KDV Dahil)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Özgür Güneş -- 31 Ağustos 2011; 14:52:28 >
  • O bütçeye HD5770 almak hata olur en azından HD6850 ekran kartı alınmalı
  • aslında anakart foxxcon a7da-s yapılıp, işlemci x4 955 yapılabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ONERİNG67

O bütçeye HD5770 almak hata olur en azından HD6850 ekran kartı alınmalı

Kesinlikle 5770 oyun bilgisayarlarındaki yerini artık kaybetti. O fiyatı haketmeyen bir ekran kartı.

quote:

Orijinalden alıntı: Özgür Güneş

aslında anakart foxxcon a7da-s yapılıp, işlemci x4 955 yapılabilir.

O kartı da düşündüm hocam ama kullanan 1-2 arkadaşım var memnun değiller.
    MSI bios konusunda başarılı bir marka ve nedendir bilmiyorum ama AMD ile çok iyi çalışıyor.
    İşlemci olarak da iki işlemci arasında yalnızca L3 önbellek farkı ve 0,2 GHz hız farkı var ancak bu fark 100 TL etmeyecek kadar düşük bir performans sağlıyor.
    Yani 3GHz ile yapılamayıp 3,2GHz ile yapılabilecek hiçbir şey yok. Amaç benchmark değil iyi oyun oynatacak makineyi ucuza toplamak.

• quote:

Orijinalden alıntı: alperensonad

quote:

Orijinalden alıntı: ONERİNG67

O bütçeye HD5770 almak hata olur en azından HD6850 ekran kartı alınmalı

Kesinlikle 5770 oyun bilgisayarlarındaki yerini artık kaybetti. O fiyatı haketmeyen bir ekran kartı.

quote:

Orijinalden alıntı: Özgür Güneş

aslında anakart foxxcon a7da-s yapılıp, işlemci x4 955 yapılabilir.

O kartı da düşündüm hocam ama kullanan 1-2 arkadaşım var memnun değiller.
    MSI bios konusunda başarılı bir marka ve nedendir bilmiyorum ama AMD ile çok iyi çalışıyor.
    İşlemci olarak da iki işlemci arasında yalnızca L3 önbellek farkı ve 0,2 GHz hız farkı var ancak bu fark 100 TL etmeyecek kadar düşük bir performans sağlıyor.
    Yani 3GHz ile yapılamayıp 3,2GHz ile yapılabilecek hiçbir şey yok. Amaç benchmark değil iyi oyun oynatacak makineyi ucuza toplamak.

o zaman bütçeyi zorlayıp kartı msi 870a-g54 yapın, önemli olan ghz değil ön bellek, athlon II nin önbelleği 1.5-2 mi ne, phenom un 8 mb, iyi düşünün derim, iyi bir performans farkı yaratıyor, param ona yetmez derseniz bile phenom II x2 555 alın, 4 çekirdek olabilen bir işlemci zaten, oyunlarda daha iyi performans gösteriyor zaten. günlük kullanım için deseniz athlon derim ama oyun diyorsunuz x2 555 öneririm x4 640 yerine.

• Sanıyorum bu size cevap olacaktır;http://forum.donanimhaber.com/m_40440384/mpage_1/key_/tm.htm
    Yukarıdaki testlerde de görüldüğü üzere benim gibi microsoft flight simulator oynamıyorsanız eğer önbellek henüz oyunlarda o kadar etkili değil.

Ayrıca o iki anakart arasında yalnızca sata3 farkı var.
    Bunun için diski de değiştirmek gerek ve sata2 ile sata3 arasındaki performans farkını yakalayabilmek için ssd almak gerekir.

Lütfen athlon işlemcilere ön yargıyla yaklaşmayın.
    Araştırıp denedim ki yazıyorum buraya bunları, can sıkıntısı ya da insanları yanlış yönlendirmek değil amacım.
    Araştırın siz de göreceksiniz

• quote:

Sanıyorum bu size cevap olacaktır;http://forum.donanimhaber.com/m_40440384/mpage_1/key_/tm.htm
    Yukarıdaki testlerde de görüldüğü üzere benim gibi microsoft flight simulator oynamıyorsanız eğer önbellek henüz oyunlarda o kadar etkili değil.

Ayrıca o iki anakart arasında yalnızca sata3 farkı var.
    Bunun için diski de değiştirmek gerek ve sata2 ile sata3 arasındaki performans farkını yakalayabilmek için ssd almak gerekir.

Lütfen athlon işlemcilere ön yargıyla yaklaşmayın.
    Araştırıp denedim ki yazıyorum buraya bunları, can sıkıntısı ya da insanları yanlış yönlendirmek değil amacım.
    Araştırın siz de göreceksiniz

az bir fark yok, bazı yerlerde 20 fps oynuyor, zaman ilerledikçe farkı anlayacaksınız, 25 fps aldığınızda keşke 35 fps alsaydım diyeceksiniz

sata III e sata II takılabiliniyor, zaten sata III ün dediğiniz gibi ssd li sistem kurunca yararı oluyor, ama verdiğim anakart fx destekli diye biliyorum

athlonlara ön yargıyla yaklaşmıyorum güzeller ama ön bellekleri çok düşük.

• Önbellek düşük biliyorum ancak %5 farkediyor maksimum o da 100 lira etmez onu demeye çalışıyorum.
    Yoksa ben de önbellek meraklısı bir insanım sırf bu yüzden 8mb önbellekli phenom ii 965 işlemcimi satıp q9650 almayı düşünüyorum
    Bu arada 25fps yeterli ve üzerini zaten gözümüz ayıramıyor hocam. Gözümüzü yaklaşık 40ms ile kırpıyoruz. Bu da yaklaşık 25fps yapıyor.
    Bu sistem de Metro 2033 gibi oyunlar hariç tümünü en üst ayarlarda oynayabilir onda da AA kısıldığında sorun olmadan 30fps alarak rahat oynatacaktır.
  • quote:

Önbellek düşük biliyorum ancak %5 farkediyor maksimum o da 100 lira etmez onu demeye çalışıyorum.
    Yoksa ben de önbellek meraklısı bir insanım sırf bu yüzden 8mb önbellekli phenom ii 965 işlemcimi satıp q9650 almayı düşünüyorum
    Bu arada 25fps yeterli ve üzerini zaten gözümüz ayıramıyor hocam. Gözümüzü yaklaşık 40ms ile kırpıyoruz. Bu da yaklaşık 25fps yapıyor.
    Bu sistem de Metro 2033 gibi oyunlar hariç tümünü en üst ayarlarda oynayabilir onda da AA kısıldığında sorun olmadan 30fps alarak rahat oynatacaktır.

umarım 965 i satıpta falan gibi zekilikler yapmazsın :D30 fps de sen şuna :D metro 2033 de herşey maks aklına gelen herşey ben bu sistemle ortalama 23 fps alıyorum ve cidden takılmayı çok rahat anlıyorum, benim gözüm 90 fps de ciddi anlamda çok rahat ediyor :D

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.