Şimdi Ara

144 hz monitor yırtılma

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
2.280
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • selamlar arkadaşlar geçenlerde asus vg248qe aldım oyun içinde 250-300 fps alıyorum fakat görüntüde yırtılmalar oluyor bu normal birşey mi sizce vsync yi açmalı mıyım

• Monitörü destekleyecek sistem yoksa yırtılma normal, vsync açılmalı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AKCROSSHAIR

Monitörü destekleyecek sistem yoksa yırtılma normal, vsync açılmalı.

gtx 970 ve i5 6500 işlemci var
  • Senin oyun hala 60 hz' e kitli kalmış olabilir çünkü 144 hz'de yırtılma pek olası değil. Geçenlerde benim durup dururken 60 hz'e kitlemiş nvidia ayarlarında. Bütün ayarlarım 144 gözükmesine rağmen görüntüde yırtılmalar falan çok oluyodu. Karıştırırken buldum düzelttim. Vsync'de açma, input lag yapar. Zaten 144 hz alınca kırılma falan olmayacağı için gerek yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: -Eren-

Senin oyun hala 60 hz' e kitli kalmış olabilir çünkü 144 hz'de yırtılma pek olası değil. Geçenlerde benim durup dururken 60 hz'e kitlemiş nvidia ayarlarında. Bütün ayarlarım 144 gözükmesine rağmen görüntüde yırtılmalar falan çok oluyodu. Karıştırırken buldum düzelttim. Vsync'de açma, input lag yapar. Zaten 144 hz alınca kırılma falan olmayacağı için gerek yok

nasıl düzelttiniz acaba çünkü benimde tüm ayarlarım 144 hzde gözüküyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: ExeaL

quote:

Senin oyun hala 60 hz' e kitli kalmış olabilir çünkü 144 hz'de yırtılma pek olası değil. Geçenlerde benim durup dururken 60 hz'e kitlemiş nvidia ayarlarında. Bütün ayarlarım 144 gözükmesine rağmen görüntüde yırtılmalar falan çok oluyodu. Karıştırırken buldum düzelttim. Vsync'de açma, input lag yapar. Zaten 144 hz alınca kırılma falan olmayacağı için gerek yok

Alıntıları Göster
    -freq 144 yaptınmı cs girişte ?

• quote:

quote:

3D ayarlarından yapmıştım. Default'a alıp dene olmazsa tek tek bakarsın.

• quote:

quote:

quote:

3D ayarlarından yapmıştım. Default'a alıp dene olmazsa tek tek bakarsın.

Alıntıları Göster
    144hz monitörde 300fps'de oynarsan yırtılma olur tabi. 144e sabitle öyle oyna

• quote:

Orijinalden alıntı: renkus

yaptim
  • quote:

quote:

yaptim

Alıntıları Göster
    valla -freq 144 hz ama fps max 144 ama cok saçma sekilde 300fps alıyorum saçmala zirvede benim pcde
  • Gsync monitör alman gerek
  • quote:

Orijinalden alıntı: Eazy-E

Gsync monitör alman gerek
    cogunluk nasıl sacmalamıs bilen bilmeyen yorum yapmış

kardesim vsynci acınca (double yada Triple buffer yapabilirsin farketmez) oyun icinde sabit fps kac gosteriyor ona bak - eger 144 gosteriyorsa sorun oyunun 144 hzde calısmaması kaynaklı degil , 144 hz gostermiyorsa yırtılma problemin bu yuzden onu düzeltmen gerekir . başlatma seceneklerinde fazladan -freq 60 gibi bir komut olabılır
  • quote:

Orijinalden alıntı: zweiche

cogunluk nasıl sacmalamıs bilen bilmeyen yorum yapmış

kardesim vsynci acınca (double yada Triple buffer yapabilirsin farketmez) oyun icinde sabit fps kac gosteriyor ona bak - eger 144 gosteriyorsa sorun oyunun 144 hzde calısmaması kaynaklı degil , 144 hz gostermiyorsa yırtılma problemin bu yuzden onu düzeltmen gerekir . başlatma seceneklerinde fazladan -freq 60 gibi bir komut olabılır

Alıntıları Göster
    Şu asusu bilmiyorum ama g sync v sync aç programlardan ve oyundan v sync i kapat yırtılma olmaması lazım , yinede devam ediyorsa driver , cpu da kablolarda mutlaka bi yerde sıkıntı vardır .

• quote:

Şu asusu bilmiyorum ama g sync v sync aç programlardan ve oyundan v sync i kapat yırtılma olmaması lazım , yinede devam ediyorsa driver , cpu da kablolarda mutlaka bi yerde sıkıntı vardır .

Alıntıları Göster
    Monitörün g sync desteklimi bulamadım display port baglantımı yaptın ekran kartın çıkışı 1.2 mi veya ekran kartın hangi model marka söylerden adım adım gidilirse daha çabuk düzeltirsin yoksa tek tek denemen gerekicek .
  • quote:

Monitörün g sync desteklimi bulamadım display port baglantımı yaptın ekran kartın çıkışı 1.2 mi veya ekran kartın hangi model marka söylerden adım adım gidilirse daha çabuk düzeltirsin yoksa tek tek denemen gerekicek .

Alıntıları Göster
    144 hz bi eşik felan değil sadece 60 hznin kabaca 2 katı. Yırtılma normal herhalde. Yanihttps://www.youtube.com/watch?v=PgHx3eMBXjI şu videoda(144hz monitörü 40hz ekranda izlediğim için olabilir emin değilim) 144hzde de yırtılma var 60 hzde de tabi 60hzdeki yırtılma daha fazla. Senin yırtılmadan kastettiğin şey farklı olabilir ama bilemiyorum. Ayrıca v-syncye felan ihtiyacın yok prolar 300-400 fpsde oynuyor. Bir sorun olsa ilk onlar açardı dikey eşitlemeyi. V-sync input laga neden oluyor gibi söylemler de var kaş yapayım derken göz de çıkarmamak lazım. Benim monitörde de haraket ederken bayağı yırtılma var ama alıştım artık. Bu yırtılmayı önlemek için moiton blur gibi bir ton teknoloji kullanıyor başka fps oyunları ama bunları csde kullanmıyoruz. Hatta bu yüzden 60 fps csde yetersiz gelirken başka oyunlarda gayet akıcı duruyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: b0Ni

Alakası yok bende oynuyorum 300fps ile yırtılma olmuyor boni hocam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: -Rusher-

quote:

Orijinalden alıntı: b0Ni

Alakası yok bende oynuyorum 300fps ile yırtılma olmuyor boni hocam.

Alıntıları Göster
    120hz çekip dene birde freq 120 unutma
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fat Tony

120hz çekip dene birde freq 120 unutma

Alıntıları Göster
    ayarlarım bunlarhttp://i.hizliresim.com/7vNP1l.pnghttp://i.hizliresim.com/y43RJ9.pnghttp://i.hizliresim.com/81dQWA.pnghttp://i.hizliresim.com/1dgrBY.pnghttp://i.hizliresim.com/bbGYR0.png

• konuyu hortlatmış gibi olacam ama hala bu sorunu yaşıyorum denemediğim yöntem kalmadı bu konulardan iyi anlayan biri varsa teamviewer ile yardımcı olabilir mi
  • golgelendirici onbellegi ve -high komutunu kapatip dener misin
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.